Τάσος Νικολόπουλος

«Πράσινα» νιάτα, που βγάζουν χαρακτήρα και χρειάζονται στήριξη

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον νεανικό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, που έδειξε στον αγώνα με τη Λαμία ότι, εκτός από υγεία, είχε και… χαρακτήρα για να σβήσει σε χρόνο dt το -6.

Πριν τη σέντρα του φετινού πρωταθλήματος της Super League και μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και όχι μόνο, αν έλεγες σε κάποιον φίλο του Παναθηναϊκού ότι τις δύο πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του θα έκανε το «δύο στα δύο» και θα έσβηνε σε χρόνο dt το -6, που επιβλήθηκε λόγω της μη αδειοδότησης, είτε θα γελούσε μαζί σου, είτε θα σε κοιτούσε με έντονο προβληματισμό, σκεφτόμενος μήπως είσαι τρελός!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μπορεί να μοιάζει… τρελό, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη, μετά το πέρασμα από την Ξάνθη και το διπλό επί της ομώνυμης ομάδας, έφτασαν σε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Λαμία στο Ολυμπιακό Στάδιο και.. μηδένισαν το κοντέρ. Και το έκαναν με πειστικό τρόπο, βγάζοντας χαρακτήρα στο β’ ημίχρονο, θυμίζοντας άλλες εποχές. Εκτός από το βαθμολογικό όφελος, εξίσου σημαντικό για την νεανική ομάδα των «πράσινων», που είχαν έξι παίκτες κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα του αγώνα με την ομάδα της Φθιώτιδας, είναι το ψυχολογικό.

Με δεδομένες τις δυσκολίες και την έλλειψη εμπειρίας, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του «τριφυλλιού» ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο. Οι δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια «δίνουν φτερά» ενόψει της συνέχειας, ενώ οι εμφανίσεις στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας και των δύο αγώνων, δημιουργούν αισιοδοξία για ωραία πράγματα. Προφανώς και είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν έχει επιτευχθεί τίποτε ακόμη, αλλά φαίνεται στην πράξη ότι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, βγαίνει και στο χορτάρι.

Αυτό που, επίσης, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι η υγεία που βγάζει η ομάδα και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μεταξύ προπονητικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών. Η αγάπη για την οποία μίλησε ο Γιώργος Δώνης δεν είναι μόνο στα λόγια. Φάνηκε και στον πανηγυρισμό του Εμμανουηλίδη, ο οποίος, μετά το γκολ που πέτυχε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, έτρεξε να αγκαλιάσει τον προπονητή του, όπως είχε κάνει μια εβδομάδα νωρίτερα και ο Μπουζούκης. Και οι εικόνες με τα χαμόγελα του πιτσιρικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το… κλάμα του μετά τη λήξη του αγώνα της Ξάνθης για τις χαμένες του ευκαιρίες. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, που λένε και οι Κινέζοι.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Η παρουσία των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει την ομάδα. Ο κόσμος «ψήθηκε» από την προηγούμενη εβδομάδα και το έδειξε εμπράκτως, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι αναμονής και… παγωμάρας. Η ομάδα που έχει… συστηθεί στο φετινό πρωτάθλημα και ενώ εκκρεμεί η μεταγραφή του βασικού επιθετικού, αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτή τη στήριξη. Ειδικά φέτος με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, ο κόσμος θα παίξει, με τον δικό του τρόπο, σημαίνοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x