sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Αν σταματήσει αυτούς τους δύο, ο ΠΑΟΚ θα έχει εύκολη δουλειά ενάντια στη Λέφσκι Σόφιας»

Το sport-fm.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Λέφσκι Σόφιας λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ, με τη βοήθεια του Βούλγαρου δημοσιογράφου, Ίβο Στεφάνοφ.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, με τη Λέφσκι να τον υποδέχεται στη Σόφια την Πέμπτη (21/07), στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Οι Βούλγαροι κουβαλούν μεγάλη ιστορία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στην σκιά της Λουντογκόρετς αλλά και της ΤΣΣΚΑ, με το Κύπελλο του 2022 να είναι το πρώτο τρόπαιο μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Η επιτυχία αυτή έφερε τους «μπλε» ξανά στην Ευρώπη μετά από τριετή απουσία, με την αποστολή ενάντια στους Θεσσαλονικείς να είναι δύσκολη.

Τουλάχιστον αυτό εκτίμησε μιλώντας στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά ο Ίβο Στεφάνοφ. Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος του Darik Radio σχολίασε πως «τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λέφσκι δεν παίζει όσο καλά θα έπρεπε. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση ακριβώς βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αλλά αν παίξει καλά, οι “μπλε” θα δυσκολευτούν αρκετά. Μεταξύ άλλων, η Λέφσκι έχει και πρόβλημα νοοτροπίας, από την αρχή της προετοιμασίας και των επίσημων αγώνων, δυσκολεύεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλο το 90λεπτο.



Επιπλέον, αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών. Ο αριστερός μπακ Τσουνάμι και ο μεσοεπιθετικός Ποπόφ θα χάσουν και τα δύο ματς, με τον ΠΑΟΚ με την απουσία του πρώτου ειδικά να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αναγκαστικά παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κόρντομπα και ο Φαν Ντερ Κάαπ πάει στα στόπερ μαζί με τον Σούντμπεργκ».


Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο δεξί άκρο της άμυνας. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, «ο Μιχαΐλοβιτς έφυγε ως ελεύθερος και αποκτήθηκε ο Μπλάζεβιτς για να τον αντικαταστήσει, ωστόσο δεν έδειξε καλό πρόσωπο στην προετοιμασία. Έτσι, ήρθε πριν από μερικές ημέρες ο Πετρίς. Λογικά αυτός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ, πήρε χρόνο συμμετοχής και στο 5-0 με την Σπαρτάκ Βάρνας».

Υπάρχουν βέβαια και οι... κίνδυνοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Σύμφωνα με τον Βούλγαρο δημοσιογράφο, ο Βραζιλιάνος Γουέλτον Φελίπε αποτελεί τον παίκτη-κλειδί της αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Μποταφόγκο και έχει έκτοτε τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 16 συμμετοχές.

........
Ο Φίλιπ Κράστεφ

Ένα ακόμη σημείο αναφοράς είναι ο Φίλιπ Κράστεφ, που επίσης κατέφτασε τον Γενάρη ως δανεικός από τη Λόμελ και θα μείνει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι στη Σόφια. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 18 συμμετοχές, ενώ σκόραρε δις στο 5-0 επί της Σπαρτάκ.

«Αν σταματήσει αυτούς τους δύο, ο ΠΑΟΚ θα έχει εύκολη δουλειά» το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ιστορική ομάδα της βουλγαρικής πρωτεύουσας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ενδεικτικά, το μέλλον του συλλόγου προβλεπόταν ζοφερό πέρυσι τέτοια εποχή, όταν αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και προερχόταν από την 8η θέση στο πρωτάθλημα – τη χειρότερη στην ιστορία της.

........
Ο Στάνιμιρ Στόιλοφ

Σύμφωνα με τον Στεφάνοφ, «η Λέφσκι έχει κάνει άλματα προόδου τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ακριβώς πριν έναν χρόνο, το μέλλον ήταν δυσοίωνο, τα οικονομικά της ομάδας ήταν σε τραγική κατάσταση. Ωστόσο, η συνεργασία με την εταιρεία στοιχηματισμού Palms Bet ήταν πολύ σημαντική. Η εταιρεία αυτή έσωσε τον σύλλογο.

Αρχές Σεπτεμβρίου, ο Στάνιμιρ Στόιλοφ ανέλαβε ξανά την ομάδα και άλλαξε τη νοοτροπία της. Τη μετέτρεψε σε ένα σύνολο που παίζει πιο πολύ με την μπάλα. Άλλαξε τις δυνάμεις της και έκανε πολύ σημαντικές μεταγραφές τη χειμερινή περίοδο.

Έχει φέρει καλούς παίκτες όπως ο Σούντμπεργκ και ο Κόρντομπα, που απαρτίζουν πλέον το κεντρικό δίδυμο της άμυνας. Έφερε επίσης τους Τσουνάμι, Γουέλτον και Φαν Ντερ Κάαπ, ενώ το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι Ποπόφ και Ρονάλντο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x