Games

Παρουσίαση του Final Fantasy Type-0 HD

Το Final Fantasy Type-0 HD είναι καταδικασμένο να φαίνεται παράταιρο, πότε με την καλή, πότε με την κακή έννοια. Η πρωτότυπη έκδοση έφτασε στο PSP δύο μόλις μήνες πριν την κυκλοφορία του PS Vita.

Το Final Fantasy Type-0 HD είναι καταδικασμένο να φαίνεται παράταιρο, πότε με την καλή, πότε με την κακή έννοια. Η πρωτότυπη έκδοση έφτασε στο PSP δύο μόλις μήνες πριν την κυκλοφορία του PS Vita.

Δεν ξέφυγε ποτέ από τα όρια της ιαπωνικής αγοράς και 4 χρόνια μετά σχεδόν κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Αμερική και Ευρώπη. Όχι στο PSP, όχι ως μεταφορά στο PS Vita, όχι σε PS3 και Xbox 360, αλλά σε PS4 και Xbox One.

Τη μεταφορά/αναζωογόνηση/remaster ανέλαβε η HexaDrive που, ομολογουμένως, δεν είναι άπειρη σε τέτοιες διαδικασίες. Αλλά δεν γίνονται και θαύματα.

Η ομάδα ανέλαβε την υποχρέωση να εκσυγχρονίσει τα μοντέλα των βασικών χαρακτήρων, να προσθέσει μερικά ακόμη FMV cut-scenes, να εφαρμόσει παντού scaling για να “ανέβει” η ανάλυση και να φροντίσει ώστε να θολώνουν με πρώτη ευκαιρία οι τόσες απλές και επαναλαμβανόμενες επιφάνειες που θα βρει στο δρόμο του ο παίκτης. Δεν πρόκειται για το καλύτερο HD remaster, ούτε καν για την καλύτερη ανάλογη προσπάθεια της HexaDrive.

Ταυτόχρονα, όταν η βάση είναι τίτλος του PSP, κανένα remaster δεν πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω. Συν τοις άλλοις, το κοινό παραπονιόταν για την ανυπαρξία του τίτλου στη Δύση και δεν το έκανε για τον τεχνικό τομέα. Ως προς την ουσία, το Final Fantasy Type-0 HD ξεκινά δημιουργώντας προσδοκίες.

Από την αρχή είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τον πιο βίαιο τίτλο Final Fantasy που έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μας. Δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, ένας που βασίζεται στην τεχνολογία και ένας ακόμη που βασίζεται στη μαγεία, έρχονται αντιμέτωποι όταν ο πρώτος αποφασίζει να εισβάλλει στο δεύτερο.

Πολύ νωρίς ο παίκτης θα δει ανθρώπους να υποκύπτουν στα τραύματά τους, Chocobo να αιμορραγούν μέχρι θανάτου σε μια μακάβρια πραγματικότητα που εξαφανίζει μονομιάς κάθε πεσόντα από τη συλλογική μνήμη των επιζώντων.

Ο παίκτης ελέγχει τη μοίρα της Class Zero, την οποία αποτελούν 14 μαθητές που αναδείχθηκαν σε ήρωες, συγκέντρωσαν τις ελπίδες του κόσμου για την υπεράσπιση της χώρας ύστερα από επιτυχημένη παρέμβασή τους σε μάχη.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x