sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τζούριτσιτς, Σπόραρ και… διάρκεια μπορούν να φέρουν πιο κοντά τον Παναθηναϊκό στ' αστέρια!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά απέναντι στην Ντνίπρο, επιστρέφει μετά από 7 χρόνια σε ευρωπαϊκούς ομίλους και το sportfm.gr παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά από τη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Η δουλειά έγινε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιστρέφει μετά από μια επταετία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το 2-2 κόντρα στην Ντνίπρο και έχοντας παρακαταθήκη το 3-1 του πρώτου ματς στην Σλοβακία, προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα κοντραριστεί με την ισχυρή Μαρσέιγ.

Το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συνεχίζεται και το «τριφύλλι» βάζει πλέον το κεφάλι κάτω για να δουλέψει για τα ματς με τους Μασσαλούς. Με λιγότερο άγχος πλέον, με το... βάρος να φεύγει πάνω από τους «πράσινους» όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Γιοβάνοβιτς.

Με τους Σπόραρ-Τζούριτσιτς να βγάζουν ηγετικό χαρακτήρα στο χορτάρι, τον Γεβντάι να πραγματοποιεί εμφανίσεις που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον και τον Παναθηναϊκό να αναζητά περισσότερη διάρκεια και σταθερότητα ενόψει των δύο ερχόμενων αναμετρήσεων με τη γαλλική ομάδα.

Το sportfm.gr καταθέτει τα σημεία-κλειδιά από το Παναθηναϊκός-Ντνίπρο:

Ο Σπόραρ κάνει εκρηκτική εκκίνηση σε μια σεζόν με τεράστιες απαιτήσεις: Είναι καλός τώρα ο Άντραζ Σπόραρ; Ήταν, είναι και θα είναι! Όσοι τον αμφισβήτησαν, μάλλον κακώς το έκαναν αφού προφανώς δεν τον είχαν παρακολουθήσει προ ετών. Παράλληλα, μάλλον για κάποιους δεν ήταν εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν δημιουργούσε λιγότερα και είχε μικρότερη ταχύτητα στο παιχνίδι του σε σχέση με φέτος. Επιπροσθέτως, έχει από πίσω του να τον υποστηρίζουν ορισμένα τρομερά ποιοτικά χαφ όπως ο Τζούριτσιτς και ο Βιλένα, με τους οποίους έχει αρχίσει να βρίσκεται με κλειστά μάτια όπως φάνηκε και στη φάση του 11ου λεπτού που οι Ουκρανοί έψαχναν να κόψουν και δεν προλάβαιναν να παρακολουθήσουν ούτε με τα… μάτια.



Σε μια σημαντική σεζόν για το «τριφύλλι», με πολλές απαιτήσεις και τρεις διοργανώσεις, είναι πολύ σημαντικό για τον Σπόραρ να ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο, παίρνοντας έξτρα ψυχολογία. Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση ο Σλοβένος και μπαίνει στη σεζόν με φόρα, έχοντας πάρει και προβάδισμα έναντι του Ιωαννίδη.



Ο Τζούριτσιτς μαγεύει και ο κόσμος τον λατρεύει: Ήρθε και ανεβάζει κατακόρυφα επίπεδο τον Παναθηναϊκό, αυξάνοντας σημαντικά την ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Κάθε του άγγιγμα είναι μαγικό και… κολλάει πάνω του την μπάλα, δείχνει τεράστια οξυδέρκεια και μόλις βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, δεν θα πιάνεται. Ο Τζούριτσιτς έχει όλο το πακέτο, είναι και «μάγος» και «αλήτης» και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον ευχαριστηθεί και με το παραπάνω φέτος. Παρά την κούρασή του, έχει το καθαρό μυαλό να πάει στα πόδια τον ψηλότερο και βαρύτερο Σβάτοκ, αφήνοντάς τον αρκετά μέτρα πίσω του απλά με ένα πάρσιμο της μπάλας για να δώσει έτοιμο γκολ στον Σπόραρ για το 2-2. Όταν βγαίνει αλλαγή δε, το χειροκρότημα του κόσμου τα λέει όλα…



Θέλει περισσότερη διάρκεια για να πλησιάσει τ’ αστέρια: Ο Παναθηναϊκός θα πάει να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στη Μαρσέιγ. Πίστη στην ομάδα του, και μάλιστα με το παραπάνω, έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αναμένεται να βάλει μπόλικη τακτική στο παιχνίδι των «πράσινων» κόντρα στους Μασσαλούς. Ο Σέρβος ξέρει ήδη πώς να προσεγγίσει τα δύο ματς, όπως και να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα δείγματα κόντρα στην Ντνίπρο που είναι φανερό πως πρέπει να βελτιωθούν. «Καραμπινάτο» παράδειγμα τα κενά διαστήματα που είχε στις δύο αναμετρήσεις και ιδιαίτερα στη ρεβάνς. Στη Λεωφόρο έδειξε για ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος να «παγώνει» και άλλο τόσο επίσης στο δεύτερο 45λεπτο, όπου κινδύνεψε σημαντικά και δέχτηκε δύο τέρματα.



