sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χασάν-Ραντζέλοβιτς: Βίοι αντίθετοι μετά τον δανεισμό τους απ’ τον Ολυμπιακό

Αχμέντ Χασάν και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς από την… ανάποδη, μακριά από τον Ολυμπιακό.

Χασάν vs Ραντζέλοβιτς (εκτός Ολυμπιακού) and the winner is…

Ο Αιγύπτιος επιθετικός και ο Σέρβος εξτρέμ συνεχίζουν την καριέρα τους αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα (ή μίλια αν προτιμάτε) μακριά από τον Πειραιά εδώ και λίγο καιρό, έχοντας παραχωρηθεί δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους». Στην Κόνιασπορ και τη Λεγανές αντίστοιχα.

Η πορεία τους συγκριτικά με την παρουσία τους στα μέρη μας, μπορεί να χαρακτηριστεί και αντίστροφη. Ο μεν απογοητεύει, ο δε προοδεύει.

Το head to head του sport-fm.gr το ανάμεσα στον Χασάν και τον Ραντζέλοβιτς, με την υποσημείωση ότι το δείγμα δεν είναι τόσο μεγάλο.

Αχμέντ Χασάν


Για τον Αιγύπτιο φορ με την επιτυχημένη παρουσία (σε δύο… δόσεις) στον Ολυμπιακό, προέκυψε νέα πρόκληση το περασμένο καλοκαίρι. Όταν και υπέγραψε στην Κόνιασπορ, ως δανεικός από τους Πειραιώτες. Πηγαίνοντας σε μια χώρα και ένα πρωτάθλημα, όπου δεν είχε πατήσει ξανά. Δηλαδή, στην Τουρκία.

Τι έχει κάνει στην Τουρκία
Ο 28χρονος επιθετικός συμπλήρωσε, πλέον, τρεις μήνες στη γειτονική χώρα και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει «λάμψει» με την έως τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας. Σε αυτό το διάστημα ο Χασάν έχει κάνει 9 συμμετοχές. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ότι δεν παίζει καθόλου. Αν και θα ήθελε να παίζει πολύ παραπάνω. Ο προβληματισμός έχει να κάνει κατά βάση με την απόδοσή του. Με τους αριθμούς του για την ακρίβεια. Έχει 8 συμμετοχές (3 ως βασικός, 5 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα σε 15 αγωνιστικές, αλλά μετράει μόλις 1 γκολ. Άνοιξε το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κασίμπασα (2-2) στις 27/9. Από τότε… τίποτα. Ενδιάμεσα, έχασε τρία παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Δεν λείπουν, μάλιστα, τα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στην αναποτελεσματικότητά του. Όπως και γενικότερα στην κακή παρουσία του.

«Ο Χασάν αγνοείται», ή «Ο Χασάν είναι απογοήτευση», σχολιάζεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.



Στον παρθενικό του αγώνα μοιράσει ασίστ απέναντι στην Αλτάι για το 3-0 (3-1 τελικό). Επιπλέον, αγωνίστηκε ως βασικός και το ματς Κυπέλλου με τη Βαν Σπορ. Η ομάδα επικράτησε 3-1, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να ξεμπλοκάρει. Η ομάδα του Ιλχάν Παλούτ τα πηγαίνει μια χαρά, πάντως, καθώς είναι δεύτερη στη βαθμολογία και είναι πίσω μόνο από την Τράμπζνοσπορ, ενώ έχει από κάτω της ομάδες όπως οι Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ.

Τι έκανε στον Ολυμπιακό
Όπως πολύ καλά θυμόμαστε, οι αριθμοί του στον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλύτεροι. Ποτέ δεν ήταν ο παίκτης, ο οποίος θα εντυπωσίαζε. Απλά ήθελε να κάνει τη δουλειά του. Πιθανόν να μην είχε όση δημοσιότητα του άρμοζε. Δίκαια σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Πέρασε στους «ερυθρόλευκους» 2,5 σεζόν και στον τουρκικό σύλλογο δεν είναι ούτε μισό χρόνο. Κάποια πράγματα φαίνονται, ωστόσο, από την αρχή προς τα πού οδεύουν. Ο Χασάν έχει κάνει στους «ερυθρόλευκους» 95 συμμετοχές με 38 γκολ και 7 ασίστ. Από αυτές, οι 45 ήταν ως βασικός.





Άλλωστε, έτσι έβγαζε τόσο καιρό το ψωμί του στους Πειραιώτες. Έμπαινε ως αλλαγή και έδινε τη λύση. Σημειώνοντας και κάποια πολύ σημαντικά γκολ. Πιθανότατα, είναι μια λύση, η οποία του ταιριάζει. Είχε, συνεπώς, 0.4 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ τώρα έχει 0.1 και όσο κυλάνε οι αγωνιστικές τόσο μικραίνει το ποσοστό του. Αντίστοιχα, σε αυτό το χρονικό σημείο, είχε την περυσινή σεζόν 11 συμμετοχές και 5 γκολ συν 2 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια έχασε αρκετές αναμετρήσεις λόγω κορωνοϊού και τραυματισμού. Με την Μπράγκα είχε 108 συμμετοχές με 25 γκολ και 15 ασίστ, ενώ 32 συμμετοχές με 4 ασίστ σε 98 παιχνίδια μέτρησε με τη Ρίο Άβε. Πάντως, ο δανεισμός του λήγει το καλοκαίρι και στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει ρήτρα εξαγοράς σε περίπτωση που εκπνεύσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.



Λάζαρ Ραντζέλοβιτς


Τον απέκτησε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2018 από την Ραντνίτσκι Νις, όπου παρέμεινε για μια σεζόν (2018-19) ως δανεικός για να πάρει επιπλέον παιχνίδια στα πόδια του. Έπειτα από δύο σεζόν στο Λιμάνι, έφυγε για Ισπανία, το καλοκαίρι του 2021, για λογαριασμό της Λεγανές. Μια εβδομάδα σχεδόν πριν φύγει ο Χασάν για Τουρκία.

Τι έχει κάνει στη Λεγανές
Εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό έπειτα από μια περίοδο, στην οποία φαινόταν να μην έχει ρόλο στον Ολυμπιακό. Παρότι το ακριβώς προηγούμενο διάστημα είχε δώσει πράγματα στους Πειραιώτες, αλλά το ζήτημα ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Τον βρήκε, όμως, τον ρόλο στον ισπανικό σύλλογο. Όπου έχει μέχρι τώρα 18 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ. Συνεπώς, δίχως να είναι φορ, όπως ο Χασάν, τα νούμερά του, έστω και στη Segunda Division είναι καλύτερα από του πρώην συμπαίκτη του. Μάλιστα, τα περισσότερα απ’ αυτά είναι και πολύ σημαντικά.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά…
Απέναντι στην Αμορεμπιέτα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, βρίσκοντας δίχτυα στο 14’.

MVP ήταν και κόντρα στην Ουέσκα. Η ομάδα του πήρε το διπλό, με τον ίδιο να ανοίγει το σκορ στο 62’ με εξαιρετικό τελείωμα, ενώ στο 83’ σέρβιρε το δεύτερο γκολ γυρίζοντας την μπάλα από τα δεξιά.
Χασάν-Ραντζέλοβιτς: Βίοι αντίθετοι μακριά απ' τον Ολυμπιακό

Με 2-0 πέρασε και από την έδρα της Σαραγόσα η Λεγανές και μαντέψτε ποιος άνοιξε το σκορ στο 15’. Έστω και με δόση τύχης…

Λιγότερο σημαντικό, αλλά ένα ακόμη γκολ πέτυχε στο 4-1 με τη Λας Πάλμας, κάνοντας το 3-0 στο 67’.

Τι έκανε στον Ολυμπιακό
Για να γίνουμε ξεκάθαροι από την αρχή: Το πρόσημο της παρουσίας του Ραντζέλοβιτς στον Ολυμπιακό δεν ήταν αρνητικό. Έκανε καλή σεζόν, όπως η 2019-20, όπου ήταν κορυφαίος στην πρόκριση απέναντι στην Κράσνονταρ στα playoffs του Champions League, ενώ κάποιους μήνες μετά χάρισε το Κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ. Κερδίζοντας πολλούς πόντους. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο έκανε 31 συμμετοχές (13 ως βασικός) με 6 γκολ (4 ως βασικός) και 2 ασίστ.




Η επόμενη χρονιά ήταν όμως πισωγύρισμα. Έκανε 35 συμμετοχές (14 ως βασικός), δίχως να βρει δίχτυα, με δύο ασίστ. Μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι σέρβιρε το 1-0 στον Ελ Αραμπί απέναντι στον Παναιτωλικό (τελικό 2-0), ενώ με τη Λαμία είχε την τελική πάσα για το 0-5 (τελικό 0-6).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x