sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από τη 15η αγωνιστική: Ο διπρόσωπος, το ξέσπασμα και ο… πεντοζάλης!

Του… χρόνου πάλι! Η Super League έριξε αυλαία για το 2021 με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής και το sport-fm.gr καταγράφει τα έξι πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τα έξι παιχνίδια!

Και του χρόνου με υγεία!

Η Super League έριξε αυλαία για το 2021 με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής και το sport-fm.gr καταγράφει μέσω της στήλης «Τι μας έμεινε» τα έξι πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τα έξι παιχνίδια! Θυμίζουμε, αναβλήθηκε το Βόλος-Απόλλων Σμύρνης.

Χρυσή αλλαγή και… χαμός!


Ο Νίκος Καρέλης -το έχουμε ξαναπεί- έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στην καριέρα του από τραυματισμούς, που τον κράτησαν πίσω. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, θυμίζουμε, στο ματς με τον ΟΦΗ, πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 1013 μέρες. Ακολούθησε και πάλι μια μικρή περίοδος ανομβρίας, αλλά το 2021 κλείνει εξαιρετικά για τον 29χρονο. Μετά το τέρμα του κόντρα στον Βόλο στις αρχές του μήνα, ήρθε το πιο γλυκό, ίσως, και σίγουρα το πιο… πωρωτικό γκολ του τα τελευταία χρόνια, απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Αναστασίου τον έριξε στη «μάχη» στο 75' και λίγα λεπτά μετά, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, «έγραψε» το 2-1, χαρίζοντας μια τεράστια νίκη στον Παναιτωλικό, μέσα σε πανζουρλισμό σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα!


Διπρόσωπος


Από ένα παιχνίδι, το οποίο ο Ολυμπιακός -και κυρίως ο κόσμος του- θέλει να το ξεχάσει, τι να κρατήσεις; Μόνο ο Μαρτίνς, ίσως, πρέπει να το θυμάται, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, έπεσαν, ωστόσο, πάνω σε έναν εξαιρετικό Σαράνοφ, που απέκρουσε και πέναλτι, και στο δεύτερο ημίχρονο… έβγαλαν την ψυχή των οπαδών τους! Κάκιστη η εικόνα των Πειραιωτών στο β' ημίχρονο, κράτησαν με τα χίλια ζόρια το 1-0 και τη 10η σερί νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαρτίνς έβαλε και τρίτο στόπερ στο 90' (Μπα), για να κρατήσει την ουσία, δηλαδή το «τρίποντο».


Σπεσιαλίστας ηγέτης


Ο Κούρτιτς δεν χαμπαριάζει! Σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως είναι η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, έχοντας φτάσει αισίως τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα. Άλλα δύο πρόσθεσε στο 3-2 επί του Αστέρα και τα δύο, δε και πάλι από τη βούλα! Το εκπληκτικό είναι άλλο. Πέντε εκτελέσεις πέναλτι έχει ο Σλοβένος, όλες εύστοχες, αλλά και με ένα ακόμη κοινό στοιχείο: Τον πορτιέρε στην αντίθετη γωνία! Το πιο εκπληκτικό από όλα είναι ότι στα 32 του, και πριν τον ΠΑΟΚ, είχε εκτελέσει πέναλτι μόλις μία φορά και μάλιστα χωρίς να βρει στοχο!


Ξέσπασμα!


Ο Παναθηναϊκός έκανε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα το «καθήκον» του. Μετά από τέσσερις σερί ήττες από τους Ηπειρώτες(!), οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-0, συνέχισαν το «χτίσιμο» του σερί και «σκαρφάλωσαν» στην 4η θέση, με πέντε βαθμούς λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και φυσικά ματς λιγότερο. Η στιγμή του αγώνα, πάντως, ήταν άλλη. Εξωαγωνιστική κατά κάποιο τρόπο. Ο Χουάνκαρ, ένας από τους πιο σταθερούς και «τίμιους» παίκτες του «τριφυλλιού», στη φάση του 1-0, όπου βγάζει την εξαιρετική ασίστ στον Μαουρίσιο, μόλις η μπάλα πήγε στα δίχτυα και ο Βραζιλιάνος χαφ τον πλησίασε για να του δώσει τα εύσημα, βούρκωσε, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά…


Πεντοζάλη


Τρομερά πράγματα από τον φετινό ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια, το έκανε και αυτό! Μετά από 20 χρόνια οι Κρητικοί χόρεψαν… πεντοζάλη και πήραν «διπλό» στην έδρα της ΑΕΚ και παρέμειναν στην πρώτη εξάδα της Super League, πάνω από τον Άρη. Όσο για την «Ένωση», τουλάχιστον θλιβερή η εικόνα της, έμεινε στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με τους οπαδούς της, μάλιστα, να αποδοκιμάζουν με το τελευταίο σφύριγμα.


Θέλει… ξεμπούκωμα!


Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Κρήτη και την ήττα στο Φάληρο, καθώς επικράτησε 1-0 του Ιωνικού, αλλά δεδομένα χρειάζεται… ξεμπούκωμα! Οι «κίτρινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, πέφτοντας και πάνω σε ένα εκπληκτικό (πάλι) Χουτεσιώτη, φτάνοντας σε ένα αγχωτικό «τρίποντο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x