sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Κουμεντάκης και Πρωτοψάλτης παίζουν… μπάλα στο sport-fm.gr!

Το sport-fm.gr προσεγγίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με διαφορετικό τρόπο! Πώς αντιλαμβάνονται αθλητές των δύο ομάδων από άλλα τμήματα τη μεγάλη ποδοσφαιρική μάχη;

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. «Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι». Μαρτίνεθ-Γιοβάνοβιτς ή αλλιώς η μητέρα των μαχών! Οι δυο «αιώνιοι» τίθενται αντιμέτωποι απόψε (22/10, 19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League με τους οπαδούς τους να περιμένουν με κομμένη την ανάσα το παιχνίδι!

Από τη μία πλευρά η ομάδα του Πειραιά θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή, ούσα στο +3 από το «τριφύλλι», το οποίο θα αναζητήσει την παρθενική του φετινή νίκη σε ντέρμπι, προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αμέτρητες στιγμές και ατελείωτο μελάνι έχει «ξοδευτεί» διαχρονικά, ώστε να γίνουν αναλύσεις και προβλέψεις επάνω στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι, προπονητές έχουν μιλήσει για τη σύγκρουση των δυο «γιγάντων».

Πώς το βλέπουν, όμως, άνθρωποι, που φαινομενικά δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο; Θα το απαντήσουμε και αυτό!

Το sport-fm.gr, ξεφεύγοντας από την… πεπατημένη, έψαξε, ρώτησε και πήρε απαντήσεις μέσα από το τάραφλεξ! Ναι, καλά καταλάβατε. Αθλητές από τις ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα Ραφαήλ Κουμεντάκης και Θανάσης Πρωτοψάλτης, παρουσιάζουν μια διαφορετική οπτική, για το πώς προετοιμάζονται οι ομάδες, θυμούνται τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι του παρελθόντος και κάνουν τις προβλέψεις τους για τον πιθανό νικητή.

Όσα δήλωσαν στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Ζαχαρίου, οι Ραφάηλ Κουμεντάκης και Θανάσης Πρωτοψάλτης:

Κουμεντάκης: «Η ένταση και το πάθος αυτού του ματς δεν συγκρίνεται με άλλα»


Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού, Ραφάηλ Κουμεντάκης, μιλώντας στο sport-fm.gr για το μεγάλο ντέρμπι, αναλύει την εικόνα της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι της ως επιθετικό, σχολιάζει τους δυο προπονητές και ξεχωρίζει τα δυνατά σημεία των δυο αντιπάλων!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι με άλλη ματιά

Με βάση την ως τώρα εικόνα, πώς θεωρείς ότι θα προσεγγίσουν το ντέρμπι οι δύο ομάδες;
«Με όσα έχουμε δει έως τώρα, θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη, ειδικά ο Παναθηναϊκός αν δεν κερδίσει θα βρεθεί αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Γενικά είναι ένα ντέρμπι, το οποίο και για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, θα κρίνει πολλά».

Οι δυο ομάδες έχουν μπροστά τους και ένα ευρωπαϊκό ματς μετά το ντέρμπι. Θεωρείς ότι θα το έχουν καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού τους;

«Νομίζω ότι δεν θα το σκέφτονται. Θα έχουν στο μυαλό τους κυρίως το… classico. Αυτό νομίζω ότι εκεί είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και παιχνίδι και για τους δύο. Σίγουρα θα επηρεάσει το ότι έχουν ένα ευρωπαϊκό ματς, αλλά και για τους δύο το ντέρμπι είναι σημαντικότερο».

Ακούς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ποιο ματς σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό;

«Πάρα πάρα πολλά ντέρμπι μου έρχονται στο μυαλό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Σε οποιοδήποτε σπορ οι δύο ομάδες δίνουν ενέργεια και πολύ πάθος, ειδικά στο ποδόσφαιρο, όμως, τα παιχνίδια των δύο έχουν πολλές συγκινήσεις και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον».

Ένα σχόλιο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ

«Φαίνεται ότι έχει μια φιλοσοφία συγκεκριμένη. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι αρκετά επιθετικός. Έχει στήσει μια ομάδα που κυνηγάει πολύ το σκορ και το γκολ. Προσωπικά μου αρέσει. Ο Ολυμπιακός προσφέρει θέαμα φέτος και θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός θα γίνεται καλύτερος.

