Stories

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Το sport-fm.gr βγάζει το... καπέλο σε Περιστέρι bwin και Βασίλη Σπανούλη για την πρόκριση στο Final 4 του BCL, έπειτα από έναν ανηφορικό δρόμο με αρκετές... λακκούβες κατά τη διάρκεια της διαδρομής

Το τρίπτυχο της επιτυχίας στον αθλητισμό είναι το «υγεία, κίνητρο και όραμα». Το καλοκαίρι του 2020 το Περιστέρι bwin αποφάσισε να δώσει το «τιμόνι» της στον Βασίλη Σπανούλη. Ο «Kill Bill» είχε αφήσει μόλις για λίγους μήνες πριν τα σορτσάκια και τις φανέλες, φορώντας το κοστούμι και τη γραβάτα.

Πρώτα, ο «V-Span» ήταν υποχρεωμένος να «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα του, γνωρίζοντας πως από εδώ και στο εξής η μοναδική του παρέμβαση σε αγώνα μπάσκετ θα ήταν αποκλειστικά με οδηγίες και σχεδιάζοντας με μαρκαδόρο σε ένα πινακάκι και όχι να ζητήσει την μπάλα για να πάρει την επίθεση.

Το Περιστέρι bwin, λοιπόν, είχε «υγεία, κίνητρο και όραμα» και με την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προσδοκούσε από τον Βασίλη Σπανούλη να την οδηγήσει σε μεγάλες δόξες και στιγμές, όπως έζησε εκείνος στην τεράστια και σπουδαία αθλητική του καριέρα.

Χωρίς να έχουν κλείσει δύο χρόνια συνεργασίας, το Περιστέρι bwin και ο Βασίλης Σπανούλης τρύπησαν το ταβάνι τους και έκαναν όλη την μπασκετική Ευρώπη να μιλά για αυτούς. Τον Απρίλιο του 2024 η ομάδα των δυτικών προαστίων έδινε το τρίτο και τελευταίο ματς των προημιτελικών του Basketball Champions League στη Γερμανία απέναντι στη Βόννη. Το αποτέλεσμα; Ένας θρίαμβος! Το Περιστέρι bwin επικράτησε 89-77 και πήρε το εισιτήριο για το Final 4 του BCL, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Για να φτάσει ως εδώ, όμως, η πορεία της ομάδας των δυτικών προαστίων θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία που είχε ο Βασίλης Σπανούλης ως παίκτης. Οι ήττες και οι άσχημες βραδιές δεν έφερναν απογοήτευση και σκυμμένα κεφάλια. Αλλά, σκληρή δουλειά για βελτίωση και με κίνητρο για την επίτευξη των στόχων.

Η διαδικασία για το Περιστέρι bwin ξεκίνησε από την περσινή σεζόν στο Basketball Champions League. Εκεί, η ομάδα των δυτικών προαστίων τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-3, αλλά η πορεία της σταμάτησε στα Play-In, καθώς αποκλείστηκε με 2-1 από την Ντιζόν, παίζοντας με μειονέκτημα έδρας στη σειρά.

Φέτος, το Περιστέρι bwin είχε ανάλογη πορεία στη φάση των ομίλων του BCL. Αντιμετωπίζοντας τις Ουνικάχα Μάλαγα, Λε Μαν και Σομπατέλι, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε ρεκόρ 3-3, παίζοντας ξανά στα Play-In και ξανά με μειονέκτημα έδρας. Πρώτος αντίπαλος ήταν η Ρίτας Βίλνιους, την οποία «σκούπισε» με 2-0, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 110-92 στη Λιθουανία και με σκορ 83-80 στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Έτσι, πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Με την πρόκριση επί της Ρίτας, λοιπόν, το Περιστέρι bwin έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με μία χρονιά πριν. Η επόμενη φάση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Βασίλη Σπανούλη και τους παίκτες του. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, γνώρισαν ισάριθμες ήττες. Στην πρεμιέρα με buzzer beater τρίποντο ηττήθηκαν 77-75 μέσα στο «σπίτι» τους από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, τη δεύτερη αγωνιστική γνώρισαν τη συντριβή από την Τενερίφη με 89-68 και στο τέλος του πρώτου γύρου έχασαν 93-88 από την Καρσίγιακα, στη Σμύρνη.

