Τάσος Νικολόπουλος

Πόσο Παναθηναϊκό αντέχεις ακόμη…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό, που συνεχίζει να… κουράζει τα μάτια των φιλάθλων του και για το αρνητικό ρεκόρ με το οποίο φλερτάρουν οι «πράσινοι».

Όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσιζε να πάρει το ρίσκο να αναλάβει στη μέση της περιόδου αυτόν τον Παναθηναϊκό, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι μετά από 50 ημέρες θα βρισκόταν επί της ουσίας στο σημείο μηδέν και με τόσο μεγάλο έλλειμμα σε αριθμό παικτών. Φυσικό επακόλουθο, όταν πλην του Κουρμπέλη δεν έγινε άλλη προσθήκη, κάποιοι παίκτες τέθηκαν στο περιθώριο, κάποιοι άλλοι λείπουν στο Κόπα Άφρικα, συν τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες. Καλές οι προθέσεις, αλλά όταν δεν έχεις και τα κατάλληλα υλικά, δεν γίνεται τίποτε...

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όσοι συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γήπεδο ή να παρακολουθούν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από την τηλεόραση, θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή. Αυτό που βλέπουν δεν… αντέχεται, αλλά θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι οι μέτριες ή κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα, όπως έγινε στην Κέρκυρα, θα έχουν και συνέχεια. Και κάπου είναι λογικό, αφού πλέον υπάρχει τεράστια καταπόνηση. Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου ήταν βαρύ και ελλείψει λύσεων, παίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν φτάνει. Τουλάχιστον, όχι πάντα.

Στην Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός απέτυχε για μια ακόμη φορά να πάρει το διπλό. Μια φορά το έκανε φέτος στη Λιβαδειά στις 10 Σεπτεμβρίου και άλλη μια στο Περιστέρι στις 11 Δεκεμβρίου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι «πράσινοι» μετρούν μόλις δύο νίκες σε εννιά εκτός έδρας παιχνίδια και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ωστόσο, έσπευσε να υπερασπιστεί και τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας ότι παίζουν στα όριά τους. «Αυτή είναι η αλήθεια. Είτε μας αρέσει, είτε όχι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι εκτός έδρας εμφανίσεις και η αποτυχία της ομάδας να παίρνει νίκες, σίγουρα αποτελούν σοβαρό ζήτημα, που έχει να κάνει και με την νοοτροπία. Επειδή αυτό δεν λύνεται από την μια μέρα στην άλλη, ο Παναθηναϊκός με την εικόνα που έχει φέτος, «φλερτάρει» με το αρνητικό ρεκόρ νικών μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σε πρωτάθλημα 30 ομάδων, που σημαίνει 15 αγώνες εκτός έδρας, το αρνητικό ρεκόρ είναι οι τέσσερις νίκες (τρεις ισοπαλίες και οχτώ ήττες) της σεζόν 1987-88. Η αμέσως χειρότερη επίδοση είναι οι πέντε νίκες των περιόδων 1988-89 (5-4-6) και 2012-13 (5-5-5). Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» θα παίξουν κατά σειρά με ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Ηρακλή, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Για έναν… κανονικό Παναθηναϊκό δεν θα γινόταν καν συζήτηση, αλλά για την ομάδα του σήμερα, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα, που δεν το λες και εύκολο, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά;

** Το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ εκτός έδρας νικών του Παναθηναϊκού, αλλά σε πρωτάθλημα με 34 ομάδες, είναι οι δύο νίκες σε 17 εκτός έδρας αγώνες της 1980-81. Η αμέσως επόμενη επίδοση είναι οι τρεις νίκες της πρώτης σεζόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το 1979-80.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x