sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ρόδρι λείπει και η Σίτι αποδιοργανώνεται!

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε για τρίτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και τέταρτη σε όλες τις διοργανώσεις. Κοινός παρονομαστής η απουσία του Ρόδρι!

«Ο Ρόδρι είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, όμως η δουλειά μου είναι να βρω λύσεις όταν κάποιος λείπει». Ο Γκουαρδιόλα προσπάθησε να μειώσει την απουσία του Ρόδρι μετά την ήττα από την Άστον Βίλα. Βέβαια είναι ο πρώτος που βλέπει την «αλυσίδα» να σπάει όταν αυτός δεν είναι παρών.

Το ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ ήταν στη θεωρία δύσκολο και αποδείχθηκε στην πράξη. Οι γηπεδούχοι εξάλλου κάνουν πορεία πρωταθλητισμού και ανεβαίνουν σιγά σιγά στην ελίτ. Ουδείς ωστόσο περίμενε την καθολική υπεροχή των παικτών του Ουνάι Έμερι. Το τελικό 1-0 κολακεύει τη Μάντσεστερ Σίτι και αδικεί την Άστον Βίλα. Η κυριαρχία της δεύτερης αποτυπώνεται στην απίθανη στατιστική και δίνει την εικόνα του αγώνα σε κάποιον που δεν τον παρακολούθησε. Συνολικά σουτ 22 έναντι 2 είτε στον στόχο, είτε εκτός αυτού, είτε μπλοκαρισμένα σουτ. Όπως και να ‘χει οι γηπεδούχοι έφταναν σε θέση βολής όποτε ήθελαν και ο Έντερσον μέτρησε έξι αποκρούσεις.



Στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά στις κινήσεις και το τακτικό πλάνο ήταν εμφανής. Οι «Villans» έδειχναν περισσότερο φοβισμένοι από ότι έπρεπε, όμως όσο περνούσε η ώρα και έβρισκαν τα πατήματά τους γινόντουσαν όλο και πιο απειλητικοί. Έφτασαν σε σημείο να περικυκλώσουν την περιοχή του βραζιλιάνου κίπερ και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο χώρο του κέντρου. Η εξήγηση είναι απλή.

Αδυναμία στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και γρήγορες εναλλαγές της για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις απειλής της αντίπαλης εστίας. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών ήταν χαώδης. Κυρίως μεταξύ των αμυντικών χαφ Ακάντζι και Στόουνς από τους Άλβαρες, Ρίκο Λιούις, Φόντεν και Σίλβα. Έμοιαζε αδύνατο να φτάσει η μπάλα σε αυτούς για να πάνε 1vs1 ή να τροφοδοτήσουν τον Χάαλαντ. Παράλληλα επιδίδονταν σε συνεχές ανούσιο τρέξιμο για να πιέσουν και να αναχαιτίσουν την ορμή της Βίλα.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει αιτία. Η απουσία του Ρόδρι. Ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής στην αρμονική λειτουργία του συστήματος του Πεπ. Η ψυχραιμία του σε κατάσταση πίεσης από τους αντιπάλους, η ηρεμία που μεταδίδει στους συμπαίκτες του, η ευφυία που τον διακρίνει, το «καθαρό μυαλό» και η τοποθέτησή του στο κατάλληλο σημείο του γηπέδου ανάλογα τη φάση έλειψαν από τη Μάντσεστερ Σίτι.



Παύει λοιπόν να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι οι κάτοχοι του «τρεμπλ» ηττώνται όταν ο πολυμήχανος Ισπανός μέσος δεν είναι διαθέσιμος. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν και στις τρεις προηγούμενες ήττες της σεζόν. Αρχής γενομένης από αυτήν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τη Νιούκαστλ και τον αποκλεισμό στο League Cup. Ακολούθησε η ήττα στο «Μολινό» από τους Γουλβς για την Premier League. Το κακό τρίτωσε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Ήταν οι πρώτες back to back ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά το 2018! Τώρα ήρθε η Άστον Βίλα για να επιβεβαιώσει τον κανόνα. Στη χειρότερη ίσως εμφάνιση των «Πολιτών» επί εποχής Γκουαρδιόλα.

Η απουσία του Ρόδρι έχει στοιχίσει. Η βαθμολογία δείχνει την Μάντσεστερ Σίτι στην τέταρτη θέση έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, τέσσερις από τη Λίβερπουλ και δύο από την αρμάδα του Έμερι. Οι αγώνες είναι συνεχείς και απολύτως λογικό να υπάρχουν μαζεμένες κάρτες ή τραυματισμοί. Ο Πεπ όπως και όλοι οι προπονητές καλούνται να ζήσουν με αυτό και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να βρεθεί η λύση στο «πρόβλημα».

Ο Ρόδρι λείπει και η Σίτι αποδιοργανώνεται!

Σαφώς ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο έχει «επιβιώσει» από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, με τρανταχτά παραδείγματα την περσινή «ανατροπή» και την προ δύο ετών «μάχη» μέχρι τέλους με τη Λίβερπουλ. Δύο χρονιές με νωθρή εκκίνηση που εξελίχθηκαν σε πρωταθληματικές. Η φετινή δείχνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Με πολλούς διεκδικητές του τίτλου και ακόμη πιο υψηλές απαιτήσεις για το σύνολο του Γκουαρδιόλα, αφού τα over 2.5 τρόπαια το χρόνο αποτελούν εφικτό στόχο και όχι «άπιαστο» όνειρο.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x