sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «killer» Ελ Κααμπί και το... κάστρο, «Γ. Καραϊσκάκης»: Τα πέντε σημεία από το Ολυμπιακός-Άρης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εμφατικό 4-1 του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το sport-fm.gr να στέκεται στα 5 σημεία που έκριναν την αναμέτρηση.

Συνέχεια στις… υψηλές πτήσεις του στη φετινή σεζόν έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης (27/09) επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Από τον μεσοεπιθετικό πλουραλισμό και την πληθώρα επιλογών που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο επιθετικό κομμάτι και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που σκοράρει… κατά ριπάς, μέχρι το «what if» του Άρη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και την πίεση του Ολυμπιακού, το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία από την επιβλητική, όπως αποδείχθηκε, νίκη των Πειραιωτών επί των «κίτρινων».

Μία ακόμη 4άρα στο «κάστρο» του ο Ολυμπιακός

«Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, παύει να είναι τυχαίο», λέει ο θυμόσοφος λαός, μια πρόταση που στην περίπτωση του φετινού Ολυμπιακού φαίνεται πως ταιριάζει γάντι. Και αυτό διότι για τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Μπορεί η εικόνα του αποψινού αγώνα μέχρι το 60ο λεπτό να μην προμήνυε σε τίποτα μια τέτοια έκταση του σκορ, ωστόσο, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν την άμυνα του Άρη και να πετύχουν μία ακόμη τεσσάρα, μετά από εκείνες κόντρα σε Κηφισιά, Λαμία και Πανσερραϊκό. Αν συνοπολογίσουμε και τα τρία φετινά εντός έδρας ματς, τότε διαπιστώνει κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 24 γκολ σε οκτώ παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης), έχοντας δεχθεί μόλις 5! Για μια ομάδα που θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, το να διατηρείς απόρθητη την έδρα σου, αλλά και το να σκοράρεις με τέτοια χαρακτηριστική άνεση, είναι ένα σημαντικό δεδομένο.

Ολυμπιακός-Άρης: Τα πέντε σημεία του αγώνα

Οι λύσεις και ο πλουραλισμός στα «φτερά»

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, πως όλο το ρου του αποψινού αγώνα άλλαξε αμέσως μετά την είσοδο των Ντάνιελ Ποντένσε και Πεπ Μπιέλ, στις θέσεις των Όλα Σολμπάκεν και Γιώργου Μασούρα, σε ένα διάστημα του ματς όπου ο Άρης ήταν καλύτερος και έψαχνε την ανατροπή.

Η δυνατότητα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει στα χέρια του τόσες πολλές, αλλά παράλληλα και πολύ καλές λύσεις για τα «φτερά» και τη θέση του «10αριού», δίνουν μια μεγάλη δυναμική στον Ολυμπιακό. Η φετινή σεζόν είναι μεγάλη, με διαδοχικές μάχες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, και το γεγονός πως οι Πειραιώτες έχουν στο ρόστερ τους αυτή την πληθώρα επιλογών, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο φινάλε. Σολμπάκεν και Μασούρας ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως, όταν χρειάστηκε η αλλαγή, ήρθαν από τον πάγκο έτοιμοι οι Ποντένσε και Μπιέλ, δίνοντας το έναυσμα για τη νίκη. Ο πρώτος, με τις ενέργειές του και τις επικίνδυνες σέντρες του, ο δεύτερος με τις κινήσεις του στην πλάτη της άμυνας. Μάλιστα, ο Ισπανός αν ήταν πιο συγκεντρωμένος και προσεκτικός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο «killer» Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Εκείνος όμως που έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά και έβαλε τις βάσεις για το αποψινό τρίποντο του Ολυμπιακού, δεν ήταν άλλος από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός είναι η προσωποποίηση της έκφρασης φορ του «κουτιού», διαθέτοντας μια ισχυρή ψυχολογία και προσωπικότητα σαν ποδοσφαιριστής.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι, ο 30χρονος σεντερ φορ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, που υπό άλλες συνθήκες θα είχε «ρίξει» έναν επιθετικό. Η εν λόγω φάση μάλιστα ήρθε στην αρχή του ματς στο 7ο λεπτό, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση μετά από πάσα πάρε-βάλε του Φορτούνη. Ε και; Ο Ελ Κααμπί όχι μόνο δεν έμεινε εκεί, αντιθέτως, με δύο δύσκολα σεντερφορίσια γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 3-1, φτάνοντας έτσι τα 9 γκολ με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» σε 11 συμμετοχές, σκοράροντας παράλληλα για πέμπτο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Ολυμπιακός-Άρης: Τα πέντε σημεία του αγώνα

Το ξέσπασμα και η χαμένη ευκαιρία του Άρη
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο δίχως να μπορεί καλά-καλά να κρατήσει, πολλώ δε μάλλον να κυκλοφορήσει την μπάλα, ο Άρης, μπήκε τελείως διαφορετικός στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Πάρδο αντί του κατ’ ανάγκη – λόγω τακτικής απόψε- εξτρέμ Οντουμπάτζο στο ημίχρονο, αλλά και η ένταση που έβγαλαν στο παιχνίδι τους οι παίκτες του Άρη, άλλαξαν άρδην την εικόνα του ματς.

Μέσω της πίεσή τους, οι «κίτρινοι» έφεραν το ματς στα ίσα στο 47ο λεπτό με τέρμα του Πάρδο, ενώ, έξι λεπτά αργότερα, το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη σταμάτησε το σουτ του Νταρίντα μετά από εξαιρετικό αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων. Αν είχε μπει εκεί το δεύτερο γκολ για τον Άρη, το παιχνίδι θα είχε πάρει τελείως διαφορετική τροπή. Βέβαια, το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν τις γραμμές τους και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να βρει χώρους και να«χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο, όπως και έκανε.

Αγωνία για τους τραυματίες

Η αποψινή μάχη στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» φαίνεται πως άφησε σημάδια και στις δύο ομάδες. Στον Ολυμπιακό υπάρχει αγωνία αναφορικά με τους τραυματισμούς των Παναγιώτη Ρέτσο και Κώστα Φορτούνη, δύο παίκτες βασικοί και αναντικατάστατη από την αρχή της σεζόν. Ο Έλληνας στόπερ αντικαταστάθηκε στο 78’ από τον Ντοή, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο φινάλε του ματς. Από την άλλη, ο Άρης είδε τον Μπράμπετς, ο οποίος με το αυτογκόλ του είχε βάλει πίσω στο σκορ την ομάδα του, να αποχωρεί τραυματίας στο 37’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x