Τάσος Νικολόπουλος

Ο αντι-εμπορικός, αλλά χαρισματικός Τσίρο Ιμόμπιλε!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει για τον αθόρυβο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς με τη Λάτσιο και πάει… καρφί για το «Χρυσό Παπούτσι», αλλά δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει!

Είναι υποτιμημένος. Ή τουλάχιστον δεν παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει. Γιατί παρότι διάγει φέτος μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του, δεν απολαμβάνει τους διθυράμβους που θα γράφονταν αν στη θέση του βρίσκονταν άλλοι επιθετικοί, πιο… εμπορικοί από αυτόν.

Ίσως γιατί ο Τσίρο Ιμόμπιλε -περί ου ο λόγος- δεν είναι τόσο φαντεζί στις κινήσεις του, ίσως γιατί είναι από τους λίγους κλασσικούς φορ περιοχής, ο οποίος είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στο σκοράρισμα, ίσως γιατί είναι ελαφρώς αντισυμβατικός και πάει κόντρα στο ρεύμα. Η ουσία είναι ότι χωρίς… φανφάρες και εντελώς αθόρυβα κάνει τη δουλειά του και δικαιώνει στον απόλυτο βαθμό τη Λάτσιο και τον Σιμόνε Ιντσάγκι για το ρίσκο που πήραν το καλοκαίρι του 2016, φέρνοντάς τον στη Ρώμη, μετά από μια κακή διετία σε Ντόρτμουντ, Τορίνο και Σεβίλλη.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε, λοιπόν, με το χατ-τρικ που έκανε στο χθεσινό (26/7) παιχνίδι με τη Βερόνα, έφτασε τα 34 γκολ στη Serie A και ισοφάρισε την επίδοση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga. Πλέον, ο Ιταλός επιθετικός, έχοντας να δώσει άλλα δύο παιχνίδια (Μπρέσια/εντός και Νάπολι/εκτός), έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Πολωνό επιθετικό και να κατακτήσει το «Χρυσό Παπούτσι» για τον κορυφαίο στράικερ της σεζόν 2019-20. Μιλάμε για τεράστιο επίτευγμα!

Την ίδια ώρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 31 γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους κι αν το καλοσκεφτεί κάποιος, οι περισσότεροι ασχολούνται με το αν ο «CR-7» θα καταφέρει να υπερκεράσει τον Ιταλό επιθετικό, παρά αν ο τελευταίος θα μπορέσει να φτάσει στην κορυφή. Προφανώς και το όνομα του Πορτογάλου πουλάει περισσότερο, γιατί εκείνος είναι ο σταρ, αλλά το έχει ξανακάνει. Και όχι μόνο μια φορά. Για τον Ιμόμπιλε, θα είναι πολύ πιο σημαντικό αν φτάσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Γιατί είναι ένας στόχος, τον οποίο μπορεί να μην είχε σκεφτεί ποτέ. Κι αν συνέβη, μπορεί να ήταν σε κάποιο όνειρο…

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο 30χρονος επιθετικός έχει επίσης μια μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ή ακόμη και να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος στη Serie A. Αυτό ανήκει εδώ και τέσσερα χρόνια στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος πέτυχε 36 γκολ με τη φανέλα της Νάπολι τη σεζόν 2015-16. Με τη φόρα που έχει πάρει, το να σκοράρει τρεις φορές στα εναπομείναντα παιχνίδια, δεν είναι καθόλου ανέφικτο.

Πηγαίνοντας και λίγο παρακάτω, η επόμενη σεζόν δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε ιστορική, καθώς ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπορεί να βρεθεί στην κορυφή της λίστας των σκόρερς στην ιστορία της Λάτσιο. Με το χατ-τρικ, έφτασε τα 123 γκολ σε 176 αγώνες και βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας. Μπροστά του είναι ο Τζουζέπε Σινιόρι με 126 και στην κορυφή ο Σίλβιο Πιόλα με 143. Κάτι που σημαίνει πως αν παραμείνει στη Λάτσιο (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023) και του χρόνου είναι τόσο «καυτός» όσο ήταν φέτος, θα περάσει στο πάνθεον και το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας των «λατσιάλι»!

Υ.Γ.: Μέχρι σήμερα, η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του Τσίρο Ιμόμπιλε είναι το 2017-18, όταν πέτυχε συνολικά 41 γκολ. Συγκεκριμένα είχε 29 γκολ στο πρωτάθλημα, 8 στο Europa League και από 2 σε κύπελλο και σούπερ καπ Ιταλίας. Φέτος, έχει 34 γκολ στο πρωτάθλημα, 2 στο Europa League και 1 στο κύπελλο. Σύνολο 37, άρα ψάχνει 5 για να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x