Stoiximan Super League

Ξεκάθαρος ο Γιοβάνοβιτς: «Όχι μακρινές πάσες, δείτε τις επιλογές σας»

Οι εντολές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για «στρωτό» παιχνίδι και σωστές επιλογές στην κυκλοφορία. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Αυστρία ήταν και πιο «γεμάτο» από ποδοσφαιριστές. Κι αυτό διότι τόσο ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, όσο και οι υπόλοιποι διεθνείς (Κλεϊνχέισλερ, Μάγκνουσον, Βέρμπιτς, Σπόραρ, Τσέριν) ενσωματώθηκαν και προπονήθηκαν κανονικά, ενώ την Πέμπτη αναμένεται στην Αυστρία και το Μπαντ Έρλαχ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς για το «τριφύλλι».

Μετά την καθιερωμένη προπόνηση, το βάρος έπεσε στην κατοχή και την κυκλοφορία με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε τρεις ομάδες οι οποίες ήταν οι παρακάτω:

Ροζ: Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, Σένκεφελντ, Τσέριν, Τρουγιέ, Ζέκα, Καμπετσής, Παλάσιος, Κάτρης

Λαχανί: Αϊτόρ, Ρούμπεν, Μαντσίνι, Γερεμέγιεφ, Μάγκνουσον, Κλεϊνχέισλερ, Φικάι, Καλοσκάμης

Πράσινοι: Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Τσόκαι, Φρόκου.

Ο Χρήστος Κόντης έδινε διαρκώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και τους ζητούσε να έχουν σωστή αντίληψη για να διακρίνουν τη σωστή πάσα και τη γωνία αυτής. Στην ίδια άσκηση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φώναξε στους παίκτες, αφού είχε παρακολουθήσει το πρώτο κομμάτι αυτής: «Μην το κάνετε δύσκολο, δείτε τις επιλογές σας, όχι μακρινές πάσες, κοντινές και να περνάει η μπάλα από μέσα, από τον άξονα'».

Ο Σέρβος δεν ήθελε μακρινές μεταβιβάσεις στην άσκηση κυκλοφορίας, αλλά "στρωτό" ποδόσφαιρο με διαρκείς κοντινές πάσες και γρήγορο παιχνίδι. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Μαντσίνι έκανε μια μακρινή μεταβίβαση και αμέσως ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε στον Αργεντινό: «Οχι long balls Daniel».



Ακολούθησε δίτερμα στο μισό γήπεδο με τις ομάδες να παραμένουν ίδιες. Η ιδιαιτερότητα του διτέρματος είναι ότι υπήρχαν τρεις ομάδες. Οι δυο έπαιζαν κανονικά με στόχο να σκοράρουν και η τρίτη ήταν «έξω», δημιουργώντας εξτρά επιλογές στην ομάδα που είχε την μπάλα. Κάτι, δηλαδή, σαν «σκαλοπάτι» για την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x