sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά πρέπει να γίνει ομάδα: Τα 5 συμπεράσματα από το ΟΦΗ-Ολυμπιακός

Το sportfm.gr καταγράφει τα 5 σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στην Κρήτη.

Με τον Μίτσελ να βάζει το... χεράκι του και να βοηθάει με τις αλλαγές του από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ (1-2) και πήρε τη νίκη.

Το sportfm.gr καταγράφει τα δεδομένα και τα... πέντε πράγματα που κρατάμε από το τρίποντο των Πειραιωτών στην Κρήτη.

-Εχει τεράστια ποιότητα, αλλά πρέπει να γίνει ομάδα: Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε περισσότερο λόγω της ατομικής ποιότητας που διαθέτουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από το ρόστερ του. Ο Γκάρι, ο Χάμες και ο Βαλμπουενά ήρθαν από τον πάγκο για να δώσουν τη λύση. Ποδοσφαιριστές με τεράστια ποιότητα, που μπορούν με μία κίνηση, με μία πάσα να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους και ο Μίτσελ είναι τυχερός που έχει στα χέρια του τέτοια... εργαλεία. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός ακόμη δεν είναι δεμένη ομάδα και χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο για να δέσει σαν σύνολο. Όσο κερδίζει, πάντως, θα έχει και τον χρόνο που θέλει...

-Χτίζει... τρελό σερί στην επαρχία: Με αυτή του τη νίκη, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στην επαρχία για 32ο σερί παιχνίδι. Τελευταία φορά που οι Πειραιώτες ηττήθηκαν ήταν τον Οκτώβριο του 2018, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν, από τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Δεν την έπαθαν ξανά, όμως, επικρατώντας με ανατροπή της ομάδας του Νίκου Νιόπλια. Για να συνεχιστεί σήμερα, ομως, αυτό το σερί χρειάστηκε ο Ολυμπιακός να δείξει χαρακτήρα και να πάρει το τρίποντο.

-Χρειάζεται μεγαλύτερη ισορροπία από τον Μίτσελ: Ο Ισπανός τεχνικός ήταν αυτός που έβαλε το χέρι του για την ανατροπή, αλλά ο ίδιος κατέβασε μια ενδεκάδα που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε χημεία και έβγαλε κακή εικόνα στο χορτάρι. Διότι όπως καρπώνεται την ανατροπή ο Μίτσελ, πρέπει να του καταλογιστεί και το γεγονός πως δεν κατέβασε το καλύτερο δυνατό σχήμα και ορισμένες επιλογές ίσως δεν ήταν ορθολογικές και δεν του βγήκαν. Πρέπει να βρει μεγαλύτερη ισορροπία στο ρόστερ και στον τρόπο που διαχειρίζεται το εκάστοτε παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού.

-Ο Εμβιλά είναι ο καλύτερος... στόπερ του Ολυμπιακού: Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Εμβιλά χρειάστηκε να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Όχι από το ξεκίνημα του αγώνα αλλά στο ημίχρονο, όταν ο Ντόι βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και καθάρισε κάθε προϋπόθεση του ΟΦΗ να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση προς τα καρέ του Τζολάκη. Δεν θα είναι λάθος να πούμε πως ο Εμβιλά αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στόπερ που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Ωστόσο, μπορεί η παρουσία του στην άμυνα να δίνει ασφάλεια στους Πειραιώτες, αλλά από την άλλη στερείται έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή από τα χαφ.

-Ο ΟΦΗ ήταν βελτιωμένος και με εξαιρετική τακτική: Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο ΟΦΗ έβγαλε καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο. Κυρίως από άποψη τακτικής, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Με μικρές αποστάσεις στις γραμμές, με σωστό πρέσινγκ και καλά κλεισμένο τον άξονα του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάει εκεί που ήθελε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, οι Κρητικοί θέλησαν να κρατήσουν το σκορ, δυσκολεύτηκαν και δεν το κατάφεραν. Παρόλα αυτά, η τακτική προσήλωση του ΟΦΗ ήταν σωστή και μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x