Αγγλία

Φιέστα με… ματσάρα στο Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε δις με τρία γκολ διαφορά, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, η Τσέλσι ανέβηκε στην επανάληψη αλλά έχασε τελικά 5-3, στο ματς όπου ακολούθησε η απονομή του φετινού τίτλου!

Τριάντα χρόνια αναμονής ήταν αυτά και η Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε παρά να φανεί αντάξια της περίστασης, σήμερα απέναντι στην Τσέλσι, που επίσης είχε υψηλό κίνητρο, αφού με έναν βαθμό εξασφάλιζε και μαθηματικά την παρουσία της στο επόμενο Champions League.

Η επικράτηση της ομάδας του Γίργκεν Κλοπ με 5-3, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής και το παιχνίδι όπου ακολούθησε η απονομή του τίτλου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας ως προς την… ματσάρα που έγινε στο «Άνφιλντ»!

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική από νωρίς στα πέριξ του γηπέδου, με τα βεγγαλικά να εμφανίζονται συχνά πυκνά. Όμως και εντός των τεσσάρων γραμμών, η Λίβερπουλ φρόντισε να βγάλει όμορφες εικόνες και κυρίως γκολ…

Όπως στην πρώτη της επίθεση, με τον Κεϊτά, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ, που βρήκε και στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Κέπα, άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους» στο 23’.

Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή για τη Λίβερπουλ και τα… μάτια μας, καθώς με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 38ο λεπτό, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ… άφησε άγαλμα τον Κέπα και πέτυχε το 2-0!

Ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Βαϊνάλντουμ σκόραρε από κοντά κι ενώ οι περισσότεροι διαμαρτύρονταν για χέρι-πέναλτι του Μάουντ, στο λιγότερο εντυπωσιακό τέρμα από πλευράς γηπεδούχων, κάνοντας το 3-0…

Για να έρθει ο Ζιρού, εκμεταλλευόμενος το διώξιμο του άτυχου Άλισον και με προβολή από κοντά να μειώσει σε 3-1 για τους «μπλε, στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου στο πρώτο 45λεπτο.

Χρειάστηκε να διανύσουμε το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, για να μπορέσει ο Φιρμίνο να βρει το πρώτο του φετινό εντός έδρας γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, όταν από μαγική σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ από δεξιά, πέτυχε με ωραία κεφαλιά το 4-1!

Βλέποντας τον… διασυρμό να πλησιάζει, ο Φρανκ Λάμπαρντ προέβη σε τριπλή αλλαγή και η Τσέλσι διόρθωσε την εικόνα της άμεσα. Για την ακρίβεια, Πούλισιτς και Άμπραχαμ που ήρθαν από τον πάγκο πρωταγωνίστησαν στη φάση του 4-2, με τον πρώτο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και τον δεύτερο να σκοράρει λίγο μετά τη μια ώρα αγώνα…

Από… πασέρ, ο Πούλισιτς έγινε κι αυτός σκόρερ, στο 73ο λεπτό, μετά το γέμισμα του Χάντσον-Οντόι από δεξιά και την νέα πολύ όμορφη προσπάθειά του, σημειώνοντας το 4-3 για τους Λονδρέζους και δίνοντας ξανά «ζωή» στο παιχνίδι!

Ωστόσο, το επόμενο τέρμα ήρθα από πλευράς Λίβερπουλ, η οποία σε μια υποδειγματική αντεπίθεση κατάφερε να σκοράρει με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος επίσης είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, «σφραγίζοντας» έξι λεπτά πριν τη λήξη τη νίκη με το 5-3.



Αναλυτικά η 37η αγωνιστική

Σάββατο 18 Ιουλίου
Νόριτς-Μπέρνλι 0-2
(45’+5’ Γουντ, 81’ αυτ. Γκόντφρεϊ)

Κυριακή 19 Ιουλίου
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον 0-2
(41’ Ινγκς, 90’+8’ Άνταμς)

Τότεναμ-Λέστερ 3-0
(6’ αυτ. Τζάστιν, 37’, 40’ Κέιν)

Δευτέρα 20 Ιουλίου
Μπράιτον-Νιούκαστλ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 0-1
(46’ Ριτσάρλισον)

Γουλβς-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(41’ Ποντένσε, 68’ Κάστρο)

Τρίτη 21 Ιουλίου
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-4
(31', 40' Στέρλινγκ, 63' Φόντεν, 66' Λαπόρτ)

Άστον Βίλα-Άρσεναλ 1-0
(27' Τρεζεγκέ)

Τετάρτη 22 Ιουλίου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 1-1
(51' Γκρίνγουντ - 45'+2' πεν. Αντόνιο)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 5-3
(23' Κεϊτά, 38' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 43' Βαϊνάλντουμ, 55' Φιρμίνο, 84' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν - 45'+3' Ζιρού, 61' Άμπραχαμ, 73' Πούλισιτς)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική
Κυριακή 26 Ιουλίου
Νιουκάστλ-Λίβερπουλ (18:00)
Άρσεναλ-Γουότφορντ
Έβερτον-Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς
Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουν.
Σαουθάμπτον-Σέφιλντ Γιουν.
Μπέρνλι-Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ
Τσέλσι-Γουλβς
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x