sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η επιβράβευση του Ρέαμπτσουκ και… η ιστορία του Ολυμπιακού: Τα «ερυθρόλευκα» σημεία από το ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Παναθηναϊκό (1-0) και του έκοψε τον δρόμο προς τον τίτλο, παίζοντας για την ιστορία του. Έβγαλε και πρωταγωνιστές, με τον Ρέαμπτσουκ να επιβραβεύεται για τον β’ γύρο που έκανε.

Κόντρα σε όλη την παραφιλολογία και τις αστειότητες που ακούστηκαν εδώ και ημέρες, ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού φράζοντάς του τον δρόμο προς τον πρωτάθλημα, το οποίο «δώρισε» ουσιαστικά στην ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» γέννησαν πρωταγωνιστές στο αιώνιο ντέρμπι, με τον Ρέαμπτσουκ να επιβραβεύεται για τον εξαιρετικό δεύτερο γύρο που έκανε στο πρωτάθλημα, ενώ για ένα ακόμη ματς ο Ζοσέ Ανιγκό διάβασε σωστά το ματς και με το 4-3-3, που κουμπώνει καλύτερα στην ομάδα του, της χάρισε τη νίκη.

-Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό: Πολλές ημέρες, ακούστηκαν δεκάδες αστειότητες και υπήρξε τρελή παραφιλολογία για το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Διότι αυτό που είδαμε στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου από τους «ερυθρόλευκους», ήταν προφανώς αυτό που αναμενόταν σε ένα ντέρμπι αιωνίων. Ο Ολυμπιακός έτρωγε σίδερα, έπαιζε για την ιστορία του και ως όφειλε συνολικά σε ένα ντέρμπι. Όπως έκανε και στην «OPAP Arena» προ ημερών, παίρνοντας τον βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ.

Είναι φοβερό ότι πίστευαν αρκετοί ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιζόταν πιο χαλαρός ή ότι θα καθόταν να χάσει μέσα στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό, δωρίζοντας στον αιώνιο αντίπαλο το πρωτάθλημα. Πού γίνονται αυτά, που τα έχετε δει; Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αναπαρήγαγαν ορισμένοι εξυπνάκηδες δεν πλησίασαν καν την πραγματικότητα, με τον Εμβιλά για παράδειγμα να τρέχει σαν… σκυλί ως το φινάλε και τους συμπαίκτες του να ακολουθούν. Προφανώς και αυτό είναι το αυτονόητο, προφανώς και πολλοί που δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο δεν το καταλάβαιναν. Και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» προς τιμήν τους ήταν όπως έπρεπε στο γήπεδο, παίρνοντας τη νίκη!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία των ερυθρόλευκων

-Δύο σερί καρμπόν παιχνίδια των «ερυθρόλευκων»: Ο Ολυμπιακός έμοιαζε σαν να ξεπατίκωσε τα δύο ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο χορτάρι. Με παρόμοια τακτική, με σφιχτό άξονα και χωρίς να δεχτεί πολλές φάσεις, ψάχτηκε διαρκώς στο transition game και έτσι βρήκε και το γκολ. Έτσι θα μπορούσε να το βρει και το άξιζε και στην «OPAP Arena» αλλά δεν είχε τα σωστά τελειώματα, όπου δικαιούνταν τη νίκη. Με τους Πειραιώτες να είναι ασφαλώς πιο επιθετικοί, αφού έπαιζαν εντός έδρας. Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό είχε στόχευση, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το έλλειμμα ενέργειας των «πράσινων» και στο δεύτερο μέρος, να χτυπήσει στα κενά που άφησε όταν πήραν ρίσκα οι φιλοξενούμενοι. Τα δύο παιχνίδια έμοιαζαν υπερβολικά, ο Ολυμπιακός δεν έχασε κανένα από τα δύο και θα μπορούσε να τα πάρει αμφότερα.

-Ο μαέστρος Χουάνγκ και η επιβράβευση του Ρέαμπτσουκ: Πέραν του Εμβιλά που ήταν καταλυτικός στο παιχνίδι, κυρίως ανασταλτικά αλλά βοηθώντας και δημιουργικά, ο Ολυμπιακός είχε και άλλους ποδοσφαιριστές του σε εξαιρετική ημέρα. Ο Σαμασέκου για διαδοχικό ματς ήταν θετικότατος, δείχνοντας πως έχει αδικηθεί στη φετινή σεζόν και θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Χουάνγκ έδειξε ξανά πως αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους (αν όχι τον ποιοτικότερο) box-to-box μέσους του πρωταθλήματος και οι Πειραιώτες θα πρέπει να μοχθήσουν για να τον κρατήσουν το καλοκαίρι.

Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε καλή ανασταλτική λειτουργία ξανά, έχοντας μικρές αποστάσεις στις γραμμές του και αφήνοντας λιγοστά κενά στον αντίπαλο. Και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να βρήκαν φάσεις, αλλά είναι λογικό. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με ατομική ποιότητα και με κινήσεις όπως του Μπερνάρ, του Κλεϊνχέισλερ και του Πούχατς, έφαγε φάσεις. Eίχε τον Τζολάκη σταθερό, ενώ αξίζει ιδιαίτερη μνεία στον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ που έχει ακούσει ένα… κάρο «ευχές» από τους ερυθρόλευκους οπαδούς. Διότι στον δεύτερο γύρο είναι εξαιρετικός, βοηθώντας μπροστά και πίσω. Το γκολ ήρθε για επιβράβευση σε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν για τον Μολδαβό αριστερό μπακ!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία των ερυθρόλευκων

-Το 4-3-3 που συνεχίζει να δείχνει ότι κουμπώνει καλύτερα στον Ολυμπιακό: Ο Ανιγκό βελτιώθηκε και βελτίωσε την ομάδα του. Έβαλε τον εαυτό του σε προβληματισμό, μετά τις κακές εμφανίσεις των Πειραιωτών και τις ήττες από Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο» και την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάπως έτσι, άρχισε να σκέφτεται πιο ορθολογικά και με λιγότερη… θολούρα.

Ο Γάλλος τεχνικός δεν είναι άπειρος, αλλά είναι αρκετό καιρό μακριά από τους πάγκους και αυτό φαινόταν αρκετά. Ωστόσο, στο φινάλε του πρωταθλήματος διάβασε τις πολλές αδυναμίες της ομάδας του ανασταλτικά, τις διόρθωσε με το 4-3-3 που δείχνει να κουμπώνει καλύτερα από κάθε άλλη διάταξη και «έφτιαξε» ένα σύνολο που θα μπορούσε αν ήταν έτσι εξ αρχής στα playoffs, να βρίσκεται ακόμη στη διεκδίκηση του τίτλου. Άργησε, αλλά την ίδια ώρα δείχνει και τον δρόμο για τη νέα σεζόν…

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x