Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πετρούνιας, Στεφανίδη, Κορακάκη: Ξανά προς τη δόξα τραβούν!

Τα χρυσά παιδιά του Ρίο φιλοδοξούν να διατηρήσουν τον τίτλο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είναι πανέτοιμοι για να τα καταφέρουν.

Πριν πέντε χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έκαναν όλους τους Έλληνες να ανατριχιάσουν, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Άννα Κορακάκη, μέλη της χορηγικής οικογένειας της Stoiximan, θέλουν -και μπορούν- να το κάνουν ξανά, στο Τόκιο.

Πετρούνιας, Στεφανίδη, Κορακάκη: Ξανά προς τη δόξα τραβούν

Ο «άρχοντας των κρίκων» έφτασε στην ιαπωνική πρωτεύουσα ξεπερνώντας πλήθος δυσκολιών που συνάντησε στον δρόμο του. Το χειρουργείο που υποβλήθηκε στον ώμο τον Γενάρη του 2018 μετέτρεψε σε Γολγοθά την πρόκρισή του, που σφραγίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στον αγώνα που έκρινε το Ολυμπιακό εισιτήριο ήταν αξεπέραστος και σφράγισε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε εξίσου θεαματικά την παρουσία του στους αγώνες του Τόκιο. Με ένα πρόγραμμα μεγάλης δυσκολίας προκρίθηκε ως πρώτος και καλύτερος στον τελικό των κρίκων (Δευτέρα 2 Αυγούστου) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του γεγονότος ότι οδεύει ολοταχώς για το δεύτερο σερί ολυμπιακό μετάλλιο.

Πετρούνιας, Στεφανίδη, Κορακάκη: Ξανά προς τη δόξα τραβούν

Οι διακρίσεις της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες. Το χρυσό κορίτσι του στίβου έχει κατακτήσει πολλές κορυφές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Βερολίνο και στο Άμστερνταμ και το Ευρωπαϊκό κλειστού στο Βελιγράδι. Τη συλλογή της κοσμούν, επίσης, τρία χάλκινα σε Παγκόσμιο και ένα ασημένιο, ένα χάλκινο σε Eυρωπαϊκό.

Η προσπάθειά της στο Τόκιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Αυγούστου με τα προκριματικά, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 5 Αυγούστου.

Δεν είναι όμως, μόνο οι αγωνιστικές επιδόσεις που κάνουν την Κατερίνα Στεφανίδη ξεχωριστή. Οι σπουδές σε καταξιωμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και το διδακτορικο στην νευροψυχολογία είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση με το πρώτο άκουσμα και γιγαντώνεται όταν συνδυαστεί με τον πρωταθλητισμό σε κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, έχει γίνει η «φωνή» των αθλητών του στίβου, ως εκλεγμένη εκπρόσωπός τους στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πετρούνιας, Στεφανίδη, Κορακάκη: Ξανά προς τη δόξα τραβούν

Έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 25μ. πιστόλι είναι η Άννα Κορακάκη. Το κορίτσι θαύμα της σκοποβολής στη δεύτερη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικεί το τρίτο της μετάλλιο, μετά την τρομερή παρουσία της στο Ρίο.

Η Δραμινή πρωταθλήτρια έχει καταφέρει να φέρει στο προσκήνιο τη σκοποβολή την Ελλάδα, σε ένα άθλημα που υπηρετεί για χρόνια ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης -παλιότερα ως αθλητής της Εθνικής ομάδας και, πλέον, ως προπονητής της.

Η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη στο Τόκιο ξεκίνησε από την τελετή έναρξης, όπου μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια «άνοιξαν» την παρέλαση των χωρών, ως σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής. Στη συνέχεια κατέκτησε την έκτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, μετά από τρομερή εμφάνιση στα προκριματικά.

Την Πέμπτη 29/7 η Άννα Κορακάκη θα αρχίσει τη μάχη στα 25μ. πιστόλι, στοχεύοντας στο δεύτερο σερί ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα. Το πρώτο μέρος των προκριματικών θα γίνει στις 3:00, ενώ την Παρασκευή 30/7 την ίδια ώρα θα γίνει το δεύτερο μέρος. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 8:00 την ίδια μέρα.

Μαζί με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες, τη δική τους μάχη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ετοιμάζονται να δώσουν κι άλλα μέλη της χορηγικής οικογένειας της Stoiximan, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης U20 στο Άλμα εις μήκος, Μιλτιάδης Τεντόγλου, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην ποδηλασία πίστας, Χρήστος Βολικάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη, ο πρωταθλητής στην κολύμβηση, Κριστιάν Γκολομέεβ και ο πολλά υποσχομενος παλαιστής, Γιώργος Πιλίδης.

Η Stoiximan, από την αρχή της δραστηριότητάς επενδύει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου και διευρυμένου Προγράμματος Χορηγιών, στηρίζοντας έμπρακτα τον Ελληνικό αθλητισμό τόσο σε επίπεδο αθλητικών σωματείων, συλλόγων και εθνικών ομάδων, όσο και μεμονωμένων αθλητών και αθλητριών.

Μάθε περισσότερα για τη Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x