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Με την πορεία αυτή, αρκετοί θα τα είχαν παρατήσει. Αρκετοί, αλλά όχι μία ομάδα με τον Σπανούλη στον πάγκο. Στις 6 Μαρτίου του 2024 το Περιστέρι bwin έκανε πρεμιέρα στον δεύτερο γύρο των «16» και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, όπου υποδέχτηκε την Καρσίγιακα και τη νίκησε 76-73. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε… φτερά στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» και ανοίγοντάς τα διάπλατα παρέσυραν όποιον συνάντησαν στον διάβα τους. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Χάποελ Ιερουσαλήμ, την οποία συνέτριψε 76-61, εκτός έδρας στην ουδέτερη Ουγγαρία. Τελευταία αγωνιστική και αποστολή για την ομάδα του «Kill Bill» ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με το σούπερ φαβορί -ακόμη και για τον τίτλο- Τενερίφη. Ούτε εκεί έκανε… πίσω το Περιστέρι bwin, επικρατώντας 90-82 στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά, αντιμετωπίζοντας με μειονέκτημα έδρας τη Βόννη.

Όπως στους «16», έτσι και στους «8» το Περιστέρι bwin δεν έκανε καλό ποδαρικό. Στο πρώτο ματς της σειράς, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη «μάσησε» κόντρα στους Γερμανούς και ηττήθηκε 89-78.

Ωστόσο, στο δεύτερο ματς οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι δεν πρόκειται να αποκλειστούν! Σε ένα κατάμεστο «Ανδρέας Παπανδρέου» οι παίκτες του «Kill Bill» μπήκαν με το μαχαίρι στα… δόντια και δίχως να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στη Βόννη, την… σμπαράλιασαν 90-62, στέλνοντας με εκκωφαντικό τρόπο το μήνυμα για τι θα ακολουθούσε.

Την 16η Απριλίου στη Βόννη γράφτηκε ιστορία. Στην έδρα όπου είχε χάσει σχετικά εύκολα πριν από ούτε δύο εβδομάδες, το Περιστέρι bwin έκανε το «μπαμ». Με κυριαρχική εμφάνιση από το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν έδωσε κανένα δικαίωμα και έτσι έφτασε στη θριαμβευτική πρόκριση στο πρώτο Final Four του BCL της ιστορίας του, επικρατώντας 89-77.



Με τη φετινή του πορεία στο Basketball Champions League το Περιστέρι bwin απέδειξε ότι εμπιστεύτηκε απόλυτα τη διαδικασία του. Το αμερικανικό «trust the process». Μεγάλη επιβεβαίωση γι’ αυτό αποδείχτηκε ότι ακόμη και στα… στραβά, όπως το ξεκίνημα με 0-3 στη φάση των «16» η ήττα στην πρεμιέρα των προημιτελικών δεν το πτόησαν.

Μάλιστα, ο Βασίλης Σπανούλης και οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και στο υλικό που είχαν στα χέρια τους. Μέσα σε μία μακρά πορεία με συνεχόμενα ματς δεν προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν έγινε μόλις μία προσθήκη. Αυτή του Ζερμέιν Λοβ, η οποία ήταν σχετικά αναγκαστική, αφού ο Τζέιλεν Χαντς είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του. Έτσι αποφάσισε το Περιστέρι bwin, έτσι πορεύτηκε και έτσι ανταμείφθηκε στο τέλος.

Το deal ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και τον Βασίλη Σπανούλη αποδείχτηκε win-win, αφού κερδισμένοι βγήκαν και οι δύο. Η μεν ομάδα μεγάλωνε συνεχώς, δείχνοντας τη δυναμική της και στην Ευρώπη, μετά την επιτυχημένη πορεία της στις εγχώριες διοργανώσεις (σ.σ. φτάνοντας μέχρι και τον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου του 2023).

Ο δε Σπανούλης στο ντεμπούτο του σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας δείχνει κάθε χρόνο ότι δεν φοβάται καμία πρόκληση και όπως όταν ήταν παίκτης και κανε τους πάντες να τον παραδέχονται και να τον καμαρώνουν, έτσι και ως προπονητής έχει όλη την προοπτική να κάνει κάτι ανάλογο, αυτή τη φορά φορώντας κοστούμι και γραβάτα. Ο «Kill Bill» των υπερβάσεων μπορεί να «σπάσει» ακόμη και την… κατάρα των σπουδαίων παικτών που τους θέλει να μην γίνονται τόσο καλοί προπονητές. Στο χέρι του είναι και η λογική λέει ότι μπορεί να καταρρίψει και αυτό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x