Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μιραλάς του ενός γκολ κι ο Φίνμπο των τεσσάρων!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για Φινμπόγκασον, Κοβάσεβιτς, Μιραλάς, μέχρι και Γκαλέτι και Τζιμπούρ!

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ο Φινμπόγκασον δεν «έπιασε» στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπως δείχνουν τα νούμερά του στην περασμένη σεζόν: 4 γκολ σε συνολικά 31 παιχνίδια σε πρωτάθλημα (2 γκολ σε 25 ματς, εκ των οποίων τα 6 αλλαγή), Κύπελλο (2 γκολ σε 4 ματς, εκ των οποίων τα 3 βασικός) και Γιουρόπα Λιγκ (2 ματς βασικός).

• Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Ότι το ίδιο θα συμβεί και στον Ολυμπιακό; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, πρέπει να παραδεχθούμε, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ωστόσο, ας θυμηθούμε κάτι: όταν ήρθε ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, ξέρετε από τι σεζόν προέρχονταν στη Γαλλία, με τη Σεντ Ετιέν; Στο πρωτάθλημα σε 23 συμμετοχές (14 βασικός) είχε μηδέν γκολ! Και στο Κύπελλο σε 6 συμμετοχές είχε ένα γκολ! Με ένα γκολ λοιπόν έφτασε από τη Γαλλία ο Μιραλάς. Τη συνέχεια την ξέρουμε...

• Κι αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Φίνμπο θα του «κάτσει» του Ολυμπιακού όπως ο Μιραλάς. Άλλωστε, είναι εντελώς διαφορετικοί κυνηγοί: ο Μιραλάς «έχει» την ατομική ενέργεια και την ντρίμπλα, ο Φινμπόγκασον είναι καθαρά φορ περιοχής. Θα δούμε τι θα γίνει. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει μία παράδοση να «ανεβάζει» ξένους καλούς παίκτες, που τους έπαιρνε όταν για τον άλφα η, βήτα λόγο η καριέρα τους ήταν σε πτώση η, τέλος πάντων σε αμφισβήτηση.

• Ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα: ο Κάμπελ ερχόμενος εδώ, προέρχονταν από μία χρονιά με μόλις 2 γκολ (σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος) στην Ισπανία με την Μπέτις. Στον Ολυμπιακό έβαλε 8 γκολ στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο κι ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνολικά 11!

• Ποιος είναι ο άλλος παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ; Ο Κοβάσεβιτς! Κι αυτός σέντερ φορ. Ξέρετε τι είχε κάνει ο Ντάρκο στο τελευταίο του πρωτάθλημα στους Βάσκους; 3 γκολ σε 33 συμμετοχές. Και στην Ελλάδα ερχόμενος στα 34 έκανε 17 γκολ στο πρωτάθλημα, 3 στο Τσάμπιονς λιγκ κι άλλα 4 στο Κύπελλο!

• Ξεχνάτε τον Γκαλέτι; Ήρθε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4 γκολ σε 36 παιχνίδια στην τελευταία του σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό στην πρώτη σεζόν έβαλε 3 μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ (!) και στη δεύτερη βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14!

• Αλλά μην πάμε τόσο μακριά. Τα πρωταθλήματα του Τζιμπούρ στην ΑΕΚ ξέρετε ποιά ήταν; Πρώτη σεζόν 7 γκολ, δεύτερη σεζόν 4 γκολ και τρίτη σεζόν (ως το Γενάρη) 5 γκολ! Με το που πήγε από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό; Πρώτη σεζόν (από Γενάρη) 7 γκολ, δεύτερη σεζόν 12 γκολ, τρίτη σεζόν 17 γκολ…

• Και μία κουβέντα για τον Φινμπόγκασον: είναι ο τύπος του γκολτζή, που άμα «δέσει» με μία ομάδα, θα σκοράρει κατά βούληση κι από την αρχή! Στη Χέρενβεν στο δεύτερό του μόλις επίσημο παιχνίδι, έβαλε 2 γκολ στο 2-2 με τον Άγιαξ! Παρεμπιπτόντως, τον Άγιαξ στα δύο χρόνια που έπαιξε στην Ολλανδία πάντοτε τον γάζωνε! Είχε σκοράρει και στο Άγιαξ-Χέρενβεν 1-1 και στο Χέρενβεν-Άγιαξ 3-3 (δύο φορές)!

• Γκολάκι είχε βάλει και στην άλλη μεγάλη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος, στην ΠΣΒ, στο 3-0 της Χέρενβεν, μία ομάδα που εδώ και χρόνια βγάζει μεγάλους γκολτζήδες. Εντάξει, δεν πάω στον τεράστιο Φαν Μπάστεν, για να μη γίνω…ιερόσυλος. Αλλά και ο πολύς Χούντελαρ και ο Μπας Ντοστ, που διαπρέπουν στη Γερμανία, στη Χέρενβεν αναδείχθηκαν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x