sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ΑΕΚ των θριάμβων και το οδυνηρό deja vu: Τα 5 σημεία από το «κιτρινόμαυρο» 4-0 στον ΠΑΟΚ

Το sport-fm.gr παραθέτει τα πέντε στοιχεία που κράτησε από το επιβλητικό 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ.

Σε μία μεγάλη βραδιά στην OPAP Arena, η ΑΕΚ διέλυσε με 4-0 τον ΠΑΟΚ πιάνοντας ξανά κορυφή στα playoffs της Stoiximan Super League και υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς σε μια βαρύτατη ήττα.

Από τον τρομερό Γιόνσον και τα παιδικά λάθη των φιλοξενούμενων, μέχρι την... Ένωση των θριάμβων, ιδού τα πέντε στοιχεία που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση!

Το έληξε πριν αρχίσει: Η αποστολή του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν όπως και να ‘χει δύσκολη, όμως το ανόητο, σκληρότατο φάουλ του Κάργα στον Γιόνσον πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έκανε... βουνό τη δουλειά των παικτών της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και μπορεί ο Έλληνας αμυντικός να τη γλίτωσε αρχικά, ωστόσο το VAR ενημέρωσε τον Στίλερ για τη σκληρότητα του μαρκαρίσματος και τον οδήγησε στη σωστή απόφαση και την αποβολή.



Γιόνσον... για τα πάντα: Πέραν της αποβολής που κέρδισε ο Δανός από τον Κάργα, φρόντισε εν συνεχεία να καθαρίσει μόνος του το ματς από νωρίς! Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο χαφ της ΑΕΚ ήταν αυτός που αρχικά απείλησε εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κοτάρσκι στο 16’ – με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Ακολούθως, έκλεψε την μπάλα στην... επανάληψη της γκάφας του Κροάτη και σέρβιρε το 1-0 στον Τσούμπερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε με το κεφάλι για να την στείλει στον Μουκουντί. Και στο 24’ να τον έβγαζε ο Αλμέιδα, θα ήταν MVP, αφού έκανε τα πάντα!

Η ΑΕΚ των θριάμβων: Θα πρέπει να ψάξει κανείς ενδελεχώς τα κιτάπια της ιστορίας για να βρει αν και πότε ξανασυνέβη αυτό, αλλά ακόμη και δίχως τη σχετική αναζήτηση, είναι σαφές πως η ΑΕΚ πάει από θρίαμβο σε θρίαμβο στα ντέρμπι της χρονιάς! Η ομάδα του Αλμέιδα έχει δώσει 15 αγώνες ενάντια σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη σε πρωτάθλημα & Κύπελλο, έχοντας απολογισμό 9-2-4. Στις εννέα νίκες, εντοπίζουμε ένα 4-0 (με ΠΑΟΚ), δύο 3-0 (με Ολυμπιακό & Άρη) και δύο 3-1 (επίσης με Ολυμπιακό & Άρη), με τις ευρείες νίκες να έχουν γίνει... συνήθεια, ειδικά εντός έδρας!

ΠΑΟΚ παιδικών λαθών: Ένα οδυνηρό deja vu είχαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ όταν είδαν τον Τσούμπερ να ανοίγει το σκορ μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα. Βλέπετε, με παρόμοιο τρόπο είχε έρθει το 1-0 για την ΑΕΚ και στην εντός έδρας νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τον Οκτώβριο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν καταγράψει και χθες παρόμοια γκάφα πέντε λεπτά πριν το γκολ – με τον Γιόνσον να είναι ελάχιστα άστοχος! Παιδικά λάθη και ανεξήγητη επιμονή στις κοντινές πάσες μέσα στην άμυνα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που εντέλει εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.



Τεσσάρα ξανά: Πάνω από οκτώ χρόνια είχε να ηττηθεί με το βαρύ 4-0 ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Τότε, τον Φεβρουάριο του 2015, οι Θεσσαλονικείς είχαν ηττηθεί με το συγκεκριμένο σκορ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα ματς όπου επίσης είχαν μείνει με δέκα παίκτες από νωρίς – λόγω αποβολής του Αθανασιάδη. Έκτοτε, είχαν καταγραφεί τρεις ήττες με 3-0 (από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), ενώ τέσσερα γκολ είχαν δεχτεί στο 4-4 με τον Βόλο και στις ήττες από Άρη (4-2), Ατρόμητο (4-3) και Παναθηναϊκό (4-3).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x