sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Καθρεφτίζονται στο… παρκέ: Διάσημοι άνθρωποι του μπάσκετ και οι σωσίες τους

Κάποιος έχει ένα φωτοτυπικό... Δείτε δέκα συν έναν ανθρώπους του μπάσκετ και τους σωσίες τους.

Η ανθρώπινη κλωνοποίηση, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει (ακόμη) γίνει πράξη. Μπορεί και όχι όμως... Βλέποντας δέκα συν έναν διάσημους ανθρώπους του μπάσκετ και τους σωσίες τους δεν μπορεί παρά να μπεις σε σκέψεις. Ίσως κάποιος τρελός επιστήμονας θέλησε να «φωτοτυπήσει» κάποιους διάσημους αστέρες, ίσως πάλι απλώς πρόκειται για γονιδιακή σύμπτωση.

Γουίλτ Τσάμπερλεϊν-Ότο Πόρτερ Τζούνιορ
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους του ΝΒΑ. Πιο εντυπωσιακή ίσως όμως και από την επίδοση των 100 πόντων που είχε πετύχει σε έναν αγώνα, είναι ότι στη ζωή του πήγε με πάνω από 20.000 γυναίκες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος. Ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ, που πλέον αγωνίζεται στους Γουόριορς, είναι «φτυστός» ο Τσάμπερλεϊν. Και παρότι οι δύο δεν έχουν καμία συγγένεια, το παραπάνω «στατιστικό» προκαλεί υποψίες.

Τζιμ Κάρεϊ-Ρικ Καρλάιλ
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο ένας είναι από τους κορυφαίους κωμικούς (και όχι μόνο) του Χόλιγουντ. Ο άλλος από τους ικανότερους προπονητές του ΝΒΑ. Τους χωρίζουν μόνο δύο χρόνια ηλικιακά, όμως θα τους περνούσε κανείς όχι απλά αδέρφια αλλά και δίδυμα. Ο Ρικ Καρλάιλ θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο stuntman του Τζιμ Κάρεϊ στις ταινίες του.

Τζο Ινγκλς-Τόμπι Φλέντερσον
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο Στιβ Καρέλ δεν άντεχε τον… άκακο πλην όμως αδιανόητα βαρετό «Τόμπι Φλέντερσον» στο Office. Μάλλον όμως δεν θα άντεχε να βλέπει ούτε και αγώνες των Τζαζ, λόγω της τρομερής ομοιότητας του (κατά κόσμον) Πολ Λίμπερσταϊν με τον Αυστραλό γκαρντ.

Νιχάντ Τζέντοβιτς-Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Από τις πιο γνωστές ομοιότητες στο χώρο του αθλητισμού. Ο Βόσνιος γκαρντ της Μπάγερν και ο Σουηδός φορ της Μίλαν είναι… φωτοτυπία, ακόμη και στο ύψος (1,98μ. ο μεν, 1,95μ. ο δε). «Όχι ο πατέρας μου δεν πήγε ποτέ στη Σουηδία», είχε απαντήσει κάποτε για τυχόν συγγένεια ο Τζέντοβιτς. Ο Ιμπραΐμοβιτς όμως, με μια (ακόμη) κλασική… Ζλάταν ατάκα, είχε σχολιάσει «… ναι, αλλά ο δικός μου πατέρας είχε πάει στη Βοσνία».

Ντάριλ Μέικον-Ντάνιελ Καλούγια
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Καλούγια, που έχει πρωταγωνιστήσει σε επιτυχίες όπως το Black Panther και το Get Out, θα μπορούσε να ξεγελάσει ακόμη και τον Δημήτρη Πρίφτη πως είναι ο Ντάριλ Μέικον.

