sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Αστέρας τώρα χτίζεται, αλλά χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στα χαφ!

Ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του σε όλα τα φιλικά, αν και είναι κάτι φυσιολογικό τη δεδομένη στιγμή. Όπως δεδομένη είναι και η ανάγκη για ενίσχυση στα χαφ.

Ο Αστέρας πήρε μέρος για ακόμη μια χρονιά στο τουρνουά του Βόλου, όπου βγήκε τέταρτος, αφού στον μικρό τελικό γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανσερραϊκό. Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναπεί δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα των φιλικών παιχνιδιών, αυτά είναι περισσότερο για να βγάζουν συμπεράσματα οι προπονητές και να δοκιμάζουν νέα πράγματα στην ομάδα τους.

Η εικόνα όμως του Αστέρα δεν ήταν τόσο καλή, όσο τον είχαμε δει στα πρώτα φιλικά και αυτό ήταν κάτι που προβλημάτισε τον Μίλαν Ράσταβατς, όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του μετά το ματς.

«Μπορούμε να αναλύσουμε τον αγώνα και από την άποψη του αποτελέσματος και από την άποψη της εικόνας. Εγώ στην εικόνα θα σταθώ και η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνιση μας. Θεωρώ πως θα είναι καλό μάθημα για εμάς για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Σίγουρα η εικόνα μας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης από το σημερινό αγώνα. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει δείξει ήδη κάποια δείγματα καλής δουλειάς και θα είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος», τόνισε.

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Από τη μία, οι παίκτες του Ράσταβατς έδειξαν πως έχουν αφομοιώσει ορισμένα πράγματα από αυτά που θέλει και ζητά: Η πίεση ψηλά στο γήπεδο είναι ενδεικτική, όπως και οι πολλές συνεργασίες από τα πλάγια και η γρήγορη κυκλοφορία όταν κλέβουν μπάλες στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Παρόλα αυτά, η ομάδα ακόμη δείχνει ορισμένα ζητήματα στη δημιουργία και κυρίως στο να διασπάσει οργανωμένες άμυνες. Δείγμα του ότι της λείπει… κάτι!

Η ομάδα φαίνεται ότι χρειάζεται ενίσχυση και ιδιαίτερα στα χαφ, εκεί όπου οι Αρκάδες ψάχνουν αρκετό καιρό κάποιους παίκτες. Θα πάρουν όχι απλώς για να πούνε πως πήραν, αλλά για να ανέβει η ποιότητα και οι ποδοσφαιριστές να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Για αυτό τον λόγο κιόλας αργεί κάποιος χαφ. Ναι προφανώς είναι καλό να υπάρχει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, ωστόσο τόσο ο Αλάγκμπε, όσο και ο Εμπό στα φιλικά παιχνίδια έδειξαν ότι δεν μπορεί εξ ολοκλήρου να βασιστεί η ομάδα πάνω τους και να μπουν κατευθείαν στα βαθιά.

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Χρειάζονται παίκτες με περισσότερη ποιότητα, όπως είναι ο Μουνάφο και ο Βαλιέντε, με τον Αργεντινό να δείχνει ότι στα 35 του χρόνια δεν… μασάει και έχει απίστευτα τρεξίματα, ενώ από την άλλη, ο Ισπανός προέρχεται από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό. Χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του για να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν νωρίτερα, γι’ αυτό και πρέπει να πάρει ρυθμό στα πόδια του. Άλλωστε, μέχρι να τραυματιστεί θεωρούνταν εκ των κορυφαίων χαφ στο πρωτάθλημά μας...

Μέσα από τα φιλικά έχουμε δει μάλλον και τις πρώτες σκέψεις του Ράσταβατς ενόψει της πρεμιέρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δείξει όπως φαίνεται την πεντάδα των μετόπισθεν, δηλαδή πως ο Παπαδόπουλος θα είναι στην εστία και πιθανότατα οι Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Άλβαρες στην άμυνα. Οι Πίτσου-Χριστόπουλος έχουν ασφαλώς το προβάδισμα για τα στόπερ, με τους Τζουκάνοβιτς και Καστάνιο να ακολουθούν. Ο Βόσνιος έχει εμπειρία, ο τελευταίος έχει ταχύτητα αλλά δεν είναι σταθερός.

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Όπως φαίνεται και ότι σίγουρα ο ένας από τα δύο χαφ θα είναι ο Μουνάφο, με τον Αλάγκμπε να έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο πλάι του. Με τους Σίτο, Κρέσπι να «κλειδώνουν» στα πλάγια, τον Μιριτέλο στην επίθεση και ψάχνουμε το… δέκα. Δηλαδή αν θα είναι ο Μπαρτόλο, ο Μπερτόγλιο ή ακόμη και ο Ζουγλής που κάνει πολύ καλή προετοιμασία.

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Φυσικά, το καλό είναι ότι βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Χερόνιμο Μπαράλες, ο Χουάν Μιριτέλο ο οποίος ήδη στο πρώτο φιλικό που αγωνίστηκε κόντρα στον Ατρόμητο, μοίρασε ασίστ και έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία, ενώ οι πληροφορίες λένε πως και απέναντι στον Ολυμπιακό είχε καλή εμφάνιση. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστικό ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια του, αφού το πρωτάθλημα της Αργεντινής από όπου ήρθε, διεξάγεται κανονικά αυτή την περίοδο. Από πίσω του έρχεται ο Μάντζης που έχει μπει στα φιλικά με 2 γκολ, ενώ σίγουρα οι Αρκάδες θα περιμένουν πολλά από τους Μπερτόγλιο, Καλτσά που ακόμη προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Αστέρας Τρίπολης: Τώρα χτίζεται αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x