Έχουν περάσει 25 ώρες την ώρα που πατάω το πληκτρολόγιο, για να γράψω το κομμάτι και δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό, μετά τις δηλώσεις του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Αυτό που συνέβη μόνον, ήταν ότι στα Σπάτα, εκείνος που βγήκε ν’ απολογηθεί στους οπαδούς (άραγε ποιανού φωτεινού εγκεφάλου ήταν αυτή η ιδέα, αν και ήδη σκόρπιες φήμες έχουν αργήσει να διαρρέουν, για τους εμπνευστές) ήταν ο Αραούχο. Ο παίκτης που μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ εκτός έδρας, δεν είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί και μπήκε το βράδυ του Σαββάτου να πάρει τον ρόλο του «Ελ Σιντ». Ο Αραούχο παίζει μόνος του, ποδοσφαιρικά, επικοινωνιακά, σαν πρόσωπο που εκφράζει την Ένωση. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον ίδιο τον παίκτη, γιατί κινδυνεύει να επωμιστεί βάρη που δεν πρέπει στο κάτω της γραφής να έχει. Αλλά μπροστά στον φόβο, όσων έπρεπε να βγουν μπροστά, μπορεί να γίνει θυσία ακόμα και ο Τσίνο

Δυστυχώς από την ανύπαρκτη αντίδραση του οργανισμού ΑΕΚ, μπροστά στη λαίλαπα των εξελίξεων, καταλαβαίνεις γιατί αυτό το μαγαζί, έχει τόσο σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Θα περίμενε κανείς, έστω μιαν αντίδραση, να πάρει κάποιος την πρωτοβουλία, να πει στον κόσμο κάτι, να ζητήσει μια συγνώμη. Αντ’ αυτού έχει περάσει ήδη ένα ολόκληρο 24ωρο, χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Οκ, να το δεχτώ, για την οικονομία της συζήτησης πως αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται την ώρα που η κατάσταση ζεματάει, αλλά το να μην βγαίνει κανένας να μιλήσει, σε έναν κόσμο που δικαίως είναι εξοργισμένος και αναζητά κάποια λογική εξήγηση, είναι κάτι εξωφρενικό.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε μια κατάσταση που πιθανολογεί κανείς και ιδέα να μην έχει από το ρεπορτάζ, πως δύσκολα θα δεχτούν ακόμα και υγιείς ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν, γιατί φαντάζονται όπως φανταζόμαστε και όλοι τις συνθήκες που μπορεί να επικρατούν την Τρίτη. Η Ένωση ως ζωντανός οργανισμός και όποιοι την συνθέτουν, μπορούν να σκεφτούν ότι υπάρχει άλλο ένα ματς μπροστά που αντίπαλος θα είναι ο ΟΣΦΠ και με το να κρύβονται από τον κόσμο, αντί να ομαλοποιεί την κατάσταση, την εκτραχύνει; Τα υπόλοιπα σίγουρα μπορεί να φανούν από αύριο.

Επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται μια τεράστια κουβέντα, γύρω από την επάρκεια του δυναμικού που στελεχώνει την Ένωση, αυτό έχει φανεί και αποδειχθεί προ πολλού, ότι το υπάρχον, είναι ανεπαρκές. Υπάρχει ένα ζήτημα πως άνθρωποι που υπάρχουν στο περιβάλλον των Σπάτων και επηρεάζουν ή επηρέαζαν με συνεχή κανακέματα τους παίκτες, παρά τις αποτυχίες και γενικά φρόντιζαν να πέφτουν οι ευθύνες σε προπονητές και τα τιμ τους ή τους τεχνικούς διευθυντές, πρέπει να εξαφανιστούν διά παντός. Για μένα υπάρχει όμως και ένα ζήτημα ακόμα; Αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν, θα είναι τέτοιοι, που θα μπορούν ουσιαστικά να συμβάλλουν στο να συνεφέρουν το τμήμα και να βάλουν το πράγμα, κάτω από βάσεις, πραγματικής ΑΕΚ.

Το κοντέρ συνεχίζει να γράφει και ακόμα και αν αύριο αλλάξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει αυτό να αλλάξει. Μιλάμε για μια σεζόν, που έγραψε δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και εννέα ήττες από τους τέσσερις πρώτους. Αρκεί μόνο ν’ αλλάξει το έμψυχο δυναμικό που παίζει; Νομίζω όχι. Πρέπει να στελεχωθεί η ΑΕΚ, από ανθρώπους που νιώθουν πραγματικά από κανονική ΑΕΚ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube