sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπορεί να μην είναι καν διεθνής με τη Νιγηριά, όμως ο Άκορ Άνταμς απειλεί Κέιν, Εμπαπέ & Χάαλαντ για το Χρυσό Παπούτσι!

Ο 23χρονος Άκορ Άνταμς οδηγεί αυτή τη στιγμή την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι, μπροστά από ποδοσφαιριστές όπως ο Κέιν, ο Εμπαπέ και ο Χάαλαντ.

Με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι σαφές πως ο Χάρι Κέιν των 17 τερμάτων με την Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga αποτελεί ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του Χρυσού Παπουτσιού, την ώρα που οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ ακολουθούν με 13.

Για την ώρα πάντως, στην κορυφή της λίστας είναι ο πολύ λιγότερο διαφημισμένος Άκορ Άνταμς της Μονπελιέ, με δεύτερο τον Αμάλ Πελεγκρίνο της Μπόντο/Γκλιμτ!

Πριν πάμε στον πρωτοπόρο, να εξηγήσουμε πως ο έμπειρος εξτρέμ των πρωταθλητών Νορβηγίας έχει 23 γκολ στην Eliteserien που ολοκληρώνεται σε δύο αγωνιστικές, με τον συντελεστή δυσκολίας του πρωταθλήματος να είναι 1,5.



Έτσι, φαντάζει απίθανο να διατηρηθεί έστω ψηλά όταν τα μεγάλα πρωταθλήματα, που είναι ακόμα στο ξεκίνημα, έχουν συντελεστή δύο.

Ο Άνταμς όμως, έχει την τύχη να έχει ξεκινήσει τη χρονιά στη Νορβηγία, όπου έβαλε 15 γκολ (22,5 βαθμοί) με τη Λίλεστρομ, προτού πάει στη Μονπελιέ, με την οποία έχει ήδη επτά τέρματα!

Κάπως έτσι, με 36,5 βαθμούς, ο 23χρονος επιθετικός που δεν έχει χριστεί καν διεθνής με τη Νιγηρία οδηγεί την κούρσα.

Ασφαλώς, ακόμη και με την ώθηση που έχει από τη Λίλεστρομ, είναι δύσκολο να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αποτελεί άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση γκολτζή που ήρθε από το πουθενά να τραβήξει τα βλέμματα.

Ήδη μάλιστα το όνομά του έχει εμπλακεί με τη Μίλαν, με τους ανθρώπους της Μονπελιέ να έχουν αντιληφθεί πως τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν τον Αύγουστο για να τον φέρουν από τον ευρωπαϊκό Βορρά θα τα πάρουν πίσω, κατά πάσα πιθανότητα, πολλαπλάσια...



Όλα αυτά με τον Άνταμς να έχει φτάσει στην Ευρώπη το 2018 για λογαριασμό της νορβηγικής Σόγκνταλ από την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Τζάμπα, μετρώντας στη συνέχεια 16 γκολ σε 56 συμμετοχές.

Η Λίλεστρομ τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2022 και μετά από 28 τέρματα σε 50 συμμετοχές, τον άφησε, με το αζημίωτο φυσικά, να ανοίξει τα φτερά του για το ευρωπαϊκό top-5 και τη Ligue 1.

Μάλιστα, εκεί ο Άνταμς βρήκε μπόλικη βοήθεια μέσω ενός συμπατριώτη του που έγραψε τη δική του ιστορία στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Τζον Ουτάκα, που εργάζεται ως προπονητής στα τμήματα υποδομή της HSC.

«Είναι φοβερός, για μένα ένας θρύλος, με έχει βοηθήσει πολύ. Μετά από τα ματς, μου δίνει συμβουλές καθώς ήταν κι αυτός επιθετικός και έχει μεγάλη εμπειρία. Το να είναι εδώ είναι ένα μεγάλο συν για μένα», τα λόγια του νεαρού φορ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x