sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε σύγχρονοι γιοι πρώην NBAers που ξεπέρασαν τους μπαμπάδες τους!

Δεκάδες σύγχρονοι μπασκεμπολίστες του NBA, είχαν ως πρότυπο τους πατεράδες τους που επίσης έπαιξαν στον «μαγικό κόσμο», με το sport-fm.gr να συγκεντρώνει μια τρομερή πεντάδα που τους ξεπέρασε!

Όπως λέει και ο λαός, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Αυτή η παροιμία φαίνεται πως ταιριάζει γάντι και σε δεκάδες εν ενεργεία NBAερς, οι οποίοι μεγαλώνοντας είδαν τους μπαμπάδες τους να κάνουν ωραία πραγματάκια στα παρκέ του «μαγικού κόσμου», άλλοι με μεγάλη και άλλοι όχι και τόσο επιτυχία

Το sport-fm.gr το έψαξε λίγο παραπάνω και ξεχώρισε μια τρομερά δυνατή πεντάδα από αθλητές, που όχι μόνο μπόρεσαν να βγάλουν τους πατεράδες τους ασπροπρόσωπους, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας!

Στεφ και Ντελ Κάρι

NBA: Πέντε σύγχρονοι γιοι που ξεπέρασαν τους πατεράδες!

Το να μπούμε σε διαδικασία ανάλυσης των επιτευγμάτων του Στεφ Κάρι δεν θα ωφελούσε πουθενά, αφού χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό θέμα μόνο και μόνο για τα… καμώματά του. Το «μικρόβιο» για να φτάσει στην elite του παγκόσμιου μπάσκετ πάντως, δεν ήταν και δύσκολο να το «κολλήσει». Τόσο αυτός, όσο και ο επίσης ΝΒΑer αδερφός του Σεθ, είχαν από μικρή ηλικία τον πατέρα τους Ντελ ως πρότυπο. Ο 57χρονος πλέον, No.15 του draft του 1986, απόφοιτος του Βιρτζίνια, έκανε όμορφα πράγματα για μια δεκαετία με τους Σάρλοτ Χόρνετς, αγωνίστηκε επίσης σε Τζαζ, Κάβαλιερς, Μπακς και Ράπτορς, αναδείχθηκε καλύτερος 6ος παίκτης για το 1994 και φυσικά, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για τα παιδιά του.

Ντέβιν και Μέλβιν Μπούκερ

NBA: Πέντε σύγχρονοι γιοι που ξεπέρασαν τους πατεράδες!

Μπορεί στο NBA να μην τον θυμούνται και πολλοί, αφού τα περάσματά του από Ρόκετς, Νάγκετς και Γουόριορς να ήταν πιο πολύ σαν φιλική συμμετοχή. Στην Ευρώπη επίσης δεν «τρέλανε» και κανένα σε Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία, όμως η απόφαση του Μέλβιν Μπούκερ το 2008 να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να προπονήσει τον γιό του, Ντέβιν, μάλλον… του βγήκε σε καλό. Ο σούτινγκ γκαρντ των Φίνιξ Σανς έχει προλάβει μόλις στα 25 του να γίνει δύο φορές All Star, να συμμετάσχει σε έναν τελικό, τον οποίο έχασε λόγω Αντετοκούνμπο και γενικότερα, να αναλάβει μαζί με τον έμπειρο Κρις Πολ, τα ηνία μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Κλέι και Μάικαλ Τόμπσον

NBA: Πέντε σύγχρονοι γιοι που ξεπέρασαν τους πατεράδες!

Γεννημένος και μεγαλωμένος στις Μπαχάμες, μια πανέμορφη χώρα που σίγουρα δεν φημίζεται για την παράδοσή της στο μπάσκετ, ο Μάικαλ Τόμπσον ότι ήταν μονόδρομος να φύγει για τις ΗΠΑ αν ήθελε να τα καταφέρει. Όχι, μόνο το πέτυχε, αλλά το 1978 οι Μπλέιζερς τον επέλεξαν στο No.1 του draft. Στο Πόρτλαντ έμεινε οκτώ όμορφα χρόνια, έκανε ένα πέρασμα από τους Σπερς και πήγε στους Λέικερς να… κοσμήσει το βιογραφικό του με δύο πρωταθλήματα. Ο γιός του, Κλέι, είχε βαρύ φορτίο στις πλάτες του, όμως τα διέλυσε όλα! Τρία πρωταθλήματα με τους Γουόριος, πέντε φορές All Star και αμέτρητοι άλλοι ατομική τίτλοι, που το έκαναν να δηλώσει πως «είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κατάφερα να περάσω τον πατέρα μου». Αν μάλιστα δεν ήταν και άτυχος με τους τραυματισμούς, θα μιλάγαμε για μυθικά πράγματα.

Τζέραμι και Χάρβεϊ Γκραντ

NBA: Πέντε σύγχρονοι γιοι που ξεπέρασαν τους πατεράδες!

Με τα αδέρφια του, Τζεράι και Τζέριαν να φτάνουν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Προμηθέα Πάτρας, ο Τζέραμι Γκραντ κατάφερε να γίνει αυτός που στον άτυπο ανταγωνισμό με τον πατέρα τους Χάρβεϊ Γκραντ, θα νικούσε. Μπορεί ο φόργουορντ των Πίστονς να μην έχει τους ατομικούς και ομαδικούς όπως αυτοί που αναφέραμε νωρίτερα, όμως η συμμετοχή του στο All Star Game μετά την καταπληκτική χρονιά που έκανε πέρσι και γενικά το prestige του ονόματός του στον NBA με παρουσία επίσης σε 76ερς, Νάγκετς, Θάντερ και Team USA, τον βοηθούν ξεκάθαρα να ξεπεράσει όσα πέτυχε ο μπαμπάς του Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον και Πόρτλαντ.

Ντομάντας και Αρβίντας Σαμπόνις

NBA: Πέντε σύγχρονοι γιοι που ξεπέρασαν τους πατεράδες!

Ίσως η πιο δύσκολη και ιδιαίτερη από τις πέντε περιπτώσεις, αφού βάζουμε στην εξίσωση τον τιτανομέγιστο Αρβίντας Σαμπόνις, που έκανε τα πάντα κυριολεκτικά στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, τόσο με σε συλλογικό επίπεδο, όσο και εθνικό με τη Σοβιετική Ένωση αλλά και τη Λιθουανία αργότερα. Παντού όμως χωράει ένα μικρό «αλλά» και αυτό το «αλλά», ακούει στο όνομα Ντομάντας Σαμπόνις. Ο 25χρονος πλέον γιός του θρύλου, έχει καταφέρει όχι μόνο να κουβαλήσει επάξια τον μύθο του πατέρα του, αλλά να τον ξεπεράσει, στο κομμάτι NBA! Έχοντας ήδη δύο συμμετοχές σε All Star Game και δεκάδες ατομικούς τίτλους, ο… πιτσιρικάς κάνει σπουδαία πράγματα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή στους Ιντιάνα Πέισερς, τη στιγμή που τα στατιστικά του είναι εξωπραγματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x