Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ντόρσεϊ συνεχίζει την αναβάθμιση του Ολυμπιακού

Η προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στο παζλ του αναβαθμισμένου Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τα «εργαλεία» και πλέον την ευθύνη να φτιάξει ένα καλό σύνολο.

Πολλές φορές οι… βαθυστόχαστες αναλύσεις είναι περιττές. Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνοντας τη συμφωνία με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ προχώρησε περαιτέρω την αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με το περσινό ελλιπές ρόστερ. Για να το πούμε και «μπακαλίστικα», δεν υπάρχει κανείς σώφρων που θα διαφωνήσει πως η τριάδα Γουόκαπ, Ντόρσεϊ και Φαλ είναι πολύ ανώτερη και πιο συμβατή από αυτή των Χάρισον, Τζένκινς και Έλις που ουσιαστικά αντικατέστησε.

Μπορεί η τρίτη προσθήκη ξένου του Ολυμπιακού να ήρθε δύο μήνες μετά την προηγούμενη (23/6 είχε ανακοινωθεί ο Φαλ), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπραξαν ορθώς κάνοντας υπομονή κόντρα στη γκρίνια των οπαδών που απαιτούσαν εδώ και τώρα μεταγραφές, θαρρείς και μιλάμε για ποδόσφαιρο που υπάρχουν υποχρεώσεις από Ιούλιο και Αύγουστο μήνα. Έχοντας «λοκάρει» από νωρίς τους στόχους, τους έδωσαν χρόνο να ψαχτούν στο ΝΒΑ και κατόρθωσαν να κλείσουν τον εξ αρχής βασικό στόχο τους έχοντας καλύψει όλα τα βασικά κενά πριν αρχίσει το στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ντόρσεϊ έρχεται να προσφέρει πολλά στο (κυρίως επιθετικό) παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μπορεί να απειλήσει από ντρίμπλα ή από spot up, έχει καλό τρίποντο (39,6% στην Ευρωλίγκα), αλλά και το υποτιμημένο σουτ μέσης απόστασης και παρότι ο κορμός του δεν τον ευνοεί είναι ικανός στο να πηγαίνει μέχρι το λέι απ εκμεταλλευόμενος την έκρηξή του. Ταυτόχρονα, δεν είναι ο παίκτης που θα «απαιτήσει» πολλές μπάλες στα δικά του χέρια και έδειξε και στη Μακάμπι πως λειτουργεί εξαιρετικά και off ball. Σε έναν οργανισμό όπως στον Ολυμπιακό είναι καιρός να εξελίξει και την πάσα του για να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο επιθετικό πακέτο. Στην άμυνα δεν είναι δα εξολοθρευτής, αλλά διαθέτει γρήγορα πλάγια βήματα κι αν δεν τα βάλει με δυνατότερο αντίπαλο μπορεί να… βγάλει την υποχρέωση. Κι αν όχι, υπάρχει ο Γουόκαπ αλλά και ο Λούντζης για να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά στην περιφέρεια.

Ολυμπιακός: Η αναβάθμιση συνεχίζεται με Ντόρσεϊ

Όλα αυτά τα φέρνει σε εξαιρετική ηλικία, 25 ετών, αλλά και σε «συσκευασία» Έλληνα, αφού μπορεί να έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη την Εθνική (ελπίζουμε πως ερχόμενος εδώ θα βάλει μυαλό), αλλά δεν πιάνει θέση ξένου. Έτσι ενισχύει τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού, που είχε ανάγκη περαιτέρω ανανέωσης μετά την αποχώρηση του Σπανούλη και προσεχώς του Πρίντεζη, αλλά αφήνει και μια κενή θέση ξένου που θα είναι πολύτιμη εν όψει της επιστροφής της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η έλευση του Γουόκαπ, που θα σβήσει τη μοναξιά του Σλούκα στο «1» και θα κρύψει τις αμυντικές του αδυναμίες, η απόκτηση του Φαλ που θα λύσει το πρόβλημα στο «5» που… φώναζε πέρσι με έναν παίκτη που ανταποκρίνεται στην τάση της επανεμφάνισης των «δεινοσαύρων» αλλά ξέρει και μπάσκετ, η χρήσιμη προσθήκη του Λούντζη και η κίνηση που απομένει για να συμπληρωθεί το ρόστερ δείχνει πως ο Ολυμπιακός έμαθε από τα λάθη του. Απέφυγε τους παίκτες-στοιχήματα, πόνταρε σε όσους έχουν δείξει τι μπορούν να πετύχουν στην Ευρωλίγκα και τους πρόσθεσε δίπλα σε παιδιά που πέρσι ήταν… rookies στη διοργάνωση (ΜακΚίσικ, Μάρτιν, Λαρεντζάκης) αλλά φέτος θα έχουν παραστάσεις.

Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τα εργαλεία και καλείται να δημιουργήσει χημεία και σύνολο. Οι απαιτήσεις όμως είναι πλέον μεγαλύτερες και οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η έγκαιρη ενσωμάτωση όλων, αλλά και η διαφαινόμενη συμμετοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο θα βοηθήσει στο γρηγορότερο μοντάρισμα, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και έδαφος. Ο Ολυμπιακός σχηματίζει μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει πρόκριση στα playoffs, κάτι που πρέπει να είναι ο αρχικός ρεαλιστικός στόχος, αλλά μόνο εύκολος δεν είναι, μιας και το επίπεδο του ανταγωνισμού ανεβαίνει. Όμως σε αντίθεση με τα περσινά ερωτηματικά και τις εμφανείς κακοτεχνίες, φέτος δείχνει να ξεκινά από σωστή βάση.

ΥΓ: Για τον Παναθηναϊκό θα τα πούμε αφού ολοκληρώσει τις τελευταίες του κινήσεις.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x