Κρις Σίνγκλετον-Άντονι Λι
Ας το έχουν υπόψη ο Εργκίν Αταμάν και ο Άρης Λυκογιάννης… Αν κάποια φορά ο Κρις Σίνγκλετον ή ο Άντονι Λι δεν μπορούν να αγωνιστούν για την Εφές και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, θα μπορούσε ο ένας να κάνει τα… ρεπό του άλλου και να μην το πάρει κανείς χαμπάρι. «Όταν έπαιζα στο Ρέθυμνο και πήγα στο Mall, με σταματούσαν συνέχεια για αυτόγραφα νομίζοντας πως είναι ο Σίνγκλετον», έχει πει ο άσος του «Δικεφάλου» για τον πρωταθλητή Ευρώπης.
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ

Άντι Σάμπεργκ-Νίκολα Ιβάνοβιτς
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο πρωταγωνιστής του Brooklyn Nine-Nine είναι μεγάλος fan των Γουόριορς, αλλά το «αδερφάκι» του παίζει στην Ευρώπη. Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα και ένα φεγγάρι της ΑΕΚ, θυμίζει αρκετά τον δημοφιλή κωμικό ηθοποιό.

Τζέισον Μομόα-Στίβεν Άνταμς
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Είναι και οι δύο τους «βουνά», με… εξωτική καταγωγή, από Χαβάη ο μεν και από Νέα Ζηλανδία ο δε και φημίζονται για την σκληράδα τους. Ο Στίβεν Άνταμς, που διαπρέπει με τους φοβερούς Γκρίζλις φέτος στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να είναι ένας ψηλότερος Aquaman. Ο ίδιος απολαμβάνει και εκμεταλλεύεται την ομοιότητα. «Είχα πάει διακοπές στην Κροατία και με σταματούσαν όλοι για φωτογραφίες. Στην αρχή νόμιζα πως είχα πολλούς fans εκεί, αλλά μετά άρχισα να αναρωτιέμαι ‘ποιος διάολο είναι ο Καλ-Ντρόγκο;’ (χαρακτήρας που ενσάρκωνε ο Μομόα στο Game of Thrones). Δεν με πείραξε πάντως, γιατί έμπαινα πιο εύκολα στα κλαμπ», είχε πει πρόσφατα.

Τζέιμς Χάρντεν-Νέιθαν Γκρέιαμ
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετΌταν ο δεύτερος «έσκασε» μύτη στο Voice δεν γύρισε καμία καρέκλα, αλλά όλο το τηλεοπτικό κοινό έμεινε με την απορία: «Τι διάολο γυρεύει ο Χάρντεν σε talent show;». Ο τραγουδιστής από το Σικάγο κάνει καριέρα στη ροκ μουσική των ΗΠΑ εκμεταλλευόμενος και την ομοιότητά του με τον «μούσια», αν και-όπως παραδέχεται-τα περισσότερα αυτόγραφα που του ζητούν είναι από όσους τον περνάνε για τον άσο των Νετς.

Γιόνας Βαλαντσιούνας-Τράβις Κέλσι
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Αν ο δεύτερος δεν είχε παρακολουθήσει κάποια στιγμή τον πρώτο σε αγώνα ΝΒΑ δεν θα είχε λυθεί ποτέ η απορία αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Μοναδικό διαφοροποιητικό στοιχείο μεταξύ του σέντερ των Γκρίζλις και του άσου των Kansas City Chiefs στο NFL είναι το ύψος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο-Τζάιρους Κίλινγκς
Χωρισμένοι στη γέννα: 10+1 σωσίες άνθρωπων του μπάσκετ
Ο πρώτος είναι από τους πιο δημοφιλείς παίκτες μπάσκετ στον κόσμο. Ο δεύτερος ένας… κοινός θνητός που όμως μέσα από το προφίλ του στα social media προκάλεσε εντύπωση για την ομοιότητά του με τον Greek Freak. Θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει για έκτος αδερφός Αντετοκούνμπο. Άλλωστε ακόμη κι ο Θανάσης έχει παραδεχτεί πως μοιάζει πολύ περισσότερο από ό,τι ο ίδιος με τον Γιάννη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x