sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ασταθής, η έκπληξη και ο… φορτσάτος: Τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο της Volley League

Ο πρώτος γύρος της Volley League ολοκληρώθηκε με τους κύριους διεκδικητές να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί και τους υπόλοιπους να συνθέτουν ένα ονειρεμένο πρωτάθλημα που αναβαθμίζει το βόλεϊ.

Αυτό ήταν! Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Volley League έφτασε στο τέλος του μετά και την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, οι φίλοι του βόλεϊ παρακολούθησαν μια διοργάνωση γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις, απογοητεύσεις αλλά και σταθερές πορείες από τις δέκα ομάδες και οι ιδίως από το φετινό... big 5!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα μέχρι τώρα δεδομένα της Volley League ανδρών που δεν θα ήταν υπερβολικό να χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Ο θεαματικός Ολυμπιακός και ο ασταθής Παναθηναϊκός


Όπως είναι φυσιολογικό η κουβέντα ξεκινά από τους «αιώνιους» αρχής γενομένης από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, έχει δείξει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την περασμένη σεζόν όπου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στέρησαν το πρωτάθλημα. Σαφώς και καθοριστικό ρόλο στη φετινή ανάκαμψη, έχουν οι τρεις σημαντικότατες προσθήκες των Ιντάλγκο, Στερν και Τράβιτσα αλλά και η επιστροφή του Ραφαήλ Κουμεντάκη. Ομάδα που διαχειρίζεται τα προβλήματα και αντεπεξέρχεται στις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν σε κάθε ματς είναι ικανή να κάνει πρωταθλητισμό και οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής εντυπωσιακά δεδομένου του γεγονότος ότι βρίσκονται στη διεκδίκηση τεσσάρων τροπαίων με διπλά ματς σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Δυνατό σημείο στο σύνολο του Τζουλιάνι είναι το εμφανώς βελτιωμένο σερβίς το οποίο πιστώνεται στον φανταστικό Ιντάλγκο, αλλά και η δυναμική που έχει στην πρώτη πάσα ο «μαέστρος» Ντράγκαν Τράβιτσα.

Volley League: Τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει μια διαφορετική εκδοχή του περσινού Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, προχώρησαν το καλοκαίρι σε δύο μεταγραφικά «μπαμ» που άλλαξαν την νοοτροπία και μετέτρεψαν το σύλλογο σε πιο… ευρωπαϊκό. Γίρι Κόβαρ και Φερνάντο Ερναντές έχουν αναβαθμίσει ποιοτικά το «πράσινο» ρόστερ, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Γιώργου Πετρέα αλλά και την απόκτηση του πάντοτε χρήσιμου Ανδρέα Φράγκου. Ωστόσο, καθοριστικές ήταν στο σχεδιασμό και οι αποχωρήσεις του εξαιρετικού Θανάση Πρωτοψάλτη, του ελπιδοφόρου και καθοριστικού στο πρωτάθλημα του 2020 Αλέξανδρου Ράπτη αλλά και του «πύργου» Σάσο Στάλεκαρ.

Δύο χαμένα ματς από ομάδες αντικειμενικά κατώτερες, που ωστόσο μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, είναι ο λόγος που τα «καμπανάκια» μπορούν να ηχούν στα αυτιά του διαχειριστή και άνθρωπο των ειδικών συνθηκών Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Βέβαια, τα «κακά» του φετινού Παναθηναϊκού δεν περιορίζουν και τα δυνατά του σημεία. Aν εξαιρέσουμε το μπλοκ στο οποίο τα ποσοστά έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με πέρυσι, τόσο ο άσσος όσο και οι η υποδοχή είναι εμφανώς βελτιωμένα κομμάτια τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στη συνέχεια και γιατί όχι να κρίνουν παιχνίδια σε περίπτωση που αποκτηθεί και ένας κεντρικός.

Volley League: Τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου

Ο ΠΑΟΚ που επιστρέφει και ο Μίλωνας του πρωταθλητισμού


Δύο ομάδες οι οποίες έχουν εντυπωσιάσει ευχάριστα, είναι ο ΠΑΟΚ και ο Μίλωνας.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, δείχνει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά καθώς η πορεία της στο πρωτάθλημα έχει χροιά... πρωταθλητισμού. Ένας πρότζεκτ το οποίο είναι εξαιρετικά δομημένο και έχει φέρει αποτελέσματα, με τη μίξη των νέων και των έμπειρων παικτών να βοηθούν στο να φτάσει η ομάδα στην 3η θέση.

Το επίπεδο έχει αναβαθμιστεί εμφανώς και πως αυτό να μη συμβεί όταν πασαδόρος είναι ο Καναδός, Λουκ Χερ που έχει αμέτρητες παραστάσεις από το εξωτερικό, αλλά και όταν τα άκρα συνθέτουν ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Μπόγιαν Γιορντάνοφ αλλά και οι ακούραστοι, Πέδρο Μολίνα και Γκουστάβο Μπράιαν, που έχουν αυξήσει τα ποσοστά των εύστοχων επιθετικών προσπαθειών κατά στο 40% σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Volley League: Τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου

Στην εξίσωση της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που άλλαξε ριζικά και είναι πραγματικά ανταγωνιστική και που μπορεί να ελπίζει στον τίτλο. Με τον Γιόσκο Μιλεκόνσκι στον πάγκο αλλά και με παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, ο «δικέφαλος του βορρά» θέλει να διαγράψει την... τραυματική εμπειρία των τριών περασμένων ετών και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Το Κύπελλο της περασμένης σεζόν ήταν η αρχή και ο σχεδιασμός αφήνει στον κόσμο την εντύπωση ότι κάτι όμορφο έρχεται. Φυσικά, μερίδιο σε αυτό έχουν και τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Αλέξανδρος Ράπτης, Μπραμ Φαν ντε Ντρις, αλλά και ο Χάις Γιόρνα που... μιλάει στο τάραφλεξ την κατάλληλη στιγμή και στα μεγάλα ματς.

Volley League: Τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου

Η δυσάρεστη έκπληξη


Όσοι παρακολουθούν το άθλημα είναι πιθανό να συμφωνήσουν ότι ο Φοίνικας Σύρου είναι η δυσάρεστη έκπληξη του πρώτου γύρου της Volley League. Παρά τις σπουδαίες προσθήκες των Δημήτρη Χαραλαμπίδη και Κρίστιαν Φρομ από τον Ολυμπιακό, Κέβιν Κλίκενμπεργκ από την πολωνική Σλεπσκ και Γιάννη Ρουμελιωτάκη από τον Φίλιππο Βέροιας, οι «πειρατές» μοιάζουν ως μια ομάδα που βγάζει πολλά προβλήματα στο τάραφλεξ.

Πρωταγωνιστής και φέτος είναι ο Δημήτρης Τζούριτς, που σε συνεργασία με τους Πέταρ Μιχάιλοβιτς και Ράιντελ Ιερεθουέλο κρατούν ακόμα το... κάστρο ψηλά.

πέντε ήττες στο πρωτάθλημα, τα 15 χαμένα σετ και οι 703 πόντοι κατά, δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που πέρυσι έκανε συγκλονιστική πορεία στο πρωτάθλημα και έφτασε ένα... σερβίς από τους τελικούς.

Volley League: Τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο όμως τα δεδομένα μας προϊδεάζουν για μια εξαιρετική συνέχεια. Μένει να δούμε αν οι βασικοί διεκδικητές του τροπαίου θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και θα παραμείνουν σε τροχιά διεκδίκησης του.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x