sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η δίκαιη νίκη, το γκολ-σεμινάριο και οι επιλογές Λουτσέσκου: Τα 5 σημεία από το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Τα σημαντικότερα σημεία από τη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, όπως τα κράτησε το sport-fm.gr.

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στο γκολ του Άντραζ Σπόραρ, επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο την επόμενη Τετάρτη (21/02).

Η ολοκληρωμένη εμφάνιση του «τριφυλλιού», το γκολ-σεμινάριο με τρομερό χτίσιμο της επίθεσης και η κακή βραδιά που βρέθηκε τόσο ο Λουτσέσκου, όσο και οι παίκτες των «ασπρόμαυρων είναι μερικά από τα συμπεράσματα που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη...

Μία ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον καλύτερο -συνολικά- Παναθηναϊκό



Το τελικό αποτέλεσμα από τον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα είναι απόλυτα δίκαιο. Ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά ανώτερος του ΠΑΟΚ και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να ήταν στην έδρας τους και να είχαν τον κόσμο -μετά από πολύ καιρό- στο πλευρό τους, αλλά το «τριφύλλι» κατάφερε να μπει καλύτερα και να έχει τον έλεγχο του ματς.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία της αναμέτρησης
Αναπτυσσόταν με πολύ όμορφο και επιτυχημένο τρόπο, «σπάζοντας» την πίεση του ΠΑΟΚ, ενώ με κύριο εκφραστή τον Μπερνάρ προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε ημιτελείς προσπάθειες, με χαρακτηριστική τη φάση του 32ου λεπτού, στην οποία συνεργάστηκε υπέροχα, αλλά ο Παλάσιος είχε λάθος απόφαση και πέταξε μια καλή προϋπόθεση στον κάδο των αχρήστων.

Ανάλογη η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά, βρίσκοντας παράλληλα και το γκολ με τον Σπόραρ, ενώ ο Τούρκος τεχνικός διαχειρίστηκε πιο σωστά το υπέρ του σκορ, οι αλλαγές έδωσαν την απαιτούμενη φρεσκάδα στο «τριφύλλι», το οποίο, μάλιστα, είχε τις στιγμές του να βρει και δεύτερο τέρμα.

Ένα γκολ σκέτο σεμινάριο



Απλά υπέροχο το τέρμα που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, συμπεριλαμβάνεται σε εκείνα που λέμε ότι θα πρέπει να… διδάσκονται. Εξαιρετικό χτίσιμο της επίθεσης με συνεχείς μεταβιβάσεις, ο Μπερνάρ παίζει καθοριστικό ρόλο με τη γρήγορη σκέψη του, ενώ σημείο-κλειδί είναι η κίνηση του Σπόραρ, που βγαίνει εκτός περιοχής και σπάει με ιδανικό τρόπο στον Κώτσιρα. Ο 31χρονος κάνει «γλυκό» γέμισμα, με τον Κοτάρσκι να βγάζει την κεφαλιά του Μπερνάρ, αλλά ο Σπόραρ ήταν στο κατάλληλο σημείο για να τη στείλει στα δίχτυα. Ένα τρομερό γκολ, συνολικά, που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται από τον Τερίμ στο γρήγορο χτίσιμο των επιθέσεων.


Η εικόνα μετά το γκολ που δείχνει πολλά



Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι μετά το τέρμα του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ θα έβγαζε αντίδραση και θα προσπαθούσε να γίνει επιθετικός με μεγαλύτερο ρίσκο στο παιχνίδι του, η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική. Το «τριφύλλι» διαχειρίστηκε με τον κατάλληλο τρόπο το υπέρ του σκορ και λίγο έλειψε να σκοράρει δεύτερο γκολ με την υπέροχη ενέργεια του Σπόραρ, που απέκρουσε ο Κοτάρσκι στο 60ο λεπτό.


Οι «πράσινοι» απέφυγαν τα λάθη, έβγαζαν σιγουριά στις μεταβιβάσεις τους, ενώ η επιλογή Τερίμ να μην κάνει άμεσα τις αλλαγές του τον δικαίωσε, αφού ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα τις ισορροπίες και τον ρυθμό του ματς. Ενδεικτικό, δε, το γεγονός πως η πρώτη μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75ο λεπτό με την κεφαλιά του Σαματά που έβγαλε ο εντυπωσιακός, σήμερα, Ντραγκόφσκι. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε καλύτερα το διάστημα μετά τις αποβολές των Τάισον-Μπακασέτα, απειλώντας δις στη συνέχεια με τους Μαντσίνι και Κώτσιρα.

Όταν έχεις για καλύτερο τον Κοτάρσκι…



Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι ήταν, αναμφίβολα, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο Κροάτης κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις, προχωρώντας σε σπουδαίες αποκρούσεις, με μεγαλύτερη εκείνη του Σπόραρ στο 60ο λεπτό, ενώ είχε «απάντηση» στα δύο σουτ των Μαντσίνι και Κώτσιρα. Κάτι τέτοιο δείχνει το πολύ κακό βράδυ που βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι δεν πήραν πράγματα από την τετράδα της επίθεσης, με εξαίρεση τον Ντεσπόντοφ.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία της αναμέτρησης
Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αισθάνθηκε τον Τόμας, ο Μάρκος Αντόνιο δεν μπόρεσε να φανεί σχεδόν σε κανένα σημείο στα 63 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ο Ζίβκοβιτς ήταν κινητικός στο πρώτο μέρος, αλλά η απόδοσή του έπεσε στην επανάληψη, μη μπορώντας να φανεί απειλητικός στο τελευταίο τρίτο.

Το κακό βράδυ του Λουτσέσκου



Εκτός των παικτών, ούτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε σε καλή μέρα. Η απόφαση για εκτεταμένο rotation με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, φάνηκε να μπέρδεψε το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσαν να βρουν τους αυτοματισμούς και να κάνουν καλό ξεκίνημα στο ματς. Η επιλογή του Ρουμάνου να μείνει ο Μπάμπα εκτός αρχικού σχήματος «αφαίρεσε» τη βασική πηγή επιθετικών προσπαθειών και ισορροπίας που έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του, ενώ ο Ντεσπόντοφ αντικαταστάθηκε νωρίς, με τον Βούλγαρο να είναι ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο δημιουργικό κομμάτι όσο αγωνίστηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x