sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι… Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά χωρίς να τους περιμένει κανείς

Η ομάδα της Μαγνησίας δίνει το… παράδειγμα και το sport-fm.gr καταγράφει εκείνες που ακολουθούν τα «χνάρια» της, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού!

Η ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα είναι, αναμφίβολα, ο Βόλος! Έκπληξη, βέβαια, που ίσως να μην και τόσο μεγάλη θα έλεγα κάποιος, κοιτάζοντας και τα περσινά κατορθώματα της ομάδας της Μαγνησίας…

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να καταγράψουμε -και να χαρούμε βεβαίως με- το απρόσμενο της παρουσίας του Βόλου στην… πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Ναι, είναι νωρίς ακόμα. Σύμφωνοι, ουδείς περιμένει ότι η ομάδα του Γκιγέρμο Αμπασκάλ θα διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Ενδεχομένως, δε, να μην βρίσκεται καν στις πρώτες θέσεις μέχρι τέλους.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως το ότι ο Βόλος είναι συγκάτοικος στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ, έχοντας τέσσερις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές και κάνει… πορεία πρωταθλητισμού, μπορούν να περάσουν απαρατήρητα!

Άλλωστε, στην χώρα μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο, τέτοια «φαινόμενα» κάθε άλλο παρά συνηθισμένα είναι. Είτε μιλάμε για ξεκίνημα της σεζόν, είτε όχι.

Με αυτό ως αφορμή, λοιπόν, τo sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και αναδεικνύει ποιες είναι οι ομάδες που… μιμήθηκαν το παράδειγμα του Βόλου και διαπρέπουν στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών τους στα «μεγάλα» πρωταθλήματα…

Οι Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά από το πουθενά

Μην φάτε έχει… γλάρο


Μάντσεστερ Σίτι. Τσέλσι. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίβερπουλ. Η συντριπτική πλειοψηφία πόνταρε τα λεφτά της για κατάκτηση του τροπαίου στην Premier League σε μια εξ αυτών των τεσσάρων, μην κρυβόμαστε.

Παρόλα, αυτά, για κάθε «μεγάλο», ειδικά στο «νησί», θα υπάρχει πάντοτε και μια… σταχτοπούτα. Μια απρόσμενη ομάδα που, από το… πουθενά, θα μπει σφήνα και θα φτάσει τους διεκδικητές στα όρια τους.

Φέτος, τον ρόλο αυτό τον παίζει η -πιθανότατα αντιτουριστική- Μπράιτον. Με… χαλύβδινη άμυνα και μόλις πέντε γκολ παθητικό (σ.σ. δεύτερη καλύτερη επίδοση), οι «γλάροι» έχουν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Απόλυτα φυσιολογικά, έχουν «πιάσει» τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ και την Έβερτον στους 14 βαθμούς και την τρίτη θέση και τα καλύτερα έρχονται…



Οι Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά από το πουθενά

Από την Segunda στην Ευρώπη…


Η Ράγιο Βαγεκάνο είναι μια μικρομεσαία (sic) ομάδα, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, λιγοστούς οπαδούς και ακόμα μικρότερες πιθανότητες διάκρισης στην Primera Division.

Μόλις πέρυσι η μαδριλένικη ομάδα αγωνιζόταν στην Segunda Division. Ανέβηκε στην «μεγάλη» κατηγορία δε, μέσω των μπαράζ και το «διπλό» στην Χιρόνα, με 2-0, στο τελευταίο ματς!

Όπως λένε και στο χωριό μας, so what? Αυτό κάθε άλλο παρά εμπόδισε την Βαγιεκάνο από το να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της, έχοντας τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες, ούσα στην έκτη θέση κάνοντας όνειρα για ευρωπαϊκή έξοδο στο τέλος…

Εξίσου αξιοπρόσεκτη είναι και η Οσασούνα, για να είμαστε δίκαιοι, που φιγουράρει μια θέση κι έναν πόντο πιο πάνω. Ωστόσο, η ομάδα από την Παμπλόνα είναι σαφώς πιο «μπαρουτοκαπνισμένη».



Οι Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά από το πουθενά

Το «θαύμα» της Φράιμπουργκ


Πρώτη η Μπάγερν Μονάχου, ισόβαθμή της η Μπάγερ Λεβερκούζεν και με έναν βαθμό λιγότερο η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μάλλον αναμενόμενη η βαθμολογική κατάσταση της Bundesliga, θα έλεγε κανείς.

