Κώστας Νικολακόπουλος

Σφυρίζει απόψε τον Ολυμπιακό ο Ντελαζό του Άρης-ΠΑΟΚ 0-1 και του πέναλτι στο Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ. Και σφυρίζει με την ΑΕΚ...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους διαιτητικούς ορισμούς στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

· Η επιλογή της ΚΕΔ για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, από το οποίο θα κριθεί ο τίτλος (πρωταθλήτρια η ΑΕΚ με ισοπαλία) η, ποιός εκ των δύο ομάδων θα παλέψει για τον τίτλο με την ΑΕΚ, είναι να σφυρίξει ο Γάλλος Ντελαζό και να είναι VAR ο συμπατριώτης του Κάστρο.

· Πρόκειται για την ίδια διαιτητική ομάδα που είχε έρθει μόλις τις προάλλες στην Αθήνα και είχε αλλοιώσει το αποτέλεσμα ενός άλλου μεγάλου ντέρμπι, του ΑΕΚ-ΠΑΟ (3-0), καθώς με το σκορ 1-0 δεν είχε δοθεί καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ , σε μία φάση που μπορούσε να αλλάξει όλο το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας ο ΠΑΟ. Ένα πέναλτι που δεν το είχε δει ούτε ο διαιτητής, αλλά όλως περιέργως ούτε ο VAR!

· Παρεμπιπτόντως, ο Ντελαζό είναι ένας διαιτητής που δεν έχει σφυρίξει ποτέ τον Ολυμπιακό. Και ο Κάστρο (είναι 53 ετών και εδώ και έξι χρόνια είναι μόνο VAR η, AVAR) ένας διαιτητής που δεν ήταν ποτέ VAR σε αγώνα του Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο Ντελαζό έχει σφυρίξει ξανά τον ΠΑΟΚ και δη σε μεγάλη νίκη του σε τοπικό ντέρμπι με τον Άρη, 1-0 τον Απρίλιο του 2021.

· Ο Ντελαζό μάλιστα ήταν VAR σε έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ, τον πρώτο με την Κράσνονταρ το Σεπτέμβριο του 2020, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βρεθεί πολύ κοντά στην πρόκριση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τις προκρίσεις του επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα! Αναφέρομαι στον αγώνα Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1.

Νικολακόπουλος: Σφυρίζει απόψε τον Ολυμπιακό ο Ντελαζό του Άρης-ΠΑΟΚ 0-1

· Τότε, μόλις στο 4ο λεπτό σε ένα σουτ του Σβαμπ ο Ντελαζό είχε σταματήσει το παιχνίδι και είχε καλέσει τον συμπατριώτη του διαιτητή Τουρπέν για να δει τη φάση σε βίντεο και να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μία οριακή φάση στην οποία υπήρξε χέρι αντίπαλου αμυντικού, με τον παίκτη της Κράσνονταρ στην γραμμή της περιοχής της ομάδας του. Και ο Τουρπέν, που αρχικά δεν είχε σφυρίξει τίποτα, όντως έδωσε το πέναλτι. Η φάση εδώ στο ξεκίνημα των στιγμιοτύπων:



· Μία άλλη παρατήρηση για τον μόλις 31 ετών Ντελαζό: τα αποτελέσματα των διεθνών αγώνων που έχει σφυρίξει τουλάχιστον εδώ και μία διετία, παραπέμπουν σε εδράκια. Σε 12 παιχνίδια του, εννιά έχουν κερδίσει γηπεδούχοι και μόλις τρία φιλοξενούμενοι. Επιπλέον έχει δώσει πολλά πέναλτι (οκτώ!), όχι όμως πολλές κόκκινες κάρτες (τρεις).

· Και κάτι ακόμη: Υπάρχει η διαρροή της πληροφορίας ότι στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα οριστεί διαιτητής elite. Βεβαίως, elite με elite υπάρχει διαφορά.

Elite είναι για παράδειγμα και ο Σουηδός Νίμπεργκ, ο Γάλλος Λετεξιέ, ο Ολλανδός Μακέλι, ο Γερμανός Στίλερ κι ο Ιταλός Γκουίντα, όλοι πολύ σημαντικοί και καλοί διαιτητές.

Elite είναι για παράδειγμα κι ο Λευκορώσος Κούλμπακοφ που έκανε πέρυσι όργια στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο ανύπαρκτος Βόσνιος Πέλιτο, οι… φοβεροί Ρουμάνοι Χάτεγκαν και Κόβακς, ο…γνωστός Σλοβάκος Κρούζλιακ και ο Σλοβένος Βίντσιτς του…Τσέφεριν. Μην τρελαθούμε τώρα...

Παρεμπιπτόντως, έχει γίνει πλέον...παράδοση τα περισσότερα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια να τα σφυρίζουν διαιτητές από την Ανατολική Ευρώπη, όλως τυχαίως δηλαδή αυτούς που δεν θέλει ο Ολυμπιακός.

Τι να πρωτοθυμηθούμε: τον Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν, τον Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο, τον Λετονό Τρεϊμάνις, τον Σλοβάκο Μαρέφκα! Μιλάμε για την...ανφάν γκατέ της ευρωπαϊκής διαιτησίας!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x