Τάσος Νικολόπουλος

Ζίβκο Ζίβκοβιτς: Άνθρωπος… εμπιστοσύνης!

Ίσως δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι ο πιο σταθερός τερματοφύλακας της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι ο «φύλακας-άγγελος» της Ξάνθης και μάλλον δεν θα αργήσει η ώρα, που θα πετάξει πιο ψηλά…

Είναι άνθρωπος… εμπιστοσύνης! Ή καλύτερα, κάποιος που τον εμπιστεύονται, αφού εμπνέει μεγάλη σιγουριά στους γύρω του. Όπου άνθρωπος, βάλτε το όνομα του τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς και όπου γύρω, βάλτε τα ονόματα των συμπαικτών του. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος, αλλά είναι μακράν του δεύτερου ο πιο σταθερός τερματοφύλακας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Σέρβος πιστοποίησε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι αποτελεί τον ορισμό της εγγύησης στα γκολπόστ της ομάδας του. Δεν χρειαζόταν αυτό το ματς για να το καταλάβει κάποιος, αφού κάτι τέτοιο είχε διαφανεί από την περυσινή σεζόν. Ο 28χρονος κίπερ αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος, δεχόμενος 25 τέρματα, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη στην ιστορία της Ξάνθης, από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική κατηγορία. Συνολικά είχε 36 συμμετοχές σε 37 αγώνες, χάνοντας ένα ματς κυπέλλου με την Καλλονή, ενώ φέτος ξεκίνησε με επτά στα επτά στο πρωτάθλημα, συν ένα ματς για το κύπελλο.

Η Ξάνθη φαίνεται ότι βρήκε στο πρόσωπο του Σέρβου τον «φύλακα-άγγελό» της στα γκολπόστ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, που πέτυχε διάνα. Ανέκαθεν, το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας της Θράκης έκανε εξαιρετική δουλειά, φέρνοντας παίκτες-λαβράκια. Πολλοί από αυτούς ήταν και τερματοφύλακες, αφού από τη σεζόν 1989-90, που αγωνίζεται στα «μεγάλα σαλόνια», την εστία της ομάδας έχουν υπερασπιστεί μεταξύ άλλων οι Γιουράι Μπούτσεκ, Πετρ Πιζανόφσκι, Αρκάντιους Μάλαρτζ, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και Γιούρι Λοντίγκιν. Όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, άφησαν το στίγμα τους, ενώ κάποια άφησαν και χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ, αφού πήραν μεταγραφές.

Και επειδή, όπως με τον έρωτα και τον βήχα, ούτε τα προσόντα κρύβονται, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα έρθει η ώρα που θα υπάρξει ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον είτε από μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, είτε από σύλλογο του εξωτερικού για τον Σέρβο τερματοφύλακα. Η διοίκηση της ακριτικής ομάδας βλέποντας που «πάει το έργο», ήδη του έχει κάνει πρόταση για την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους και περιμένει απάντηση. Διότι ξέρει ότι αν έρθει μια ικανοποιητική πρόταση και για τις δύο πλευρές, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα θελήσει να ανοίξει τα φτερά του για να πετάξει πιο ψηλά. Και καλά θα κάνει, γιατί το αξίζει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x