Μήπως τώρα θα πρέπει να πούμε και μπράβο στη διοίκηση της ΑΕΚ που έκανε το αυτονόητο;

Άντε να φανούμε μεγαλόψυχοι και να δώσουμε… συγχαρητήρια που την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε άλλος ένας διασυρμός με το αίσιο φινάλε στην υπόθεση του Λεονάρντο.

Και περιττό βέβαια ν’ αναφέρει κανείς, πως παρά το γεγονός πως η είδηση της παραμονής του «Λεό» έχει κάνει τον γύρο όλων των ΜΜΕ, ο κόσμος το αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσπιστία.

Του Κώστα Μιαούλη

Βέβαια οι λανθασμένοι χειρισμοί σε όλους τους τομείς συνεχίζονται με την διοίκηση αυτή, να κατέχει το μοναδικό ρεκόρ να της έχουν φύγει 30 ποδοσφαιριστές, από τότε που ανέλαβε ο Σταύρος Αδαμίδης, αλλά λεφτά να έχει πάρει μόνο από έναν (Σκόκο).

Ξεπερνάω τους λόγους που τα τρία περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ που έχουν μια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τακτοποιημένα. Αναγνωρίζω πως αυτό είναι και ακούγεται άδικο, αλλά η «Ένωση» θα έπρεπε να έχει φροντίσει τουλάχιστον για Μάκο, Λεονάρντο και Μανωλά να μην υπάρχει εκκρεμότητα και οι ποδοσφαιριστές να είναι «δεμένοι».

Προχωράω λοιπόν με αφορμή τη («σκληρή» όπως διαβάζω τις τελευταίες ώρες) στάση στην περίπτωση του Κάλα και πραγματικά απορώ. Η ΑΕΚ καίγεται να μην της φύγει ένας ποδοσφαιριστής, σημαντικός μεν, αλλά από την άλλη δανεικός. Δεν έχει φροντίσει όμως, να έχει τακτοποιήσει το θέμα του Μανωλά, στον οποίο αν είχε δώσει τα 150.000 της προκαταβολής, τώρα θα ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί σε άλλη βάση, με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ακόμα και αν πάρω το ιδανικό σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, που είναι μια πρόταση 800.000 της Έβερτον, η ΑΕΚ καθαρά θα πάρει 560.000 ευρώ, μιας και τα 240.000 θα πάνε στον Θρασύβουλο λόγω του 30% που έχει να παίρνει η ομάδα της Φυλής σε ενδεχόμενη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο, θα το χάσεις για ψίχουλα, συγκριτικά με αυτά που θα μπορούσες να καρπωθείς. Μακάρι, εδώ που φτάσαμε να έδινε τόσα η αγγλική ομάδα, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω, πως τα «ζαχαρωτά» θα πιαστούν κορόιδα, να δώσουν ένα τέτοιο ποσό για παίκτη που το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος.

Με μια ακόμα ανάλυση, αν συγκρίνει κανείς με τι ποσό έφυγε ο Σκόκο και με τι ποσό πουλήθηκε ο Βιεϊρίνια (και σε ποια ομάδα) πάλι μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως η ΑΕΚ πιάστηκε κορόιδο. Γιατί και ο ΠΑΟΚ την ίδια πίεση είχε, ίσως και μεγαλύτερη απ’ όσο η «Ένωση» το καλοκαίρι να πουλήσει τον καλύτερο παίκτη του.

Ωστόσο, βρήκε ΚΑΙ ευρωπαϊκό σύλλογο ν’ αγοράσει (που λογικά θα έπρεπε να είναι πιο συντηρητικός οικονομικά από τους κιμπάρηδες της Αλ Αϊν) αλλά ΚΑΙ τον πούλησε 3.5 εκατ. ευρώ με την προοπτική, αν πιάσει ο Πορτογάλος τις απαραίτητες συμμετοχές, να πάρει άλλο ένα. Η ΑΕΚ αντίθετα πούλησε τον Σκόκο στους «κελεμπίες» 2,8 εκατ. για να βάλει καθαρά στο ταμείο της, 1.3 εκ ευρώ. Κάντε τις συγκρίσεις και σκεφτείτε μόνοι σας…

Update 20:23 - Οτιδήποτε κι αν έχει να προσάψει κανείς σε οποιονδήποτε απ' αυτούς που σκοπεύουν να παρευρεθούν την Κυριακή στα Σπάτα, άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ τους έχει ανάγκη όλους και κανείς δεν περισσεύει. Απομένει να μάθουμε τις προθέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Πόλυ Χατζηιωάννου. Μια υποθετική σκέψη που έκανε ένας συνάδελφός μου «Ενωσίτικων» φρονημάτων είναι αν οι δυο πρώτοι περιμένουν… ο ένας τον άλλον για να δουν τι θ' απαντήσουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.