Τάσος Νικολόπουλος

Πού το πας, Παναθηναϊκέ;

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει και στο Κάουνας και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το «κάστρο» του ΟΑΚΑ θα είναι, μάλλον, αυτό που θα καθορίσει την μοίρα του στη συνέχεια της Euroleague.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μετά την ήττα με «κάτω τα χέρια» από τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, είχα γράψει μεταξύ άλλων: «Ο φετινός μαραθώνιος έχει πολύ δρόμο, αλλά η επόμενη επτάδα αγώνων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να ξαναμπεί στη μάχη της τετράδας ή να βάλει εαυτόν σε περιπέτειες». Κι αυτό, γιατί το πρόγραμμα ήταν στα μέτρα του, καθώς είχε να παίξει εντός έδρας με Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, Ούνικς Καζάν και εκτός έδρας με Ερυθρό Αστέρα, Νταρουσάφακα, Γαλατασαράι και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Και κατέληγα: «Σε αυτά τα επτά παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός Superfoods επί της ουσίας ορίζει την μοίρα του. Αν θέλει να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας, είναι απαραίτητο να κάνει τουλάχιστον έξι νίκες και να μπει με σούπερ ψυχολογία στην τελική ευθεία και την τελευταία πεντάδα αγώνων. Με λιγότερες από έξι νίκες, τα πράγματα μπορεί να περιπλεχθούν γιατί οι «πράσινοι» όσο κοντά είναι στην τετράδα, άλλο τόσο κοντά έχουν και τις ομάδες που βρίσκονται είτε στην όγδοη θέση, είτε οριακά εκτός οχτάδας».

Στο διάστημα αυτών των πενήντα ημερών, ο Παναθηναϊκός Superfoods μέτρησε τέσσερις νίκες και τρεις ήττες και δυστυχώς μπροστά του υπάρχει το δεύτερο σενάριο. Οι «πράσινοι», δεν μπορούν καν να αναφέρουν την λέξη τετράδα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, θα πρέπει να μοχθήσουν πολύ για να διατηρήσουν τη θέση τους στην οχτάδα. Ισοβαθμώντας με τη Μπασκόνια, πιθανότατα με τον Ερυθρό Αστέρα, αν χάσει απόψε από την Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά και την Αναντολού Εφές, εφόσον κερδίσει την Μπάμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη. Συν τοις άλλοις, έχουν δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος και αυτό δεν βοηθάει καθόλου.

Μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν έτσι όπως τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός Superfoods. Επειδή, λοιπόν, με την μέχρι τώρα εικόνα του στα εκτός έδρας παιχνίδια, ουδείς μπορεί να ποντάρει σε νίκες κόντρα σε Μπασκόνια (28η αγωνιστική) στη Βασκονία και Μακάμπι (30η αγωνιστική) στο Τελ Αβίβ, εκτιμώ ότι αυτό που θα καθορίσει την μοίρα του «τριφυλλιού» στη συνέχεια της Euroleague, θα είναι το «κάστρο» του ΟΑΚΑ. Αν οι «πράσινοι» κάνουν το απόλυτο απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (26η αγωνιστική), Ολίμπια Μιλάνο (27η αγωνιστική) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (29η αγωνιστική), θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς για την παρουσία τους στα play-offs. Για καλύτερο πλασάρισμα θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω. Αν δεν επιτευχθεί το «τρία στα τρία», τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο ζόρικα.

Υ.Γ.: Για το παιχνίδι στο Κάουνας, τι να πει κανείς… Όταν προηγείσαι με 12 πόντους διαφορά στο ημίχρονο και στο τέλος χάνεις με έξι, δεν υπάρχουν λόγια. Όταν δέχεσαι 34 πόντους σε 30 αγωνιστικά λεπτά και άλλους 30 στο τελευταίο δεκάλεπτο, μένεις να κοιτάς αποσβολωμένος. Θαρρείς και σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods ψάχνουν και έναν διαφορετικό τρόπο για να χάσουν. Υπάρχουν κι άλλοι;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x