Ένα σχόλιο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς

«Για τον κύριο Γιοβάνοβιτς δεν έχω να πω πολλά. Τα αποτελέσματα και η καλή δουλειά μιλούν από μόνα τους. Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει ως πρωταγωνιστής και είναι διεκδικητής τίτλων τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, με τα όσα βλέπουμε κάνει μια πολύ καλή δουλειά».

Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι οι παίκτες κλειδιά του ματς;

«Νομίζω ότι οι σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ κομβικοί στο ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ επιθετική ομάδα και θα χρειαστεί να είναι η άμυνα του Παναθηναϊκού σε καλή βραδιά. Ο Τζούριτσιτς και ο Ιωαννίδης θα είναι επίσης κομβικοί. Δεν γνωρίζω πώς θα κατέβουν στο γήπεδο, αλλά γενικότερα η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ κομβική. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι από τη μέση και μπροστά άκρως επικίνδυνος. Ο Φορτούνης νομίζω ότι είναι ο παίκτης, που μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή τη ροή του ματς».

Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία κάθε ομάδας;

«Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως θέλει να έχει την μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βέβαια και ο Ολυμπιακός ανά πάσα στιγμή είναι επικίνδυνος. Ειδικά σε μια κόντρα επίκδυνος. Οι παίκτες του είναι πολύ γρήγοροι και μπορούν να δημιουργήσουν με ευκολία συνθήκες για γκολ. Είναι επίσης πολύ καλοί στα τελειώματα των φάσεων. Ο ένας θέλει την μπάλα και ο άλλος να δημιουργεί περισσότερο. Δεν νομίζω ότι τα “ατού” παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι».

Πως φαντάζεσαι ότι προετοιμάζονται σε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και πως το αντιμετωπίζουν όλη τη βδομάδα ως τη σέντρα.
«Σε ένα ντέρμπι είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Όποια τακτική και αν ακολουθήσεις, το πάθος, η ένταση και η αδρεναλίνη είναι σε τρομερά υψηλά επίπεδα. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο και τα δίνουν όλα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι θα μπουν μέσα και θα παίξουν για να χάσουν. Η προσέγγιση είναι, το να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς για να κερδίσει η ομάδα σου. Το πάθος και η ένταση είναι αυτά που κυριαρχούν σε τέτοια ματς».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το σκορ;

«Πιστεύω ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός. Είναι ματς το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή το θέλει, το χρειάζεται. Σίγουρα το θέλει και ο Παναθηναϊκός. Θα μπουν γκολ, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα νικήσει ο Ολυμπιακός».

Πρωτοψάλτης: «Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα άλλο... σπορ»!


Aπό την πλευρά του «φιλοξενούμενου», τις δικές του σκέψεις για το ντέρμπι μοιράστηκε ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης. Γεννημένος στην Κύπρο, ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας παίκτης, θυμάται τη θητεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ και τη μεγάλη πορεία του συλλόγου ως τα προημιτελικά του Champions League, επί ημερών του Σέρβου τεχνικού, αλλά και το ντέρμπι, που θα του μείνει αξέχαστο.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι με άλλη ματιά

Με βάση την ως τώρα εικόνα, πώς θεωρείς ότι θα προσεγγίσουν το ντέρμπι οι δύο ομάδες;

«Δεν παύει να είναι ντέρμπι και να αναιρεί όλα τα άλλα. Είναι πολύ νωρίς για να έχει μεγάλη σημασία η βαθμολογία. Είναι ένα υπέρ-παιχνίδι. Από όσα έχω δει από τα στιγμιότυπα και από τα σκορ τους, είναι αμφότεροι σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με αυτήν τη βαθμολογία, θα παίξουν όπως παίζουν. Όταν κερδίζεις, δεν αλλάζεις. Αλλά είναι ένα ματς, που πάντοτε είναι αμφίρροπο».

