Stoiximan Super League

Λύγισε τον μαχητικό Ατρόμητο και συνεχίζει το σερί ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα ματς όπου ο Ατρόμητος τού έβαλε δύσκολα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Κόλμαν (1-0) και συνέχισε το σερί του, με τους Περιστεριώτες πάντως, να έχουν παράπονα για πέναλτι.

Συνέχεια στο σερί των νικών του έδωσε ο ΠΑΟΚ και την 23η αγωνιστική της Super League 1, αφού παρά τις απουσίες και τα... δύσκολα που του έβαλε ο μαχητικός Ατρόμητος, οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν σπουδαία νίκη (1-0) με του Κρέσπο λίγο πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και έφτασαν τα 14 ματς αήττητοι με 12 νίκες!

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, πλησίασαν τον Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς και περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο ματς των Πειραιωτών με την ΑΕΚ, ενώ από την άλλη πλευρά, οι Περιστεριώτες που έχουν παράπονα για πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο, έμειναν στους 13 βαθμούς και συνεχίζουν την προσπάθειά τους για τη σωτηρία.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο και Βιεϊρίνα ως τετράδα στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπροστά τους σε δυάδα οι Αογκούστο και Τσιγγάρας, ενώ ως δεκάρι ο Μπίσεσβαρ. Αριστερά στα εξτρέμ ο Μιτρίτσα, δεξιά ο Μουργκ και στην κορυφή ο Άκπομ.

Ο Κρις Κόλμαν ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Γιαννιώτη στην εστία. Στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Μαυρομμάτης-Χατζηισαΐας, δεξί μπακ ο Νταβιώτης και αριστερό ο Τζοβάρας. Τριάδα στα χαφ οι Ντένιτς, Σάλομον και Χαρίσης, στα εξτρέμ οι Σπιριντόνοβιτς και Ροτάριου, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κλωναρίδης.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

Το ματς

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλά με ένα «ανέβασμα», αλλά το σουτ του Τζοβάρα έφυγε αρκετά ψηλά. Ο ΠΑΟΚ πήρε κάποια μέτρα κερδίζοντας τρία κόρνερ αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι με τον Χαρίση στο 10’ έτρεξαν όλο το γήπεδο, ο Ροτάριου ντρίπλαρε στην αντίπαλη περιοχή, όμως κόπηκε τελευταία στιγμή. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 24’, όταν μετά από εξαιρετική επέμβαση του Πασχαλάκη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρέσπο, οι Περιστεριώτες φώναξαν για πέναλτι, όμως σε πρώτο χρόνο ο Γκάμαρης και σε δεύτερο το VAR, δεν έδωσαν κάτι.

Στο 29’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να ζητήσει πέναλτι για επαφή του Χατζηισαΐα στον Μουργκ, όμως το VAR… λογικά έλεγξε τη φάση και άφησε το ματς να συνεχιστεί. Στο 30’ ακολούθησε εξαιρετική πάσα του Μιτρίτσα στον Αογκούστο, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει ψηλά από πλεονεκτική θέση, ο κατά τα άλλα σταθερός Γιαννιώτης πήγε να κάνει λάθος και να χαρίσει τη μπάλα στον Άκπομ, ενώ το σουτ του Τσιγγάρα στο 41’ έφυγε ψηλά.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με πατημένο το πόδι στο γκάζι με σκοπό να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ο Γιαννιώτης είπε όχι σε τετ-α-τετ του Μπίσεσβαρ αν και στη συνέχεια ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ και κάπου εκεί, συγκεκριμένα στο 57', ο Σάστρε σέντραρε από τα δεξιά, ο Κρέσπο έπιασε όμορφη γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου που ολιγώρησε και έγραψε το 1-0! Από εκείνο το σημείο και για περίπου 15', οι πολλές αλλαγές αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα έριξαν τον ρυθμό.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

Ένα απευθείας φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 75' τρύπησε το τείχος και σταμάτησε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη, ο οποίος έγινε πρωταγωνιστής στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε έξοδο για να απομακρύνει τη μπάλα, βρέθηκε στο έδαφος από χτύπημα του Άκπομ, με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στη συνέχεια σε κενή εστία. Ο Γκάμαρης δεν έδωσε κάτι όμως το VAR σωστά ακύρωσε το γκολ. Με το παιχνίδι να έχει τρελό ρυθμό, ο εντυπωσιακός Γιαννιώτης έκανε μια κακή έξοδο και βρήκε τον Σοάρες στο πρόσωπο, οι «ασπρόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι αλλά το ματς ολοκληρώθηκε ως είχε.

MVP: Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στο ματς, ο σκόρερ Κρέσπο κερδίζει τον τίτλο μιας και έλυσε τον γόρδιο δεσμό απέναντι στους Περιστεριώτες. Σε γενικές γραμμές και ο Γιαννιώτης ήταν καλός από τον Ατρόμητο, αλλά φυσικά ο Ισπανός αμυντικός έχει το… πάνω χέρι με το τέρμα που σημείωσε.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Ανδρέας Γκάμαρης αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Εκτός ότι έχει« χάσει» το χέρι του Κρέσπο, κάνει συνεχόμενα λάθη στη συνέχεια του παιχνιδιού, ενώ υπάρχουν στιγμές που χαρίζει κάρτες και στις δύο ομάδες. Επίσης, ο Μπίσεσβαρ καλά κάνει και σκοράρει, όμως ο διαιτητής παρά το γεγονός ότι είναι μπροστά στη φάση και βλέπει τον τραυματισμό του Γιαννιώτη, δεν σταματά το παιχνίδι.

Διαιτητές: Γκάμαρης (Θ.Μωυσιάδης, Στάικος, 4ος Τζοβάρας, VAR: Περράκης, Πετρόπουλος)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (67' Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (81' Σβαμπ), Μουργκ (59' A.Zίβκοβιτς), Μιτρίτσα (81' Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67' Βασιλαντωνόπουλος), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67' Έλιγκμαρκ), Ντένιτς (71' Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (81' Τομάς), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67' Άλιμπεκ).

Δείτε το live του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x