sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 11η αγωνιστική της Super League: Ο σέξι, το ροντέο και η θλίψη

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League!

Σ-έξι Αστέρας


Μετά την «πεντάρα» του ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη, μία άλλη επαρχιακή ομάδα σόκαρε το ελληνικό ποδόσφαιρο το Σάββατο! Ο απίθανος Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μια τεράστια -απ' όλες τις απόψεις- νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, με το απίστευτο 6-2! Οι Αρκάδες ήταν καταιγιστικοί, φτάνοντας σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους. Στον αντίποδα, βέβαια, η «εξάρα» για τον αποκαρδιωτικό Ατρόμητο, είναι η πρώτη στη δική του ιστορία από την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία και μετά, το 2005 δηλαδή. Για τον Αστέρα, ωστόσο, είναι η δεύτερη φορά -και όμως- που πετυχαίνει «εξάρα», καθώς στις 22 Φεβρουαρίου 2015 είχε σαρώσει τον ΟΦΗ με 6-1! Το εκπληκτικό, επίσης, είναι πως ο Αστέρας Τρίπολης, τον Αύγουστο του 2017 είχε συντρίψει και τότε τον Ατρόμητο με το ίδιο σκορ, 6-2, σε φιλικό αγώνα, στην πρώτη χρονιά του Κάναντι στο Περιστέρι! Βέβαια, ο Ατρόμητος στη συνέχεια έκανε μια απίθανη χρονιά, όντας για πολύ καιρό πρώτος στη βαθμολογία.


Ο 40άρης


Το παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με τη Λαμία ήταν το χειρότερο από άποψη θεάματος, στην εκπληκτική, κατά τα άλλα, 11η αγωνιστική. Το 0-0 δεν άρεσε σε κανέναν, κυρίως στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», που την επόμενη αγωνιστική πάει στο Περιστέρι να παίξει με τον Ατρόμητο ένα ματς ζωής και θανάτου! Οπότε, τι κρατάμε από το παιχνίδι της Ριζούπολης; Το γεγονός ότι 40άρησε την ίδια μέρα ο Μπρούνο Άλβες! Και όχι μόνο αυτό. Ο Πορτογάλος ήταν βασικός ξανά και εκ των κορυφαίων της ομάδας του, σώζοντας ένα σίγουρο γκολ στο 45'+4'. Στο 5ο λεπτό, μάλιστα, είχε και ευκαιρία, για να βρει δίχτυα στα γενέθλιά του! Τέρας της φύσης ο Άλβες, δεν καταλαβαίνει τίποτα και ας μπήκε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του!


Τα όμορφα και οι ασχήμιες


Κατά διαστήματα, το ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (1-2) ήταν εξαιρετικό. Πάνω-κάτω η μπάλα, με την «Ένωση» στο τελευταίο τέταρτο, όμως, να… βάζει στα δίχτυα τους Ηπειρώτες και να παίρνει, τελικά, ένα τεράστιο «τρίποντο» με το γκολ του Σάκχοφ στο 90'. Στα highlights του φοβερού αγώνα και το επικό πανό για τον Γιαννίκη, που είχε γίνει viral πριν από μερικούς μήνες και έγινε ξανά τώρα. Τότε, τον Απρίλιο, το αν θα έμενε ή όχι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ ο νεαρός Έλληνας προπονητής ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στα Γιάννενα, με τους οπαδούς να του δείχνουν πόσο ήθελαν την παραμονή του, κρεμώντας το εξής πανό στην ταράτσα: «Γιαννίκη μείνε ή πηδάω». Στην ταράτσα, όμως, έξω από τους «Ζωσιμάδες», την Κυριακή, κρέμασαν ένα νέο πανό, με το οποίο στηρίζουν τον νυν προπονητή της ομάδας τους, γράφοντας: «Γιαννίκη δεν πηδάω, έχω Μεταξά».



Πέρα από τα όμορφα, όμως, είχαμε, δυστυχώς, και ασχήμιες. Μια μικρή μερίδα οπαδών του ΠΑΣ έβριζαν χυδαία τον Ρότα, ενώ ακούστηκαν και ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του, με τον παίκτη να απαντά με υποδειγματική ψυχραιμία, χειροκροτώντας. Μόνο τέτοια αντίδραση αξίζει σε τέτοιους τύπους… Και είναι προς τιμήν του ΠΑΣ, φυσικά, που έβγαλε ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας το περιστατικό και καταδικάζοντάς το, λέγοντας πως ψάχνει να βρει τους ενόχους.


