Stoiximan Super League

Άρης-ΑΕΚ: Απαιτητική αποστολή κορυφής για την «Ένωση» στο «Κλ. Βικελίδης»

Τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Σέντρα στις 19:30.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες και σημαντικές αναμετρήσεις της 26ης -και τελευταίας- αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League διεξάγεται την Κυριακή (3/3, 19:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εκεί όπου ο Άρης φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Μια απαιτητική δοκιμασία για την «Ένωση» στην προσπάθειά της να συνεχίσει αλλά και να μπει στα Playoffs ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας. Την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σημείωσε την 6η της νίκη στα επτά τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena. Εάν και προηγήθηκε, πλήρωσε το κενό της διάστημα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (1-2). Ωστόσο, πραγματοποιώντας καλό δεύτερο μέρος με ένα... εκρηκτικό δεκάλεπτο, κατάφερε να φτάσει στο «τρίποντο» και να παραμείνει στο +1 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο +4 πλέον από τον Ολυμπιακό (μετά και τον βαθμό που επιστράφηκε στους Πειραιώτες από το CAS).

Βέβαια, ο Άρης μόνο εύκολο αντίπαλο δεν συνιστά. Κάτι που οι «κίτρινοι» έχουν αποδείξει αφενός με τις νίκες τους στο «Κλ. Βικελίδης» επί Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (και με άλλες καλές τους εμφανίσεις κόντρα στο υπόλοιπο «Big-5»), αφετέρου με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο στον οποίο υποχρέωσαν στα μέσα του Ιανουαρίου την ΑΕΚ.





Η αλήθεια είναι ότι το βαθμολογικό ενδιαφέρον φαίνεται πως έχει ατονίσει στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι όντας 5οι βρίσκονται στο -13 από τον 4ο Ολυμπιακό και στο +7 από την 6η Λαμία. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πληρώνοντας και το πολύ κακό πρώτο τους εικοσάλεπτο στο ματς.

Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 54 χρόνια. Την προσεχή Τετάρτη (6/3, 19:00), δε, υποδέχεται τον Παναιτωλικό στη μεγάλη ρεβάνς για τα ημιτελικά, μετά το υπέρ του 1-0 στο Αγρίνιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, καμία εκ των δύο ομάδων δεν ανακοίνωσε αποστολή. Πάντως, για τους γηπεδούχους ο Άκης Μάντζιος, που αναμένεται να κάνει ροτέισον ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού με τους Αγρινιώτες, δεν θά έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Νταρίντα και Ζαμόρα αλλά και τον τραυματία Πάρντο.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα είδε τις τελευταίες μέρες να επανεντάσσονται στο κανονικό πρόγραμμα οι Μουκουντί και Ρότα. Άλλωστε, ο τελευταίος μαζί με τον Αραούχο βρίσκονται σίγουρα και στην αποστολή της ΑΕΚ, όπως φάνηκε από το σχετικό βίντεο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός άσος είχε αγωνιστεί βασικός -σκοράροντας κιόλας- με την ΑΕΚ Β την Πέμπτη (29/2), ύστερα από δική του επιθυμία ώστε να αποκτήσει ρυθμό μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Από την άλλη, την ίδια μέρα ο Έλληνας μπακ μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του «δικεφάλου», ύστερα από ένα διάστημα αποφόρτισης που ακολούθησε (μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 11/2). Διαθέσιμος σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι και ο Κάλενς που εξέτισε την ποινή του, ενώ εκτός παραμένουν ο Γκατσίνοβιτς λόγω έντονων ενοχλήσεων και ο Ζίνι με μυϊκό τραυματισμό.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι – Ντουκουρέ, Βερστράτε, Τζούρασεκ – Φετφατζίδης, Μορόν, Μπένετ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον, Γιόνσον, Λιούμπισιτς, Πινέδα – Πόνσε, Τσούμπερ.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Α' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
4ος διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
VAR: Κλέι Ρουπέρτι (Ολλανδία)

Υπενθυμίζεται ότι στα ματς του Άρη, ύστερα από σχετικό αίτημα των Θεσσαλονικιών, ορίζονται Έλληνες διαιτητές. Εφόσον φυσικά συμφωνήσουν οι αντίπαλοί τους, όπως εν προκειμένω η ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η «Ένωση» είχε επικρατήσει 1-0 στην OPAP Arena χάρη στο τέρμα του Βίντα στο 59'.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x