Τάσος Νικολόπουλος

Υπόκλιση στον πρέσβη της Κύπρου!

Ο Τάσος Νικολόπουλος υποκλίνεται μέσω του sportfm.gr στον πρέσβη της Κύπρου στην Ευρώπη, ΑΠΟΕΛ, μετά και την πρόκριση στους «16» του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Όταν η Ανόρθωση απέκλειε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 και γινόταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα συμμετείχε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο Champions League, ελάχιστοι έως λίγοι θα περίμεναν την συνέχεια, που θα έδινε σε αυτή την επιτυχία ο ΑΠΟΕΛ. Γιατί, κακά τα ψέματα, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το ποδόσφαιρο της Κύπρου να βλέπει μια ομάδα σε όμιλο. Ούτε ήταν το πιο εύκολο πράγμα…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο ΑΠΟΕΛ το… εξέλιξε το πράγμα, αφού από τη σεζόν 2009-10 μέχρι σήμερα, μετράει έξι παρουσίες σε ομίλους σε οχτώ αγωνιστικές περιόδους. Σε αυτή την οχταετία, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν τρεις παρουσίες σε όμιλο του Champions League και με την φετινή, τρεις παρουσίες σε όμιλο του Europa League. Μετά την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2011-12, η πρόκριση σε βάρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Στον αθλητισμό χρειάζεται και τύχη, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να σε πάει μακριά. Αυτά που έχει πετύχει ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, αφενός έχουν συνέχεια, αφετέρου δείχνουν συνέπεια. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποκτήσει τεχνογνωσία, φροντίζει να εξελίσσεται και διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα που μπαίνουν κάθε χρόνο στα ταμεία της από την UEFA, ώστε να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Με δεδομένο ότι μιλάμε για το κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο ασφαλώς μεγαλώνει μέσα από αυτές τις επιτυχίες, αυτά που έχει πετύχει ο ΑΠΟΕΛ αποτελούν τεράστιες υπερβάσεις. Και ένας από τους λόγους που ισχύει, είναι το γεγονός ότι «φτύνει αίμα», μέχρι να έρθει η ώρα για να… χαρεί την παρουσία του στους ομίλους. Η κυπριακή ομάδα είτε είναι πρωταθλήτρια, είτε όχι, χρειάζεται να ξεπεράσει το εμπόδιο τουλάχιστον δύο ομάδων στην προκριματική φάση για να μπει στους ομίλους.

Μπορεί η αγωνιστική σεζόν να ξεκινάει συνήθως από τα μέσα Ιουλίου, αλλά τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ δείχνει μεγάλη συνέπεια σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή του παρουσία και είναι άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού. Και όπως σωστά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού: «Ο ΑΠΟΕΛ αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μας στο διεθνή χώρο, προβάλλοντας την ημικατεχόμενη παρτίδα μας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο». Και η προβολή της Κύπρου, ακόμη και μέσα από το ποδόσφαιρο, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x