Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αυτή η Ρεάλ, πώς να χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ;

www.sportfm.gr

Οκτώ χρόνια χωρίς κούπα πρωταθλητή Ευρώπης για τους Μαδριλένους είναι πολλά! Ο ισχυρός αντίλογος στα επιτεύγματα των «γκαλάκτικος» είναι το γεγονός πως από τα εννέα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, τα πέντε είχαν παρθεί από την ισπανική ομάδα έως το 1960. Η απάντηση; Δηλαδή αυτά δεν είναι τρόπαια, δεν πιάνουν στο ζύγι; Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Ρεάλ, τελευταία, είναι η «ανομβρία» τίτλων στην Ευρώπη, διότι στην Ισπανία δεν απειλείται καν σ΄αυτήν τη ζωή (για μας) από την Μπαρτσελόνα στη λίστα με τα πρωταθλήματα. Η διαφορά είναι στο +12 (31 πρωταθλήματα η Ρεάλ, 19 η Μπαρτσελόνα), με τη φετινή κούπα να είναι ανοικτή, μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Μπαίνουμε απ΄αυτήν την εβδομάδα σε τροχιά εκκαθάρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους επαναληπτικούς για τη φάση των «16». Από τα πρώτα παιχνίδια μπορούμε να βγάλουμε ένα πόρισμα, πως πέραν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καμία ομάδα δεν παρουσιάστηκε, στοιχειωδώς σοβαρή, ώστε να προβάλει την παρουσία της και να χριστεί φαβορί, όχι μόνο για τα προημιτελικά, αλλά και για τη συνέχεια. Η Μπορντό ήρθε κι έπαιξε στο «Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό, σαν μικρή ομάδα και κέρδισε συγκυριακά. Η Μπάγερν εξασφάλισε στο Μόναχο ένα ισχνό 2-1, χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας για να το πάρει και η Φιορεντίνα, που δεν έχει τη φανέλα πάντως, μπορεί να ελπίζει ότι είναι ικανή για τη ζημιά.

Η Πόρτο «έπιασε» καλύτερη μέρα από την Άρσεναλ, η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή της. Όποια κι αν περάσει από το Σεβίλλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να ελπίζει στη συνέχεια, αφού πρόκειται για σύνολα με χτυπητές αδυναμίες. Τσέλσι και Ίντερ έχουν μεγάλα προτερήματα, λόγω ρόστερ, αλλά και μεγάλα ελαττώματα στις κακές τους μέρες. Η καλή Μπαρτσελόνα περνάει… αέρα τη Στουτγκάρδη, αλλά, όπως απέδειξε και στο Κύπελλο Ισπανίας, είναι βαριά η περυσινή κληρονομιά της… σκούπας τίτλων και είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα. Η Γιουνάιτεντ, ακόμη και απέναντι σ΄αυτήν τη βαρβάτη φανέλα της Μίλαν που της χαρίζει το απρόβλεπτο στοιχείο στην Ευρώπη, θα είναι έγκλημα αν καταφέρει ν΄αποκλειστεί στο «Ολντ Τράφορντ» και πάμε τώρα στο θέμα μας!

Η Λιόν θεωρώ απίθανο να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στο «Μπερναμπέου», κόντρα στη Ρεάλ, παρά το 1-0, υπέρ της, στο «Ζερλάν». Ποιός την είδε, το Σάββατο το βράδυ, και δεν τη φοβήθηκε! Απέδειξε πως με την πλάτη στον τοίχο έχει τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και να συνθλίψει ακόμη και καλές ομάδες, σαν τη Σεβίλλη. Η Μπαρτσελόνα είχε αφήσει νωρίτερα δύο σημαντικούς βαθμούς στην Αλμερία, οι «μερένχες» έχαναν σε μία ώρα αγώνα, μέσα στην έδρα τους, έχοντας δεχθεί ένα αυτογκόλ κι ένα «χαζό» τέρμα κι ακολούθησε η πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση ομάδας, φέτος, στα σίγουρα. Σε μισή ώρα, τουλάχιστον πέντε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, τρία τέρματα (τα δύο σε πέντε λεπτά και το νικητήριο στις καθυστερήσεις), τρία δοκάρια κι όλα αυτά χωρίς προφανές σύστημα.

Αποφάσισαν οι παικταράδες να κερδίσουν και καθάρισαν, παίζοντας όλοι, όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά και η μπάλα αποτελούσε αντικείμενο έρευνας για τους Ανδαλουσιάνους, αφού την έψαχναν! Σίγουρα, είναι δύσκολο να μπούμε στη διαδικασία να εκτιμήσουμε τι θα γίνει στα ματς που απομένουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτή η Ρεάλ δεν έχει κάτι να φοβηθεί, πέραν του μπλοκαρίσματος που «έτρωγε» τα τελευταία χρόνια στα δυνατά ματς, που κρίνουν τίτλους και πορείες. Μ΄αυτήν την μπάλα που έπαιξε προχθές, σίγουρα έκανε ξανά την παρουσία της αισθητή, αγωνιστικά, ξέχωρα από την οικονομική δυναμική της (και τα χρέη της), που απασχόλησε την πρόσφατη ειδησεογραφία. Αν μου έλεγε κάποιος, αυτήν τη στιγμή, βάλε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ότι χρήματα έχεις σε μία από τις δεκαέξι ομάδες που πιστεύω ότι θα πάρει το φετινό τρόπαιο, θα… παραγκώνιζα τις αγγλικές, κραταιές στο θεσμό εσχάτως από πλευράς συνολικής πορείας, και θα τα έβαζα ΟΛΑ στη Ρεάλ κι ας έχει να καλύψει εναντίον της σκορ, ώστε να περάσει στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x