sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα με νίκες και το… ιστορικό 6/6 με «διπλά» του Παναθηναϊκού

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς πρόσφερε τρεις πολύτιμους βαθμούς, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιστρέφει… αποτελεσματικά μετά την Ευρώπη ενώ πάει για ρεκόρ όλων των εποχών!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε προχθές (12/11) το βράδυ την Κηφισιά με 1-0 στην Καισαριανή, για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Αρκετά πιο εύκολα, μάλιστα, απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, με βάση και τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού!

Μια νίκη, η οποία, σε κάθε περίπτωση, προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από «απλώς» τρεις βαθμούς, που φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση, στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τόσο για την «οικονομία» του πρωταθλήματος και την προσπάθεια που αυτή κάνει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Όσο, επίσης, σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και στο κομμάτι ενός ρεκόρ, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών…

Με τον Παναθηναϊκό να έχει στην… πλάτη την ταλαιπωρία του ταξιδιού στη Γαλλία, την σωματική και πνευματική κόπωση της ήττας από τη Ρεν, αλλά και μεγάλη στεναχώρια λόγω του πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην Βρετάνη, η διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας μέσω -και- του «Μιχάλης Κρητικόπουλος», ήταν… βάλσαμο για όλο τον οργανισμό!

Το γεγονός, δε, πως, η εν λόγω νίκη ήρθε μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθιστά το συγκεκριμένο επίτευγμα -όσο «βαρύ» κι αν φαίνεται να είναι η χρήση μιας τέτοιας λέξης για τα μεγέθη του «τριφυλλιού» και της Κηφισιάς- ακόμα πιο σπουδαίο.

Η δύναμη της «ελληνικής» συνήθειας


Σπουδαιότερο όλων, ωστόσο, αλλά και δείγμα της «ταυτότητας» που διαθέτει πλέον ο Παναθηναϊκός και την οποία έχει περάσει ο προπονητής του, είναι το ότι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Ούτε καν για δεύτερη, ή έστω τρίτη…

Παναθηναϊκός: Μετράει 5/6 μετά την Ευρώπη και ισοφάρισε  ρεκόρ με 6/6 εκτός!

Η συνέπεια που εμφανίζει το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς στα αποτελέσματα των εγχώριων αγώνων που ακολουθούν αμέσως μετά από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις είναι αξιοσημείωτη. Συνάμα και το καλύτερο εχέγγυο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να μεταφραστεί αυτό το 5/6 που μετράει o Παναθηναϊκός έως τώρα στην Stoiximan Super League, με συνολικό απολογισμό τερμάτων παράλληλα 16 υπέρ και… 2 κατά;


Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα γίνεται ομαλά, καθώς καταφέρνει να… γυρίσει το τσιπάκι αποτελεσματικά σε σταθερή βάση και αυτό μόνο καλό νέο μπορεί να είναι!

Πάμε να θυμηθούμε τα εν λόγω παιχνίδια συνοπτικά…

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0 (26/08/2023)
Λίγες ημέρες μετά το πρώτο ματς και την ήττα 2-1 από την Μπράγκα και παραμονές της κρίσιμης ρεβάνς για τα playoffs του Champions League, οι «πράσινοι» φιλοξενούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον Βόλο και τον… περιποιούνται δεόντως, όπως μαρτυράει και το τελικό 3-0 υπέρ του. Έχοντας μάλιστα και τρεις διαφορετικούς σκόρερ!



ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1 (03/09/2023)
Μια ακόμα «περίεργη» υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι έπεται του αποκλεισμού από την Μπράγκα, με την ψυχολογία όλων να μην είναι και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Εντούτοις, έστω και δύσκολα, έρχεται μια ακόμα νίκη, χάρη στο γκολ-ποίημα του Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 70’.



Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2 (25/09/2023)
Κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του, όπως αποδεικνύεται περίτρανα και στην περίπτωση του ντέρμπι των «τριφυλλοφόρων» με την ΑΕΚ, αμέσως μετά το θριαμβευτικό 2-0 επί της Βιγιαρεάλ! Με την γκολάρα του Φίλιπ Τζούριτσιτς να μην αρκεί για να αποτραπεί η μια και μοναδική μέχρι τώρα ήττα.



Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0 (08/10/2023)
Επιστροφή στην… κανονικότητα για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού τη «λευκή ισοπαλία» με την Μακάμπι Χάιφα διαδέχεται η πεντάρα απέναντι στον Ατρόμητο! Με τον Τζούριτσιτς μπροστάρη και σκόρερ δύο τερμάτων, για να έρθουν τρία ακόμα γκολ από τους Αντράζ Σπόραρ, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και Παλάσιος να… συνεπικουρούν.



Παναθηναϊκός-Πανσεραϊκός 5-0 (29/10/2023)
Μια… από τα ίδια και στην επόμενη περίσταση που θέλει το «τριφύλλι» να δίνει διαδοχικά ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα. Καθώς την εντός έδρας ήττα από τη Ρεν διαδέχεται μια ακόμα επιβλητική νίκη, εν προκειμένω κόντρα στον Πανσερραϊκό, ξανά με 5-0. Αυτή την φορά η μπαγκέτα πηγαίνει στον Σπόραρ ο οποίος σκοράρει αρχικά στα… 48 δευτερόλεπτα και δίνει το έναυσμα!



Κηφισιά-Παναθηναϊκός 0-1 (12/11/2023)
Για να φτάσουμε στην προχθεσινή επικράτηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα, με την οποία διατήρησε το +4 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το +5 από τον ΠΑΟΚ.



Έπιασε ήδη τα 2/3 σε… ένα γύρο


Η εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της ομάδας των βορείων προαστίων «ακουμπάει» και μια ακόμα σημαντική παράμετρο, δεδομένου ότι ήταν η έκτη μετά από ισάριθμα παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο.

Μαρτυράει ότι οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να μαθαίνουν να κερδίζουν και μακριά από το γήπεδό τους, με αξιοθαύμαστη σταθερότητα και ανεξαρτήτως συνθηκών!


Είτε παίζουν, δηλαδή, στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, νικώντας με 1-0, είτε στο Αγρίνιο «ισοπεδώνοντας» τον Παναιτωλικό με 5-0 ή κάνοντας… πάρτι κόντρα στον Αστέρα με 4-1 μέσα στην Τρίπολη, για παράδειγμα...

Με το 3-0 άνευ αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, στο επεισοδιακό ντέρμπι με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, όπου και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος, αλλά και τα δύο «διπλά» σε Λαμία με 2-1 και Καισαριανή με 1-0 να συμπληρώνουν την «εξάδα».

Και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει ήδη τα έξι «τρίποντα» μέσα στη σεζόν, την ώρα για παράδειγμα που, πέρυσι είχε συνολικά… εννιά. Έχει καλύψει, δηλαδή, ήδη τα 2/3 του απολογισμού μιας ολόκληρης χρονιάς μέσα σε… έναν γύρο!

Προφανώς και δεν χρειάζεται να επισημανθεί από μέρους μας η σημασία της κατάκτησης νικών μακριά από την έδρα της εκάστοτε ομάδας η οποία θέλει και κάνει πρωταθλητισμό…

Μόλις τρεις φορές στην ιστορία του!


Σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω, δε, έρχεται να προστεθεί και μια ακόμα παράμετρος η οποία έχει περάσει στα ψιλά, αλλά δείχνει κι αυτή την τάση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό.

Ποια είναι αυτή; Το γεγονός ότι αυτό το 6x6 που έχει καταγράψει εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, δεν είναι μια επίδοση που συναντάται συχνά ή πρέπει να μένει… ασχολίαστη.

Το αντίθετο, μάλιστα, αφού πρόκειται για κάτι το οποίο έχει συμβεί όλες κι όλες μόλις τρεις φορές ακόμα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, από καταβολής ιδρύσεως της Α’ Εθνικής!

Με τον αγώνα απέναντι στον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στις 26 Νοεμβρίου να αποκτάει και… ιστορική υπόσταση, σε ενδεχόμενη νίκη. Αλλά, αυτό, θα το πιάσουμε, όταν έρθει εκείνη η ώρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x