Stoiximan Super League

Ο Γιαννιώτης κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο στο ντεμπούτο του Κόλμαν στα Γιάννενα!

Με τον Ανδρέα Γιαννιώτη να πιάνει τα... άπιαστα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος έφυγε όρθιος από τους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), στο ντεμπούτο του Κρις Κόλμαν.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης «γλύκανε» το ντεμπούτο του Κρις Κόλμαν στον πάγκο του Ατρόμητου! Σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χάνοντας σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Περιστερίου έφυγε με τον βαθμό (1-1) χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του 29χρονου τερματοφύλακα!

Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, χάρη στα τέρματα των Κουλούρη, στα πρώτα 55 δευτερόλεπτα, και του Περέα δύο λεπτά αργότερα. Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση, ισόβαθμο με τον Παναθηναϊκό στους 27 πόντους, με τον Ατρόμητο από την άλλη, να παίρνει τον πρώτο του βαθμό μετά από τις 4 Δεκεμβρίου και να φτάνει τους 10 πόντους.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Ο Σούλης βρέθηκε για τρίτο διαδοχικό ματς κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργας και Καραχάλιος να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον χώρο των χαφ ξεκίνησαν οι Γκαρντάβσκι και Στάνκο, με τους Μπρέμερ και Σνάιντερ να κινούνται στις πτέρυγες και τους Μορέιρα-Περέα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη, στην παρθενική του ενδεκάδα στον Ατρόμητο, ο Κρις Κόλμαν επέλεξε το σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γιαννιώτης, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Καστεγιάνο, Στρούγγης, Βασιλαντωνόπουλος και Γκαλβάο. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Σόλομον, Ντένιτς και Καρτάλης, με τους Σπιριντόνοβιτς και Μπεντινέλι να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Κουλούρη.

Το ματς:

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», με τις δύο ομάδες να «ζεσταίνουν» με το… καλημέρα την ατμόσφαιρα σε ένα αρκετά κρύο βράδυ στα Γιάννενα.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Ατρόμητος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ με τον Κουλούρη στα 55 δευτερόλεπτα! Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ, ο 25χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έγινε κάτοχος της μπάλας και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σούλη για το 1-0!

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: 1-1

Οι Γιαννιώτες όχι μόνο δεν «πάγωσαν» από την εξέλιξη αυτή, αλλά αντιθέτως απάντησαν άμεσα, «χτυπώντας» δύο λεπτά αργότερα. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Περέα έφερε το ματς στα ίσα στο 3’, με κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από τη σέντρα του Σάλιακα από τα δεξιά.

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς παρά την ενέργεια και τη διάθεση που έβγαλαν οι δύο ομάδες, οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: 1-1

Συγκεκριμένα, στο 17’ το πλασέ του Περέα στο πρώτο δοκάρι έφυγε δίπλα από το τέρμα, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Σνάιντερ έπειτα από φάουλ του Σάλιακα είχε την ίδια κατάληξη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος ανέβασε «στροφές», αγγίζοντας το γκολ στο 42’ με ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Στρούγγη που έβγαλε σε κόρνερ ο Σούλης, με τον Κουλούρη να αστοχεί στο γυριστό που επιχείρησε στη συνέχεια της φάσης.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ. Στο 48ο λεπτό, ο Μπρένερ έκανε ωραίο «σλάλομ» από τα αριστερά, έπιασε το δυνατό σουτ, όμως ο Γιαννιώτης έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα δεκάλεπτο αργότερα ήταν η σειρά του Σάλιακα να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, με τον Έλληνα κίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει ξανά.

Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να «πολιορκούν» την αντίπαλη περιοχή, αφού ο Ατρόμητος έδειχνε μπλοκαρισμένος, ενώ έβγαζε και σημάδια κόπωσης. Για καλή τους τύχη όμως, οι Περιστεριώτες είδαν τον Γιαννιώτη να πιάνει τα... άπιαστα , κρατώντας το μηδέν με απίθανες επεμβάσεις. Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε τέσσερα λεπτά (71'-75') έβγαλε τρεις κλασικές στιγμές του ΠΑΣ για γκολ!

Αρχικώς, αποσόβησε τον κίνδυνο του Σάλιακα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 71', ενώ δύο λεπτά αργότερα νίκησε τον Λώλη σε απίστευτο τετ-α-τετ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η επέμβαση στο δεξί γάμα της εστίας στον «κεραυνό» του Καραχάλιου στο 75ο λεπτό!

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: 1-1

Αυτές ουσιαστικά ήταν και οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να κρατάει μέχρι το τέλος και να παίρνει τον τρίτο του βαθμό στη φετινή σεζόν μακριά από το Περιστέρι (0-3-6).

Δείτε εδώ το... φιλμ του αγώνα.

MVP: Αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Γιαννιώτη, που με συνολικά έξι επεμβάσεις κράτησε τον Ατρόμητο μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Η... σφυρίχτρα: Η αλήθεια είναι πως ο Ευάγγελος Μανούχος και οι βοηθοί του δεν είχαν δύσκολο έργο στους «Ζωσιμάδες», επομένως η διαιτησία τους κρίνεται αρκετά καλή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα (62' Λώλης), Περέα.
Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Ντένιτς, Καρτάλης (66' Χαρίσης), Σάλομον, Σπιριντόνοβιτς (66' Μουνίθ), Μπεντινέλι (88' Νταβιώτης) , Κουλούρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x