Θα πρέπει να βρει τρόπο ο Παναθηναϊκός να μειώσει τα κενά διαστήματα ή τουλάχιστον σε αυτά να είναι πιο συμπαγής, προσπαθώντας να κρατήσει μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό του αντιπάλου, περιορίζοντας τους χώρους που δίνει. Η διάρκεια στην εμφάνιση θα παίξει σημαντικό ρόλο για το «τριφύλλι» απέναντι στη Μαρσέιγ, η οποία θα προσπαθήσει να πάει τα παιχνίδια στην ένταση και στην ταχυδύναμη.

Οι εμφανίσεις του Γεβντάι αποτελούν… παρακαταθήκη για το μέλλον: Ο Σένκεφελντ αποχώρησε με πρόβλημα στο 20λεπτο του πρώτου ματς και δεν θα είναι έτοιμος ούτε στο πρώτο ματς με τη Μαρσέιγ. Ο Γεβντάι έχει πάρει τη θέση του και δείχνει τρομερή σταθερότητα και δεν επηρεάζεται από την πίεση των αντιπάλων του, ούτε και από ενδεχόμενα λάθη των συμπαικτών του. Στη ρεβάνς με τη Ντνίπρο είδαμε τον Κώτσιρα, τον Χουάνκαρ αλλά και τον Μάγκνουσον να υποπέπτουν σε σημαντικά λάθη κατά τη διάρκεια του ματς και ειδικά κοντά στην περιοχή του Μπρινιόλι. Ο Γεβντάι από την μεριά του δείχνει ήδη εξαιρετικό πρόσωπο και πως η απόκτησή του ήταν… λίρα εκατό από τους «πράσινους, ενώ οι εμφανίσεις του αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον μελλοντικά να τον δούμε δίδυμο και με τον Σένκεφελντ…

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς κλείδωσαν την πρόκριση: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαχειρίστηκε εξαιρετικά και τα δύο παιχνίδια καθ’ όλη τη διάρκειά τους. Ήξερε πότε να επιδράσει και να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες αλλαγές ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να αντιδράσει. Η πρώτη του κίνηση στη ρεβάνς είναι να βγάλει στο ημίχρονο τον Παλάσιος που είχε κάρτα, αρκετά νεύρα και ημιτελείς προσπάθειες, ρίχνοντας στο ματς τον Μαντσίνι. Στη συνέχεια, αντικαθιστά τον κουρασμένο Βιλένα που είχε ρίξει μπόλικο τρέξιμο εκτός γηπέδου, βάζοντας στη θέση του τον Τσόκαϊ για να φρεσκάρει τον άξονά του. Για… κερασάκι έρχεται έξτρα φρεσκάρισμα από τη μέση και μπροστά με Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να αποθεώσει τους Σπόραρ, Τζούριτσιτς. Στο τέλος βάζει και τον Βέρμπιτς για λιγοστό χρόνο, θέλοντας να του δείξει πως τον υπολογίζει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι κομβικός για τον Παναθηναϊκό και στα ματς με τη Μαρσέιγ, όσο και σε όλη τη σεζόν. Προπονητής από το πάνω ράφι που έχει φτιάξει μια ομάδα υπόδειγμα, η οποία ολοένα και βελτιώνεται, παρουσιάζοντας συνεχώς καλύτερη εικόνα στο χορτάρι.

Παναθηναϊκός: Τα σημεία-κλειδιά από το ματς με Ντνίπρο

ΥΓ. Μια μικρή βούλα για τον Αρτέμ Ντόβμπικ. Αυτό το παιδί είναι ικανό για τρομερή καριέρα και φαίνεται πως σύντομα θα αποχωρήσει από την Ντνίπρο, παίρνοντας μεγάλη μεταγραφή σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Ντομίνγκο Μπλάνκο, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Highlight το απίθανο γκολ που πετυχαίνει ο Ντόβμπικ, το οποίο είναι πραγματικά άξιο... χειροκροτήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x