Οι δυο ομάδες έχουν μπροστά τους και ένα ευρωπαϊκό ματς μετά το ντέρμπι. Θεωρείς ότι θα το έχουν καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού τους;

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι πάνω από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η σημασία αυτού του παιχνιδιού, εγκεφαλικά και η ιδέα του αγώνα δεν είναι μεγαλύτερη από τις άλλες. Σίγουρα είναι επαγγελματίες και ενδιαφέρονται και για το ματς. Αλλά αυτός είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας που κυρίως προετοιμάζεσαι με το μυαλό».

Ακούς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ποιο ματς σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλά στο μυαλό μου. Αλλά περισσότερο θυμάμαι την ανατροπή το 2010-11 με τον Σισέ. Ήταν ωραίο παιχνίδι. Θυμάμαι τα δύο γκολ που είχε βάλει».

Ένα σχόλιο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ

«Δεν έχω πλήρη εικόνα είναι η αλήθεια. Ξέρω ότι έχει χτίσει μια νέα ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα δω την Κυριακή στο ντέρμπι τι θα παρουσιάσει».

Ένα σχόλιο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς

«Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει τι κάνει. Τον ήξερα και από την Κύπρο και την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ, όπου έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχε πάει μέχρι τα προημιτελικά. Δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι επαγγελματίας. Είναι ιδανικός για τον Παναθηναϊκό και αυτό φαίνεται από την αλλαγή σελίδας που έχει γίνει τα τελευταία δυο-τρία χρόνια. Έχει κάνει τον Παναθηναϊκό να είναι πιο σίγουρος την ώρα του αγώνα αλλά και να έχει περισσότερη πίστη»

Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι οι παίκτες κλειδιά του ματς;

«Ο Φορτούνης και ο Ιωαννίδης είναι σημαντικοί για τις δυο ομάδες. Από τη μία ο Ιωαννίδης είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Μου αρέσουν επίσης ο Βαγιαννίδης και ο Παλάσιος. Είναι παίκτες πουν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης είναι ένας ποιοτικός παίκτης που μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι. Είναι και ο Ελ Κααμπί που έχει ταλέντο να τελειώνει τις φάσεις. Φυσικά και οι τερματοφύλακες μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα γιατί έχουν μεγάλη ευθύνη. Αν ο τερματοφύλακας βρεθεί σε καλή ημέρα μπορεί να αλλάξει πολλά σε ένα ματς».

Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία κάθε ομάδας;

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παρότι είναι καινούργια έχει πολύ ταλέντο και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει αποκτήσει βάθος στο ρόστερ του, αλλά έχει διατηρήσει τον κορμό, γεγονός που τον κάνει μια δεμένη ομάδα, Βέβαια είναι ποδόσφαιρο. Μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια και στο τέλος να χάσεις. Είναι πολύ σημαντικό το να βρεθεί και η ομάδα στην ημέρα της».

Πως φαντάζεσαι ότι προετοιμάζονται σε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και πως το αντιμετωπίζουν όλη τη βδομάδα ως τη σέντρα.

«Νομίζω ότι είναι ένα διαφορετικό σπορ! Όπως είπα και πριν είναι ένα παιχνίδι πολύ ιδιαίτερο. Παίζοντας Κυριακή, προετοιμάζεσαι όλη την εβδομάδα κυρίως με το μυαλό, αλλά και ψυχολογικά. Με παράγοντα την πίεση είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι, για τους αθλητές των δυο ομάδων. Οι Έλληνες το καταλαβαίνουν κατά κύριο λόγο περισσότερο και σε μικρότερο βαθμό οι ξένοι που βρίσκονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια. Πρέπει φυσικά να είσαι και σωματικά έτοιμος. Μέχρι και η κούραση μετά το συγκεκριμένο ματς είναι μεγαλύτερη γιατί έχεις το κίνητρο να νικήσεις τον μεγάλο αντίπαλο. Είναι διπλά σημαντικό γιατί δίνει μια έξτρα ευχαρίστηση στους φιλάθλους».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το σκορ;

«Νομίζω ότι δεν θα είναι ισοπαλία! Θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό λόγω του κορμού του και της χημείας του. Αυτό σου δίνει πάντοτε ένα αβαντάζ, αλλά φυσικά είναι και η θέληση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x