Τάσος Νικολόπουλος

Το μισογεμάτο και το μισοάδειο ποτήρι του ντέρμπι

Ολυμπιακός και ΑΕΚ πήραν από έναν βαθμό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και έχουν λόγους να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, αλλά και μισογεμάτο. Αυτός που σίγουρα χαίρεται είναι ο ΠΑΟΚ. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

«Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, κερδισμένος ο ΠΑΟΚ» θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο «δικέφαλος του Βορρά», αν και ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με -2, έχει καταφέρει μέσα σε μόλις έξι(!) αγωνιστικές, όχι μόνο να βρίσκεται στην κορυφή (με συγκάτοικο τον Ατρόμητο), αλλά και να έχει αποκτήσει διαφορά τριών βαθμών από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, έχοντας βγάλει, μάλιστα, και εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το ντέρμπι μπορεί να το «διαβάσει» κανείς από διάφορες οπτικές γωνίες. Να δει το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά και μισοάδειο. Ξεκινώντας από τη γηπεδούχο ΑΕΚ, ο τρόπος που πήρε τον βαθμό με το γκολ του Μπακασέτα στο 90’, ασφαλώς και πιστώνεται στα θετικά και δείχνει μια ομάδα που έχει μέταλλο και παλεύει μέχρι το τέλος. Μια ομάδα που έχει αποκτήσει ψυχολογία απέναντι στον Ολυμπιακό και αρνείται να χάσει από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Αν συνυπολογιστούν οι πολλές απουσίες που υπήρχαν λόγω τραυματισμών, στους οποίους προστέθηκαν αυτοί των Κλωναρίδη και Γαλανόπουλου στη διάρκεια του αγώνα, ασφαλώς και δεν είναι τόσο κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Μπορεί και να ισχύει το αντίθετο!

Από την άλλη, όμως, μιλάμε για εντός έδρας ντέρμπι με έναν από τους διεκδικητές του τίτλου, το οποίο δεν κέρδισε. Και μια ισοπαλία, ανεξάρτητα από την εικόνα, που δεν ήταν κακή, ασφαλώς και δεν είναι καλύτερη από μια νίκη, ακόμη κι αν αυτή ερχόταν μετά από κακή απόδοση. Διότι στην τελική σούμα του μαραθωνίου, θα μετρήσουν οι βαθμοί. Πρωταθλητής θα αναδειχθεί αυτός που θα έχει μαζέψει τους περισσότερους. Δεν θα μετρήσουν ούτε τα δοκάρια, ούτε οι τελικές στον στόχο, ούτε οι καλές εμφανίσεις. Και η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχασε δύο από τους τρεις βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει. Όπως και κόντρα στον ΠΑΟΚ, που ναι μεν ήταν καλύτερη, αλλά δεν πήρε απολύτως τίποτα.

Ο Ολυμπιακός, τώρα, έχοντας ως δεδομένο τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ και έχοντας σκοράρει πρώτος σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, είχε μια τεράστια ευκαιρία να φύγει με το διπλό. Δεν το κατάφερε, δεχόμενος γκολ στο 90’ και χάνοντας μια ευκαιρία, από αυτές που δεν χάνονται, με τον Φετφατζίδη στο 94’. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης και στην δεύτερη, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς: «Για μια ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα, αυτές οι ευκαιρίες δεν χάνονται». Όπως και για την ΑΕΚ, από τα δύο «κολλητά» ντέρμπι, αφού είχε προηγηθεί αυτό με τον ΠΑΟΚ, ο απολογισμός είναι μόλις ένας βαθμός από τους έξι που διεκδικούσε. Δεν το λες και επιτυχία.

Από την άλλη, θα πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός, παρότι δεν πήρε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπήκε καλά… διαβασμένος και σε καμία περίπτωση δεν υστέρησε. Ειδικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, κυριολεκτικά «εξαφάνισε» τον αντίπαλό του, αλλά η μπάλα απλώς δεν μπήκε ποτέ στα αντίπαλα δίχτυα. Κόντρα στην ΑΕΚ, υπήρχε ισορροπία, αλλά ως εμφάνιση, σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Προφανώς και επειδή είναι νέα ομάδα, χρειάζεται χρόνος για να παίξει σύμφωνα με τα «θέλω» του προπονητή, αλλά ήδη ο κόσμος «γεμίζει» με αυτό που βλέπει μέχρι τώρα και το αναγνωρίζει, όπως φαίνεται μετά από κάθε παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη». Κάτι που έλειπε, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Και αυτό αποτελεί κέρδος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x