Τάσος Νικολόπουλος

Σημασία δεν έχει μόνο το ταξίδι, αλλά και οι γνώσεις που αποκτάς…

Το φετινό ταξίδι του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν εφιαλτικό, αλλά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον, αρχής γενομένης από το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο είναι κομβικό.

Λένε ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά η πορεία προς αυτόν. Όμως, ταξίδι από ταξίδι έχει διαφορά και το φετινό του Ολυμπιακού στο Champions League κρίνεται αποτυχημένο.

Ένας εφιάλτης, αφού η παρουσία του στον Δ’ όμιλο ολοκληρώθηκε με πέντε ήττες σε έξι αγώνες και συγκομιδή ενός βαθμού, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία ΟΛΩΝ των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά φάνηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η διαφορά που τον χωρίζει από τις ομάδες που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο, είναι τεράστια. Το παραδέχθηκαν, άλλωστε, οι ιθύνοντες της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα με την Γιουβέντους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά με την συνολική εικόνα των «ερυθρολεύκων» και τον φοβικό τρόπο που αντιμετώπισαν σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

Η φιλοσοφία ήταν «να μην πάθουμε κανένα χοντρό κάζο», ώστε να μην ‘τσαλακωθεί’ η ψυχολογία της ομάδας, αφού πρώτο μέλημα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προφανώς και ο βασικός στόχος είναι ο εγχώριος τίτλος, αφού μέσω αυτού μπορεί να έρθει η συμμετοχή στο Champions League, αλλά ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων δεν ταιριάζουν σε μια ομάδα με το μέγεθος του Ολυμπιακού, της ομάδας με τις περισσότερες παρουσίες από κάθε άλλη ελληνική στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στο σχετικό ποίημα, ο Κωνσταντίνος Καβάφης κάνει λόγο για γνώσεις, σοφία και πείρα που αποκτά κάποιος κατά την διάρκεια του ταξιδιού με προορισμό την Ιθάκη. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε στη φετινή παρουσία του, αλλά το στραπάτσο αυτό μπορεί και πρέπει να το εκμεταλλευτεί, προκειμένου να παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον. Μέσα από μια ειλικρινή αυτοκριτική, η φετινή αποτυχία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για όλους όσοι εμπλέκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν πρέπει να είναι προσεκτικός, αφού το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί κομβικό. Οι «ερυθρόλευκοι» με 54.000 βαθμούς θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους ως ισχυροί, αλλά αν δεν θέλουν να… διακυβεύσουν το μέλλον τους, θα πρέπει να έχουν σαφώς καλύτερη από την φετινή παρουσία. Και ο λόγος είναι ότι τη μεθεπόμενη σεζόν θα αφαιρεθούν οι 18.000 βαθμοί (ρεκόρ συγκομιδής) της σεζόν 2013-14 και θα προστεθούν αυτοί της σεζόν 2018-19.

Υ.Γ: Εφιαλτικό το ταξίδι του Ολυμπιακού, αλλά τι να πει και η Μπενφίκα του υπερδιπλάσιου μπάτζετ, που είχε μηδέν εις το πηλίκο σε όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x