sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 12ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, διαλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από τη 12η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική και το πρωτάθλημα της Super League είναι όλο και πιο κοντά στη λήξη του πρώτου γύρου, με το πέσιμο της αυλαίας του 2021. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα και παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση, η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ιωνικός πέτυχε ίσως το αποτέλεσμα του τριημέρου, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ σε τρίτη συνεχόμενη ήττα.

Επιπλέον, Ατρόμητος και Παναιτωλικός πήραν πολύ σημαντικές νίκες και πλέον ανασαίνουν πολύ καλύτερα εν όψει της συνέχειας.

Το sport-fm.gr κατέγραψε τις καλύτερες εμφανίσεις του τριημέρου και δημιούργησε την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς (ΑΕΚ):

Δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά όποτε συνέβη αυτό, το έκανε με μεγάλη επιτυχία, κρατώντας τελικά και το «μηδέν» στην εστία του, κάτι που τη φετινή σεζόν δεν έχει συμβεί πολλές φορές. Ο γκολκίπερ της Ενωσης θα μπει τελικά στο χειρουργείο για επέμβαση στο γόνατο, αφήνοντας μεγάλη ευθύνη στον Παναγιώτη Τσιντώτα.



Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα):

Δεξιός μπακ ο Μανώλης Σάλιακας, αλλά κρίνει ακόμα μία αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του, με ένα καταπληκτικό γκολ. O 25χρονος οπισθοφύλακας αποδεικνύει γιατί απόλυτα δίκαια είναι διεθνής κι όλα αυτά τη στιγμή που το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος… Δύσκολη η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.



Παπέ Σισέ (Ολυμπιακός):

Τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός; Σκόραρε δύο τέρματα στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με 3-1, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου στην αντίπαλη άμυνα κάθε στατική φάση, ενώ ανασταλτικά που ήταν και το νούμερο ένα ζητούμενο ήταν εκεί για να καλύπτει τα λάθη και του Μπα.



Γιάκουμπ Μπράμπετς (Άρης):

Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Τσέχο κεντρικό αμυντικό, που έχει καταφέρει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στη θέση του για τον Άρη. Ηγέτης στα μετόπισθεν, επέτρεψε ελάχιστες φάσεις προς την εστία της ομάδας του και προσέθεσε το δεύτερο συνεχόμενο clean sheet για τον Άρη, μετά το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μίλαντ Μοχαμάντι (ΑΕΚ):

Αποτέλεσε τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ και γενικότερα του ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Ο Μίλαντ Μοχαμάντι εκτός από την ασίστ στο γκολ του Σιμάνσκι, που έκρινε και τον νικητή του αγώνα, είχε συνεχή τρεξίματα στην αριστερή πτέρυγα της Ένωσης και αρχίζει να δείχνει τα στοιχεία τα οποία έπεισαν τους «κιτρινόμαυρους» να τον αποκτήσουν.



Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός):

Ο αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πόδια του. Είναι μέσα στα δύο από τα τρία γκολ των «ερυθρολεύκων» και γενικότερα η απόδοσή του είναι αυτή που περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς, δείχνοντας ότι όταν αυτός είναι καλά, τότε όλος ο Ολυμπιακός ανεβαίνει ένα επίπεδο.

Γιάννης Κιάκος (Ιωνικός):

Ο Ιωνικός πέτυχε ίσως την πιο σπουδαία νίκη της αγωνιστικής βάσει του αντιπάλου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Κιάκος ήταν ο καλύτερος στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έχει την ασίστ για το κερδισμένο πέναλτι του Λένις, έχει την ασίστ για το γκολ του Λένις και αν δεν είχε αντικατασταθεί στο 70’, είναι πιθανό να ήταν ακόμα στη Νεάπολη και να έτρεχε.



Τζόναθαν Μόρσεϊ (Παναιτωλικός):

Η καλύτερη εμφάνιση του εξτρέμ του Παναιτωλικού στην Ελλάδα. Ο άσος από τη Σιέρα Λεόνε. Είχε γκολ, είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ από τον Καρέλη, είχε ευκαιρία για να πετύχει κι άλλα τέρματα και γενικότερα ήταν το σημείο αναφοράς για τα «καναρίνια». Ο 24χρονος θέλει να «χτίσει» σε αυτή την παρουσία και να δώσει συνέχεια σε αυτό το επίπεδο εμφανίσεων.

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (Ατρόμητος):

Τον θυμάστε τον παίκτη που ήταν για κάποιες σεζόν… όλος ο Πανιώνιος; Για κακή τύχη του Απόλλωνα αυτός εμφανίστηκε στο Περιστέρι το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιώντας μία καταπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση. Πέρα από το γκολ, αρχίζει τη φάση του 2-1, αρχίζει τη φάση που κερδίζει το πέναλτι ο Κουλούρης για το 3-1 και έχει μια πάσα «πάρε-βάλε» στον Βασιλαντωνόπουλο, που δεν την εκμεταλλεύθηκε ο τελευταίος.

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος):

Όχι μόνο έχει επέστρεψε στα γκολ, αλλά πλέον βρίσκει δίχτυα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, φτάνοντας συνολικά στα πέντε σε αυτό το διάστημα αγώνων. Κόντρα στον Απόλλωνα πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε το πέναλτι και την κόκκινη του Λισγάρα και είχε και την ασίστ στον Μουνίθ για το 2-1. Με άλλα λόγια τα τρία από τα τέσσερα γκολ είχαν τη δική του υπογραφή.

Ρεϊνάλντο Λένις (Ιωνικός):

Ήταν όλα τα… λεφτά στη νίκη του Ιωνικού επί του ΠΑΟΚ ο Κολομβιανός που τυπικά είναι εξτρέμ, αλλά στο 5-3-2 του Δημήτρη Σπανού αγωνίστηκε ως επιθετικός μαζί με τον Άοσμαν. Είχε το κερδισμένο πέναλτι για το 2-1, είχε το τέλειο πλασέ για το 3-1, είχε πολλά τρεξίματα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο Βαρέλα και γενικά ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων.

Super League: Η ενδεκάδα της 12ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x