sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός Β': «Σκαλοπάτι» για την πρώτη ομάδα με βάση την Ακαδημία

Ο Παναθηναϊκός Β’ αποτελεί την μετάβαση από το «φυτώριο» του συλλόγου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την Super League 2, δίνοντας στους παίκτες του την ευκαιρία να ανέβουν έτοιμοι στην πρώτη ομάδα!

Χρόνια ολόκληρα πριν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αναφερθεί εκτενώς στην ανάγκη δημιουργίας δεύτερων ομάδων, όπως συνηθίζεται άλλωστε εδώ και δεκαετίες και στο εξωτερικό.

Εν τέλει, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και οι μετέχοντες στα του ελληνικού ποδοσφαίρου συμφώνησαν για την ίδρυση Β’ ομάδων, με αυτή των «πράσινων» να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 από φέτος.


Η πρόκληση και ο στόχος


Μια προσπάθεια που συνιστά και πρόκληση ωστόσο για όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι μιλάμε για μια ομάδα που δημιουργήθηκε από το… μηδέν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το όνομα του Παναθηναϊκού αλλά και τις «απαιτήσεις» που το συνοδεύουν!

Άλλωστε, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και συνθηκών, η εκάστοτε ομάδα του «τριφυλλιού» πάντοτε… οφείλει να παρουσιάζεται όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. Προκειμένου να φτάνει και να πετυχαίνει κάθε φορά τους στόχους της…

Ο πρώτος και κύριος στόχος του Παναθηναϊκού Β’, φυσικά, δεν είναι άλλος από το να προετοιμάσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το υπάρχον ρόστερ για την «προαγωγή» τους στην πρώτη ομάδα.

Σαφώς και οι νίκες, τα θετικά αποτελέσματα και γενικώς οι καλές εμφανίσεις είναι ένα ζητούμενο. Το είπαμε και πριν… Ωστόσο, απώτερος σκοπός του τεχνικού επιτελείου της ομάδας δεν μπορεί παρά να είναι η βελτίωση, η πρόοδος και η εξέλιξη των παικτών που έχει στα χέρια του.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της δεύτερης ομάδας

Η «μαγιά» της Ακαδημίας


Η «βάση» του Παναθηναϊκού Β’ στην προσπάθεια αυτή θα είναι το «φυτώριο» του Συλλόγου. Μιλάμε για μια «δεξαμενή» πλούσια σε ταλέντο αλλά παράλληλα… άμαθη σε συνθήκες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως θα είναι η Super League 2.

Ενδεικτικό του προαναφερθέντος είναι και το γεγονός ότι, οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του ρόστερ των «τριφυλλοφόρων» είναι δύο κι έχουν γεννηθεί αμφότεροι το… 1998!

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν «μπολιαστεί» ήδη με την «σωστή» νοοτροπία, όπως αυτή ορίζεται από την Ακαδημία.

Το αν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις ατομικές τους ικανότητες, αφενός για να «αντισταθμίσουν» τις ιδιαιτερότητες που θα συναντήσουν απέναντι τους και αφετέρου για να «μετακομίσουν» στην πρώτη ομάδα μελλοντικά, είναι και η μεγάλη πρόκληση για αυτούς.

«Παλιοί», προβιβασθέντες και μεταγραφές


Περνώντας στην… ανθρωπογεωγραφία του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού Β’ θα έλεγε κανείς ότι ο Γιάννης Βονόρτας και οι συνεργάτες του έχουν μια γκάμα διαφορετικών επιλογών.

Παίκτες όπως οι Γιώργος Σιδεράς, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Αλέξανδρος Ρόμπι, Δημήτρης Σερπέζης, Βαγγέλης Θεοχάρης και Χρήστος Σέχου, ανήκουν στην κατηγορία των πιο έμπειρων, αφού είτε έχουν συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, είτε βρέθηκαν στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας και έπαιξαν σε κάποια φιλικά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Αλέξανδρος Σαντικάι, Ηλίας Ηλιάδης, Χρήστος Κρυπαράκος, Παύλος Καρβούνης, Γιώργος Τουρκοχωρίτης, Αλέξης Κούτσιας και Μανώλης Οικονομάκης που «ανέβηκαν» από την Κ19 του Παναθηναϊκού.

