sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βαλμπουενά «κερνά», Ελ Αραμπί «πίνει»

Οι Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν για δωδέκατη φορά στη θητεία τους με τα ερυθρόλευκα και βελτίωσαν τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού εναντίον της Σλόβαν!

«Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τους φίλους σου, είναι τεκμήριο φτώχειας».

Τα λόγια του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, Δημόκριτου, θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάποιο τατουάζ στο σώμα του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος φαίνεται πως ενστερνίζεται πλήρως την παραπάνω άποψη και αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής, προκειμένου να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του, με τις τελικές πάσες του.

Στην «άγκυρα», που έχει «δέσει» από το καλοκαίρι του 2019 στον Ολυμπιακό, ο 37χρονος εξτρέμ βρήκε τον συνοδοιπόρο «φίλο» του στο πρόσωπο ενός «πιστολέρο». Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν έχει σταματήσει στιγμή να σκοράρει με τα ερυθρόλευκα. Η ποιότητα του Μαροκινού φορ είναι αδιαμφισβήτητη και όταν «σμίγει» με «αυτή», του Ματιέ, η μίξη τους δημιουργεί ένα κοκτέιλ «να το πιείς στο ποτήρι».

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γκολ του Ελ Αραμπί, υπάρχει ένας… Βαλμπουενά μέσα


Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί έχουν συνεργαστεί σε μια ντουζίνα γκολ.

Από τα πρώτα δύο, στη νίκη, μέσα στην έδρα Κράσνονταρ με σκορ 2-1, μέχρι τη χθεσινή (4/8) ισοφάριση σε 1-1, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μάλιστα, αν «ξεχάσουμε» το πρώτο γκολ του Μαροκινού, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτό, που σημειώθηκε με πέναλτι, στην εντός έδρας επικράτηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2019/2020, ο Βαλμπουενά έχει συμβάλει τα «μέγιστα», προκειμένου να «εγκλιματιστεί» με την ομάδα του Πειραιά ο Ελ Αραμπί, καθώς ήταν αυτός, που του «έδωσε» τα 4 από τα 5 πρώτα του γκολ.




Μόνο η ΑΕΚ έχει «γλιτώσει» από τη συνεργασία τους


Ότι ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει σχεδόν κόντρα σε κάθε ελληνική ομάδα το γνωρίζαμε. Ότι ο Βαλμπουενά έχει «πασάρει», επίσης. Από τη συνεργασία των «Διόσκουρων» έχει γλιτώσει μόνο η ΑΕΚ, κόντρα στην οποία ο Μαροκινός έχει σκοράρει εννιά τέρματα, αλλά κανένα εξ αυτών δεν προήλθε από ασίστ Βαλμπουενά.

Ο έτερος «κιτρινόμαυρος», Άρης, ήταν η πρώτη ομάδα από τις υπόλοιπες του Big 5, που το «πλήρωσε», όταν στις 6 Οκτωβρίου 2019 , ο «πιστολέρο» πετύχαινε το έκτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Τέσσερα εξ αυτών είχαν «δημιουργό» τον Γάλλο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2020, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού. Σέντρα πάρε-βάλε από Βαλμπουενά, μονοκόμματο σουτ από Ελ Αραμπί στην «κίνηση» και ο Ολυμπιακός επικρατεί με 1-0 των «πράσινων» στο φαληρικό γήπεδο.



Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ήρθε η «σειρά» του ΠΑΟΚ. «Παράλληλη» πάσα από Βαλμπουενά, «προβολή» από τον Μαροκινό και ο Ολυμπιακός «δραπετεύει» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από την Τούμπα με 1-0 και «βάζει» επίλογο στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.



Το «πικρό» αυτό ποτήρι το έχουν γευτεί και άλλοι. Ο Παναιτωλικός δις, ενώ ούτε οι άμυνες των Ξάνθη, Λαμίας και Βόλου «κατάφεραν» να αποφύγουν τη συνεργασία των δύο «ερυθρόλευκων» άσων.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x