sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε πράγματα για τη νίκη του Ολυμπιακού: Ο Μπιέλ και η «ερυθρόλευκη» αχίλλειος πτέρνα

Τα σημεία-κλειδιά της επιστροφής του Ολυμπιακού στις νίκες, το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Μπιέλ στα ερυθρόλευκα, το πρόβλημα που δεν λύνεται και ο ντε λα Φουέντε.

Πέντε πράγματα για το Ολυμπιακός-Ιωνικός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 των Νικαιωτών και επέστρεψαν στις νίκες μετά το 0-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα.

Ο MVP Μπιέλ, οι… διπρόσωποι «ερυθρόλευκοι», η αχίλλειος πτέρνα, οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι και ο ντε λα Φουέντε.

Ομορφαίνει με Μπιέλ: Την Τρίτη έκλεισε, την Τετάρτη ανακοινώθηκε και τρεις ημέρες μετά ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του. Ο Ισπανός ξεδίπλωσε με το «καλημέρα» την ποιότητά του και… κουβάλησε τη νέα του ομάδα, η οποία προερχόταν από γκέλα. Η… συστατική επιστολή που συνόδευε το… φύλλο πορείας του μέχρι πρότινος άσου της Κοπεγχάγης έκανε λόγο για έναν ποιοτικό παίκτη, με καλά πόδια. Φρόντισε να το επιβεβαιώσει νωρίς, σερβίροντας το 1-0 στον Μπουχαλάκη, ενώ υπέγραψε το 2-0, από ασίστ του Χουάνγκ Ουί Τζο, σε μια ωραία ξεδιπλωμένη «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, την οποία ξεκίνησε ο ίδιος. Η ουσία μετράει και το ζουμί της υπόθεσης είναι αυτές οι δύο φάσεις, αλλά υπάρχουν και άλλες σημειώσεις για τον Μπιελ. Πρόσφατα, είχε κάνει σχόλιο ο Καστίγιο (μετά τη συντριβή από τη Μακάμπι), τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είχε σε εκείνο το ματς 11 παίκτες που δεν μπορούσαν να ντριπλάρουν. Με όση δόση υπερβολής μπορεί να είχε αυτή η τοποθέτηση (αν και σε μεγάλο ποσοστό δεν έχει άδικο), υπάρχει θέμα σε αυτό το κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Με κάποιες κινήσεις μειώθηκε το πρόβλημα και με τον Μπιέλ οι Πειραιώτες θα έχουν αποκτήσει έναν πολύ ικανό παίκτη στο ένας με έναν.

Ολυμπιακός-Ιωνικός: Πέντε πράγματα για το ματς

Ο διπρόσωπος Ολυμπιακός και το πρόβλημα που δεν λύνεται: Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην παρουσία τους στο πρώτο μέρος, όπως και στον Μπιέλ όπως προαναφέραμε. Σε αυτό το διάστημα πέτυχαν και τα δύο τέρματά τους, ενώ στο δεύτερο υποχώρησαν αισθητά και έδωσαν δικαιώματα, κάνοντας τον Ιωνικό να πιστέψει σε κάτι καλό μετά το 2-1 του Μεντόσα. Ένα πρόβλημα που παραμένει και υπήρχε και στο α’ ημίχρονο, το οποίο ήταν το καλό των πρωταθλητών Ελλάδος, είναι η άμυνά του. Το 2-0 δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού ο Ιωνικός δημιούργησε προβλήματα στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Έφτιαξε τη φάση με τον Μάντζη (12’) στο 0-0, όπως και με τον Φαντινγκά (22’) και κυρίως με τον Ρομαό (40’) με το παιχνίδι στο 1-0, όπου αν ήταν πιο καλά τα τελειώματα θα είχε σκοράρει ο Ιωνικός. Ειδικά σε εκείνη του Ρομαό, που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού. Προφανώς και δεν γίνεται να περάσει ένα παιχνίδι δίχως να… φάει φάση μια ομάδα, αλλά ο βαθμός που παίρνει συνολικά η άμυνα του Ολυμπιακού και σε αυτό το παιχνίδι είναι χαμηλός.

Ο Ιωνικός που το πάλεψε, οι χαμένες ευκαιρίες και ο Μεντόσα: Οι Νικαιώτες έφυγαν με άδεια τα χέρια από το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά το πρόσημο δεν είναι αρνητικό, αφού έγινε μια καλή προσπάθεια κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός. Αν ήταν πιο αποτελεσματικοί (στις φάσεις που σημειώνονται πιο πάνω) θα μπορούσαν να είχαν κάνει και τη ζημιά. Ο Μεντόσα έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, αποδεικνύοντας και πάλι πόσο ποιοτικός είναι. Το έδειξε πέρυσι με τον Παναιτωλικό, το θυμούνται σίγουρα τόσο ο Ολυμπιακός, αλλά και η ΑΕΚ από την περυσινή σεζόν. Αν αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι σούπερ περίπτωση και για τον Ιωνικό.

Ολυμπιακός-Ιωνικός: Πέντε πράγματα για το ματς

Περιμένοντας τον Ντε λα Φουέντε: Ένα πρόβλημα του Ολυμπιακού το οποίο έχει τονιστεί πολλάκις είναι αυτό του εξτρέμ. Μένει να φανεί αν μπορεί να το λύσει ο Μπόουλερ. Πάντως, προς το παρόν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον Ντε Λα Φουέντε. Ο Αμερικανός ήταν ξανά άφαντος σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Ακόμα και όταν ξεκινάει με ωραία κίνηση την προσπάθειά του δεν την τελειώνει όπως πρέπει. Στη μοναδική ολοκληρωμένη πλαγιοκόπηση, του… στέρησε την ασίστ ο Χουάνγκ Ουί Τζο, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία. Συνολικά δεν είναι αυτό που έψαχναν οι Πειραιώτες. Είτε, δεν έχει προσαρμοστεί ή δεν μπορεί κάτι παραπάνω. Ο Χουάνγκ Ουί Τζο είχε μια ασίστ, ένα… άχαστο, ενώ συνολικά έδειξε ότι έχει δρόμο ακόμα. Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ δεν έκανε καλό παιχνίδι, αγωνιζόμενος δίπλα στον Μπουχαλάκη σε μια σύνθεση (4-2-3-1) δίχως καθαρό «κόφτη». Τη στιγμή που πρόκειται για παίκτη, ο οποίος είναι 8-10άρι. Πάντως, με την άφιξη και την εικόνα του Μπιέλ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί στο «10».

Παντού… Μαρσέλο: Με την αύρα του Βραζιλιάνου άσου, ο οποίος αποτελεί τη «βόμβα» του καλοκαιριού, επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Οπαδοί στο φαληρικό γήπεδο, που είχαν φορέσει περούκες, θυμίζοντας την… αφάνα του Μαρσέλο. Η μουρμούρα λόγω της εικόνας που παρουσιάζει έως τώρα στη σεζόν ο πρωταθλητής Ελλάδος και η οποία υπήρχε στα προηγούμενα παιχνίδια, πήγε στην άκρη και η εξήγηση φαίνεται απλή. Μαρσέλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x