Europa League

Ενινγκ: «Κάναμε πολλά λάθη, δεν την περιμέναμε αυτήν την ήττα»

Στα πολλά λάθη που έφεραν τα δύο απροσδόκητα γκολ της Κόλος απέδωσε τον αποκλεισμό του Αρη από την ουκρανική ομάδα ο Μίχαελ Ενινγκ.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως η Κόλος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ στάθηκε στην πίεση των Ουκρανών, στις στημένες φάσεις και στην έλλειψη «καθαρού» μυαλού. Στάθηκε στην έλλειψη δημιουργίας ευκαιριών και στο ρίσκο που πήραν στην επανάληψη.

Αναλυτικά: «Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε για κανένα λόγο να χάσουμε. Κάναμε πολλά λάθη, δεχτήκαμε δύο απροσδόκητα γκολ. Ο αντίπαλος ήταν καλά προετοιμασμένος, κατάφεραν να μας χαλάσουν το επιθετικό παιχνίδι».

Για το αν φταίει η πίεση από τον αντίπαλο: «Δεν νομίζω ότι ήταν αυτός ο λόγος. Το πρώτο γκολ ήρθε από στημένη φάση. Το δεύτερο ήρθε από μια φάση που θεωρητικά είχαμε "καθαρίσει", αλλά ήταν ακόμα ενεργή. Όταν βάλαμε το γκολ δεν είχαμε ‘καθαρό’ μυαλό για να το διαχειριστούμε και να "γυρίσουμε" το παιχνίδι».

Ενώ πρόσθεσε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την μπάλα, αλλά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να είσαι πιο αποφασιστικός. Έπρεπε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και να φτάσουμε μέσα στην περιοχή, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».

Για το τι φταίει: «Κάναμε πολλά λάθη σε τέτοιο παιχνίδι δεν επιτρέπονται. Δεν καταφέραμε να θέσουμε υπό πίεση τον αντίπαλο, ενώ παίζαμε στην έδρα μας».

Τέλος για τους σχηματισμούς που επέλεξε: «Έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο να ρισκάρουμε, περάσαμε μέσα ότι είχαμε από επιθετικογενή παίκτη διαθέσιμο στον πάγκο. Δεν δείξαμε το θάρρος που θα έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι, αυτό είναι που με απογοητεύει περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x