sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα τέσσερα πρόσωπα που συνδέουν ΠΑΟΚ και Λέφσκι

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα πρόσωπα είναι αυτά που συνδέουν ΠΑΟΚ και Λέφσκι και το sport-fm.gr τα καταγράφει, παρουσιάζοντας την ιστορία που τα συνοδεύει

Υπάρχουν περιπτώσεις νυν και πρώην ποδοσφαιριστών (και όχι μόνο) που συνδέουν ΠΑΟΚ και Λέφσκι Σόφιας και μάλιστα δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στο πολύ μακρινό παρελθόν για να βρει τους κοινούς παρονομαστές των δύο ομάδων.

Γιάννης Κάργας

Πρώτος ο νυν κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου, Γιάννης Κάργας που ανακοινώθηκε από τους Θεσσαλονικείς την 1η Ιουλίου και εκτός απροόπτου θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα για τα δύο ματς κόντρα στους Βούλγαρους. Ο Έλληνας αμυντικός όμως, έχει φορέσει και τα χρώματα της Λέφσκι τη σεζόν 2019/2020. Για την ακρίβεια τον είχε αγοράσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ μια σεζόν αργότερα οι Ηπειρώτες τον επανένταξαν στο ρόστερ τους, προτού τον παραχωρήσουν το φετινό καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Με τη φανέλα της Λέφσκι, ο Κάργας σημείωσε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μία ασίστ.

Γκάρι Ροντρίγκες

Τον Φεβρουάριο του 2013 η Λέφσκι αγόρασε από την Άντο Ντεν Χάαγκ τον Γκάρι Ροντρίγκες και ο ακραίος μέσος από το Πράσινο Ακρωτήρι πραγματοποίησε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 20 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ.

Με τα κατορθώματά του, ένα χρόνο πήρε μεταγραφή για την Έλτσε της Ισπανίας. Στην Primera Division παρέμεινε για 1,5 χρόνο, προτού ο δρόμος τον βγάλει στα μέρη μας και τον ΠΑΟΚ. Με τους Θεσσαλονικείς είχε θετικό πρόσημο η παρουσία του, καθώς αγωνίστηκε σε 58 παιχνίδια, σκοράροντας 13 φορές και μοιράζοντας 14 ασίστ, πραγματοποιώντας ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Μαγκντί Τολμπά

Μεταξύ των δύο συλλόγων υπάρχει και απευθείας μεταγραφή. Ο λόγος για τον Μαγκντί Τολμπά, που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ από την αιγυπτιακή Ζάμαλεκ τον Ιούλιο του 1989 και αγωνίστηκε 86 φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα με 12 γκολ, μέχρι ο Δικέφαλος να τον αφήσει ελεύθερο να υπογράψει στη Λέφσκι τον Ιανουάριο του 1994. Στην γείτονα χώρα, ο «Φαραώ» παρέμεινε για μόλις πέντε μήνες, χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί και έπειτα πήρε μεταγραφή για την Ανόρθωση.

Λιούπκο Πέτροβιτς

Υπάρχει όμως και ένας προπονητής που συνδέει τους δύο αντιπάλους. Ο λόγος για τον Λιούπκο Πέτροβιτς, που ναι μεν είναι 75 ετών, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στους πάγκους, αφού είναι ο προπονητής της Ταν Χοά, από το Βιετνάμ. Ο Σέρβος που έχει καθίσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού, βρέθηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1992/1993 για 21 παιχνίδια. Στον πάγκο της Λέφσκι είχε τρεις θητείες (1999, 2000 και 2016) και συνολικά 43 επίσημα παιχνίδια.

Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x