Το χαβά του


Τα γράφαμε και την περασμένη βδομάδα: Αυτός ο ΟΦΗ μας έλειψε! Και έλειψε πολύ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έστω και με την ψυχή στο στόμα, καθώς το γκολ ήρθε στο 90' με πέναλτι -για το οποίο διαμαρτύρεται έντονα ο Ιωνικός- οι Κρητικοί πρόσθεσαν άλλο ένα «τρίποντο» στο σακούλι και συνέχισαν το χαβά τους. Σταθερά στην 4άδα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, που δίνει… ρέστα στο τακτικό κομμάτι! Την επόμενη αγωνιστική, θυμίζουμε, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Για να δούμε…


Ροντέο


Έξι λεπτά. Τόσο… κράτησε το ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο, από το 85' έως το 91'. Σε ένα κακό παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, τα πάντα έγιναν στο τέλος, με την αναμέτρηση να γίνεται ροντέο! Με το επεισοδιακό πέναλτι του Ελ Αραμπί, οι -εμφανώς κουρασμένοι- Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 85' και φάνηκε να λυτρώνονται. Ο Φαν Βέερτ, ωστόσο, «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης» τρία λεπτά αργότερα, «γράφοντας» το 1-1, για να ολοκληρωθεί ο χαμός στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε αριστουργηματικά φάουλ και αυτήν τη φορά οι πρωταθλητές λυτρώθηκαν οριστικά, με τον Γάλλο να δείχνει πως, όταν χρειαστεί, είναι «εδώ».

Super League: Τι μας έμεινε από τη 11η αγωνιστική

Αλά… ιταλικά


Για τον Παναθηναϊκό, το ζητούμενο μετά τα σερί αρνητικά αποτελέσματα πριν τη διακοπή ήταν να αρχίσει να παίρνει νίκες, ειδάλλως θα έμπλεκε για τα καλά! Στόχος, λοιπόν, επετεύχθη. Πρώτα στη Λαμία και «καπάκια» με τον Παναιτωλικό, όπου το «τριφύλλι» είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μακέντα! Όπως και την περασμένη Δευτέρα, έτσι και την Κυριακή, ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού βρήκε πάλι δίχτυα. Αυτήν τη φορά, δε, όχι μόνο από την άσπρη βούλα, αλλά και σε κανονική ροή παιχνιδιού! Ξεκίνησε νωχελικά, αλλά σταδιακά ανέβηκε, «έσπασε μπάλες», ενώ θα έκανε και χατ-τρικ αν δεν αποδεικνυόταν υπέρ το δέον αλτρουιστής… Προφανώς και όταν είσαι ο Παναθηναϊκός δεν «πανηγυρίζεις» για δύο διαδοχικές νίκες. Προφανώς. Ωστόσο, επειδή ακριβώς ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να… αυγατίσει, το γεγονός ότι ήρθε το «2Χ2» για πρώτη φορά φέτος, δεν μπορεί να μην ικανοποιεί.


Θλίψη


Ο Άρης ήταν δικαιότατα ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Αλλά πώς να ασχοληθείς με το αγωνιστικό κομμάτι; Από το παιχνίδι θα θυμόμαστε, δυστυχώς, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει «όμηρος» μιας μικρής μερίδας ανθρώπων -ανεξαρτήτως χρώματος- που κάνει ό,τι γουστάρει στο γήπεδο. Διακοπή στο 92', βροχή τα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ακόμη και γυάλινα μπουκάλια γεμάτα, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότατο τραυματισμό (για να μην πούμε τίποτα πιο άσχημο) και εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Και σε μια χρονιά, δε, όπου όλοι συμφωνούν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με άλλες χρονιές. Περισσότερα τα καλύτερα ματς, περισσότερες οι καλές ομάδες. Προκαλούν θλίψη όσα είδαμε στην Τούμπα. Θλίψη και οργή για το γεγονός ότι το 2022 μια θλιβερή μειοψηφία ξενερώνει τη συντριπτική πλειοψηφία.

Super League: Τι μας έμεινε από τη 11η αγωνιστική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x