Ενώ, υπάρχει και το κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Με τους Γιώργο Βαγιαννίδη, Γιάννη Σουρδή, Σάιρους Μαργκόνο, Κωνσταντίνο Νταμπίζα, Γιάννη Σαρδέλη, Θόδωρο Τσιριγώτη, Ευαγόρας Αντωνίου, Νίκο Δημητρίου, Χρήστο Μαραθωνίτη, Απόστολο Μαρτίνη, Γιώργο Ματσαδέ και Νταβίντ Πάνκα να αποτελούν μια ντουζίνα παικτών που ήρθαν με στόχο να ανέβουν και να… ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό Β’.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της δεύτερης ομάδας

Σε έμπειρα και… γνώριμα χέρια


Τέλος, σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του προπονητικού επιτελείου, ο Παναθηναϊκός Β’ αποφάσισε να εμπιστευτεί την τύχη του τμήματος σε έναν «ειδικό» του αθλήματος.

Ο Γιάννης Βονόρτας επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, έχοντας υπηρετήσει τον Σύλλογο τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής με μεγάλη επιτυχία!

Δίπλα του θα είναι ένας ακόμα άλλοτε προπονητής της Ακαδημίας του ΠΑΟ, ο Βασίλης Καλαποθαράκος, επίσης «φτασμένος» στον τομέα του, μαζί με μια μεγάλη και… ορεξάτη ομάδα συνεργατών.


Το ρόστερ


Τερματοφύλακες:
Σάιρους Μαργκόνο 09/11/2001
Γιάννης Σουρδής 29/09/2001
Μανώλης Οικονομάκης 14/09/2000

Αμυντικοi:
Βαγγέλης Θεοχάρης 06/07/1998
Γιώργος Σιδεράς 30/05/2002
Αλέξανδρος Ρόμπι 20/08/2002
Γιώργος Τουρκοχωρίτης 12/01/2002
Αλέξανδρος Σαντικάι 15/11/2001
Γιώργος Βαγιαννίδης 12/09/2001
Ευαγόρας Αντωνίου 04/11/2002
Απόστολος Μαρτίνης 08/01/2001
Κωνσταντίνος Νταμπίζας 01/12/2000

Μέσοι:
Ανδρέας Αθανασακόπουλος 27/11/2001
Δημήτρης Σερπέζης 14/03/2001
Ηλίας Ηλιάδης 21/03/2001
Παύλος Καρβούνης 05/12/2002
Χρήστος Κρυπαράκος 12/06/2003
Αλέξης Κούτσιας 28/11/2002
Νίκος Δημητρίου 22/04/2002
Χρήστος Μαραθωνίτης 16/11/1998
Γιάννης Σαρδέλης 03/11/2000
Χρήστος Λιατίφης 18/6/2005

Επιθετικοί:
Χρίστος Σέχου 01/03/2000
Νταβίντ Πάνκα 03/10/1999
Γιώργος Ματσαδές 06/07/1999
Θεόδωρος Τσιριγώτης 23/06/2000
Δημήτρης Καλοσκάμης 1/3/2005

Το επιτελείο του Παναθηναϊκού Β’


Προπονητής: Γιάννης Βονόρτας
Βοηθός προπονητή: Βασίλης Καλαποθαράκος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιώργος Φουσέκης
Προπονητής φυσικής κατάστασης: Ηλίας Αμπατζίδης
Γιατρός: Στρατής Καβρουδάκης
Φυσιοθεραπευτής: Βασίλης Οικονομίδης
Φυσιοθεραπευτής/Μασέρ: Κώστας Αντωνόπουλος
Φροντιστής: Θανάσης Αλεβίζος
Αναλυτής: Άλεξ Ζαφειρίου
Επιμελητής ομάδας: Στάθης Τσεκούρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x