sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ασταμάτητος Μήτογλου και η σκυλίσια άμυνα του Παναθηναϊκού: Τα 5 σημεία του ντέρμπι των «αιωνίων»

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία που ξεχωρίσαμε από το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από το ΣΕΦ με τη νίκη 66-54!

Με πρωταγωνιστή τους τον Ντίνο Μήτογλου και μεγαλύτερο «όπλο» τους την… σκυλίσια άμυνα, οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη που τους αφήνει μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κάκιστη επιθετική του εικόνα και το ότι είχε τα… πρώτα του βιολιά σε άσχημο βράδυ.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε τα πέντε σημεία του μεγάλου ντέρμπι και σας τα παρουσιάζει!

Η επιβλητική εμφάνιση του Μήτογλου και στις δύο πλευρές του παρκέ: Ο κυριότερος λόγος που ο Παναθηναϊκός... έβαψε πράσινο το ντέρμπι των «αιωνίων», ήταν ο Ντίνος Μήτογλου! Ο 27χρονος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με double-double, 20 πόντους (με 6/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές) και 10 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα είχε 4 μπλοκ, μία ασίστ και μόλις ένα λάθος! Ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά για την ομάδα του Αταμάν στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, αποτελώντας καθοριστικό παράγοντα για την ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ!



Η… σκυλίσια άμυνα του Παναθηναϊκού: Οι «πράσινοι» πήγαν στο ΣΕΦ έχοντας ξεκάθαρο στόχο να παίξουν… σκυλίσια άμυνα, να κρατήσουν το σκορ του Ολυμπιακού όσο χαμηλότερα γίνεται και να πάνε το ματς στον ρυθμό που τους βολεύει. Τελικά τα κατάφεραν, επιτρέποντας στους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν μόλις 54 πόντους, στη δεύτερη χειρότερη επιθετική τους συγκομιδή για τη φετινή σεζόν (είχαν βάλει 53 στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι πριν από δύο εβδομάδες). Τα 11 κλεψίματα (έναντι 5 του Ολυμπιακού), τα 7 μπλοκ (έναντι 2 του Ολυμπιακού), τα μπόλικα deflections και οι επιθετική άμυνα, έδωσαν στον Παναθηναϊκό το ψυχολογικό αβαντάζ που χρειαζόταν, έτσι ώστε να φύγει τελικά από το ΣΕΦ με τη μεγάλη νίκη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος: Τα πέντε σημεία του αγώνα

Οι πολύτιμοι Γκραντ και Γκάι που κάλυψαν τη μέτρια εμφάνιση του Σλούκα και την απουσία του Βιλντόσα: Στην επιστροφή του στο ΣΕΦ για πρώτη φορά ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Κώστας Σλούκας δεν πρωταγωνίστησε και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη νίκη των «πράσινων», ενώ ο Λούκα Βιλντόσα έμεινε εκτός δωδεκάδας λόγω ενοχλήσεων. Ο Σλούκας τελείωσε το ντέρμπι με 5 πόντους (2/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη στα 23:27 που αγωνίστηκε, ωστόσο βρέθηκαν οι Γκραντ και Γκάι για να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στον Αταμάν, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Ο Γκραντ είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γκάι ήταν διψήφιος με 11 πόντους. Αμφότεροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη του Παναθηναϊκού, δείχνοντας ότι όσο περνάει ο καιρός βρίσκουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο τους στην ομάδα.





Η κάκιστη επιθετική επίδοση του Ολυμπιακού και οι 14 χαμένες βολές: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Δεν ήταν η πρώτη φορά στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα στην επίθεσή τους. Με τους περισσότερους παίκτες τους να μην βρίσκουν ποτέ ρυθμό, είχαν μόνο τους Κάνααν (11π) και Γουίλιαμς-Γκος (14π) να παλεύουν, προσπαθώντας να… τραβήξουν το κουπί επιθετικά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε μόνο σε ένα από τα τρία δεκάλεπτα του ντέρμπι να σκοράρει περισσότερους από 12 πόντους (12 στο πρώτο, 19 στο δεύτερο, 12 στο τρίτο και 11 στο τέταρτο), ενώ τα ποσοστά του δεν ήταν ικανοποιητικά ούτε στα δίποντα (16/39), ούτε στα τρίποντα (6/23). Επιπλέον, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αστόχησαν σε 14 (!) ελεύθερες βολές (είχαν μόλις 4/16 συνολικά), γεγονός που είναι σίγουρο ότι θα σου στοιχήσει σε ένα τέτοιο κλειστό ντέρμπι.



Τα σημαντικά «όπλα» των «ερυθρόλευκων» που δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό: Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού που συνήθως παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιθετικό του παιχνίδι, πρόσφεραν ελάχιστα στο ντέρμπι της Δευτέρας. Ο Γουόκαπ είχε μόλις 2 πόντους με 1/8 εντός πεδιάς και 3 ασίστ για 6 λάθη. Ο Παπανικολάου σκόραρε 5 πόντους στην πρώτη περίοδο και μετά… σίγησε, ο Λαρεντζάκης έμεινε και αυτός στους 5 πόντους, με 1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, ενώ είχε μόνο 2 ασίστ. Οι ψηλοί επίσης τα βρήκαν… σκούρα, με τον Φαλ να παίρνει μόλις μία προσπάθεια στα 21:37 που πάτησε παρκέ, ενώ και ο Μιλουτίνοφ δεν τροφοδοτούνταν σωστά, τελειώνοντας το ματς με 6 πόντους και με μόλις 2/7 εντός πεδιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x