Τάσος Νικολόπουλος

Πώς να τους μαντρώσεις μετά από 30 χρόνια αναμονής;

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 χρόνια και ο κόσμος της, που μετράει πλέον κάθε λεπτό μέχρι το τέλος, πρέπει να μείνει σπίτι για λόγους ασφαλείας. Είναι εφικτό;

Η αναμονή των απανταχού φίλων της Λίβερπουλ πλησιάζει στο τέλος της. Τριάντα χρόνια για την επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος είναι πολλά, αλλά η στιγμή της στέψης έφτασε.

Βέβαια, ακόμη κι αυτό κόντεψε να «χαλάσει», αφού λόγω της πανδημίας, υπήρχε πολύ σοβαρό ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της σεζόν. Οι κακεντρεχείς πρόλαβαν να πουν ότι «ένα πρωτάθλημα πήγε να πάρει η Λίβερπουλ και κόντεψε να διαλυθεί ολόκληρος ο κόσμος». Αλλά, τελικά, όπως λέει και το ρητό: «Ήταν το δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Ο αριθμός των τίτλων που κατέκτησε η Λίβερπουλ όλα αυτά τα χρόνια είναι μεν διψήφιος (3 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 2 Κομιούνιτι Σιλντ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ), αλλά, κακά τα ψέματα, η μεγάλη καψούρα των οπαδών των «κόκκινων» ήταν το πρωτάθλημα. Τους είχε γίνει ψύχωση…

Και επίσης, η μεγάλη… καζούρα των «εχθρών» ήταν για το γεγονός ότι είχε κολλήσει στα 18 πρωταθλήματα και έβλεπε τη μισητή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σαρώνει και κάποια στιγμή να την ξεπερνάει κιόλας. Να μην έχει καταφέρει να πανηγυρίσει έστω ένα(!) πρωτάθλημα σε επίπεδο Premier League, η οποία ιδρύθηκε το 1992, δηλαδή δύο χρόνια μετά το τελευταίο δικό της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τριάντα χρόνια είναι πολλά (σχεδόν 11.000 μέρες), αλλά επειδή αυτό το κλαμπ είναι πολλά περισσότερα από τους τίτλους του, γι’ αυτό και δεν έχασε ποτέ την αίγλη και τη δημοφιλία του. Οι ομάδες είναι ο κόσμος τους και η Λίβερπουλ αφενός έχει εκατομμύρια που την υποστηρίζουν, αφετέρου ξέρουν και τους λόγους. Και την ακολουθούν παντού και πιστά… Γιατί αγαπούν το σήμα στη φανέλα, όχι την τροπαιοθήκη της!

Κάποιοι βλέπουν αυτό το πρωτάθλημα ως το τέλος μιας μεγάλης αναμονής και κάποιοι άλλοι ως την αρχή για ακόμη περισσότερα. Όπως και να το δει κανείς, είναι κατά κάποιο τρόπο λυτρωτικό για όλους. Ένα κακό όνειρο που κράτησε πολύ και κάποια στιγμή έγινε εφιάλτης με το αξέχαστο γλίστρημα του Στήβεν Τζέραρντ το απόγευμα της 27ης Απριλίου 2014 στο παιχνίδι με την Τσέλσι.

Όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για 19η φορά και μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, αλλά οι φίλαθλοί της δεν θα μπορέσουν να πανηγυρίσουν όπως θέλουν και όπως αρμόζει στην περίσταση.

Εκτός κι αν πάνε κόντρα στις εισηγήσεις αυτών που τους προτρέπουν να μείνουν στο σπίτι και να πανηγυρίσουν εκεί για λόγους ασφαλείας. «Αυτή η φανταστική σεζόν πρέπει να έχει τους πανηγυρισμούς που αξίζει, αλλά όταν είναι ασφαλές να συμβεί αυτό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Στηβ Ρόδεραμ. Άδικο δεν έχει, αλλά από την άλλη, πόσο εφικτό είναι να «υπακούσουν» ΟΛΟΙ αυτοί που περιμένουν 30 ολόκληρα χρόνια και πλέον μετρούν κάθε λεπτό που περνάει μέχρι τη στέψη;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x