sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Nτουέιν Μπέικον: Η ελπίδα του Παναθηναϊκού για να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο ΣΕΦ με σκοπό να σπάσει το σερί οκτώ ηττών από τον Ολυμπιακό, έχοντας ως σημαντικό αρωγό τον Ντουέιν Μπέικον, που έχει φέρει ξανά την ελπίδα στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Όπως ξεκίνησε η σεζόν, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού δεν θα περίμενε πως το «ντέρμπι αιωνίων» της 5ης Δεκεμβρίου (19:15), θα έβρισκε τους «πράσινους» σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, η συνολική σούμα βγάζει κατά κράτος νικήτρια την ομάδα του Πειραιά, ωστόσο αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ μετρώντας τρεις σερί ευρωπαϊκές νίκες, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» των δύο ηττών στα τελευταία τρία ματς.

Αυτή η αγωνιστική ανάταση στις τάξεις του Παναθηναϊκού, έχει αρχίσει να δημιουργεί νέες προσδοκίες στους οπαδούς του, που για πρώτη φορά εδώ κι αρκετό καιρό βλέπουν με συγκρατημένη αισιοδοξία έναν αγώνα στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου.

Σύμφωνοι, και πέρυσι κατάφερε ο Παναθηναϊκός να φύγει με νίκη από τον Πειραιά, όμως αυτό ήταν κάτι που ερμηνεύτηκε ως έκπληξη, και χρειάστηκε να… «ανοίξουν οι ουρανοί» με κάποια τρελά σουτ του Νέντοβιτς. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός μετράει οκτώ συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα σε ντέρμπι «αιωνίων», με πιο πρόσφατο αυτό του ελληνικού Super Cup τον περασμένο Οκτώβρη. Τότε, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν είχε Νέιτ Γουόλτερς, και το κυριότερο, δεν είχε Ντουέιν Μπέικον.

Η απόκτηση του Αμερικανού μπορεί να μην… ενθουσίασε αρχικά τον Ντέγιαν Ράντονιτς, όμως στην πράξη έχει βοηθήσει στην απελευθέρωση της επίθεσης των «πρασίνων» δίνοντας τους λόγους να ονειρεύονται μια κάποια επαναφορά, σε μια δύσκολη εποχή που ο μεγάλος τους αντίπαλος έμοιαζε να έχει ξεφύγει «έτη φωτός» μακριά.

Ντουέιν Μπέικον: Η ελπίδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι

Ο Μπέικον ήρθε στον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο που πάσχιζε να βρει λύσεις επιθετικά, έχοντας τον υποτιθέμενο κορυφαίο σκόρερ στο ρόστερ του, τον Μάριους Γκριγκόνις, σε διαρκές ντεφορμάρισμα, και τον «μοναχικό καβαλάρη» Ντέρικ Γουίλιαμς να βγάζει τα «κάστανα απ’ τη φωτιά».

Πολύ γρήγορα, ο πρώην φόργουορντ της Μονακό έχει γίνει ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Ένας παίκτης, δηλαδή, που λειτουργεί εκτός συστήματος, που τρέφεται με ατομικές προσπάθειες, και που δίνει εύκολες λύσεις όταν η επίθεση κολλάει. Σαν να μην έφτανε αυτό, «βρέθηκε» πολύ γρήγορα με τον έτερο επιθετικό πόλο του Παναθηναϊκού, τον Ντέρικ Γουίλιαμς, μαζί με τον οποίο συνθέτουν ένα «εκρηκτικό», ως και ασταμάτητο, επιθετικό δίδυμο, κάτι που φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στο Κάουνας.

Ντουέιν Μπέικον: Η ελπίδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι

Η άμεση προσφορά του Μπέικον δεν έχει αποτυπωθεί μόνο στη θεωρία, αλλά και στατιστικά. Στα 6 ματς που έχει παίξει με την πράσινη φανέλα στην Ευρωλίγκα, μετρά κατά μέσο όρο 18.5 πόντους ανά ματς, επίδοση που τον τοποθετεί μεταξύ των τριών καλύτερων σκόρερ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην Basket League, δε, ένα ματς έπαιξε, απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου σκόραρε σε 20 λεπτά 21 πόντους!

Η ύπαρξη ενός τέτοιου παίκτη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δίνει έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό «όπλο» ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, το ΣΕΦ δεν είναι ξένο στον Μπέικον, που πέρυσι φορώντας τη φανέλα της Μονακό έκανε κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια του απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζοντας πολλή ώρα στο «4». Σε όλη τη διάρκεια της σειράς, τότε, ταλαιπώρησε την «ερυθρόλευκη» άμυνα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 15 πόντους με 45% στα τρίποντα, με κορωνίδα το τρίτο και τέταρτο παιχνίδι, όπου σκόραρε 23 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Ντουέιν Μπέικον: Η ελπίδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει, επομένως, στο ΣΕΦ, με στόχο τη νίκη κι επίδοξο ηγέτη τον νεαποκτηθέντα Αμερικανό. Εννοείται, ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί του αγώνα, τόσο λόγω ομάδας, όσο και λόγω έδρας. Νομίζω όμως, πως το τάιμινγκ αυτού του ντέρμπι είναι το πλέον κατάλληλο για τον Παναθηναϊκό. Μια ενδεχόμενη ήττα θα είναι ανεκτή, καθώς τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα έχουν θέσει κάποιες βάσεις υπομονής. Μια ενδεχόμενη νίκη, όμως, θα απογειώσει τους «πρασίνους», πιστοποιώντας με κάθε τρόπο την αγωνιστική τους «ανάσταση».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x