Πώς, λοιπόν, το μάτι να μην «σκαλώνει» στην ομάδα που είναι τέταρτη; Ειδικότερα από την στιγμή που δεν πρόκειται και για κανένα «μεγαθήριο», ούτε καν κάποια από τις λεγόμενες παραδοσιακές δυνάμεις…

Για την Φράιμπουργκ ο λόγος και το «θαύμα» που συντελείται στα πέριξ του Μέλανα Δρυμού φέτος. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ είναι η μοναδική αήττητη στην Λίγκα, με τέσσερις νίκες και άλλες τρεις ισοπαλίες και άμυνα από… μπετόν, με πέντε μόλις γκολ παθητικό.

Έξω από τις τέσσερις γραμμές, φτιάχνει ήδη το καινούργιο της γήπεδο, χωρητικότητας 34.700 θέσεων, έχει κάνει ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας και το μέλλον της δείχνει πιο ευοίωνο από ποτέ!



Οι Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά από το πουθενά

Μην υποτιμάτε την Ανζέ!


Η Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί το κορυφαίο «προϊόν» του Championnat. Η έλευση του Λιονέλ Μέσι ήρθε να προσθέσει ακόμα περισσότερη «αίγλη» στο γεμάτο αστέρια ρόστερ της ομάδας του Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Συγχωρέστε μας, αλλά, για εμάς και αρκετούς ακόμα νομίζουμε, τα φώτα πέφτουν πάνω στην άσημη, «φτωχή» και υποτιμημένη Ανζέ…

Γιατί; Καταρχήν, από τα μεσαία «πατώματα» του βαθμολογικού πίνακα πέρυσι και την 13η θέση, φέτος είναι ήδη τέταρτη! Μετά από εννιά αγωνιστικές, έχει από τέσσερις νίκες και ισοπαλίες και μία μόνο ήττα, μαζί με την δεύτερη καλύτερη άμυνα.

Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν ένα σύνολο που ακόμα δεν έχει χάσει ούτε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και υπόσχονται ότι θα προκαλέσουν… μπελάδες σε όποιον τους υποτιμήσει!

Αξιοσημείωτη και η παρουσία της Λανς στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αναμφίβολα, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η «δυναμική» των δύο ομάδων.

Οι Βόλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Ψηλά από το πουθενά

Δουβίκας λαμπρός την οδηγεί…


Όταν ξεκινούσε η σεζόν στην Eredivisie, πιθανότατα ουδείς δεν θα πόνταρε τα λεφτά του σε πιθανή διάκριση της Ουτρέχτης. Και δεν θα τον κακίζαμε, έτσι;

Δεν είναι μόνο ότι οι Άγιαξ, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν είναι τα «βαριά χαρτιά» του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ούτε καν ότι κατά καιρούς ομάδες σαν την Άλκμααρ ή την Τβέντε κάνουν το «μπαμ». Έχει να κάνει κυρίως με το ότι η τελευταία επιτυχία της συναντάται πίσω στο μακρινό 2016/17...

Όλα αυτά μέχρι φέτος, όμως. Χάρη και στον «δικό μας» Τάσο Δουβίκα, ο οποίος σημειωτέον άφησε τον… Βόλο, οι Καθολικοί είναι τρίτοι, με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, με πέντε γκολ παθητικό μόνο!

Ο δε 22χρονος διεθνής επιθετικός έχει το απόλυτο, με οκτώ συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μια ασίστ, όντας έτοιμος να πάρει την Ουτρέχτη από το χέρι και να την βγάλει Ευρώπη.





Υποβιβασμός-τετράδα… δύο χρονιές δρόμος


Η περιήγηση μας στα λεγόμενα «προηγμένα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώνεται με μια «στάση» στην Πορτογαλία και την Primeira Liga.

Εκεί όπου συναντάμε την περίπτωση της Πορτιμονένσε, η οποία έχει το δικό της ενδιαφέρον. Όχι, δεν είμαστε «αετοί» από… μικροί, απλά η πρόσφατη ιστορία της είναι τέτοια που ιντριγκάρει…

Βλέπετε, η νυν τέταρτη του βαθμολογικού πίνακα, με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, όπως και την πιο αποτελεσματική άμυνα της κατηγορίας με τέσσερα τέρματα και αξιώσεις για κάτι καλό φέτος, τερμάτισε πέρυσι μόλις στην 14η θέση.

Πρόπερσι, δε, υποβιβάστηκε εντός των γηπέδων, αλλά τα… θεματάκια που αντιμετώπισαν οι Τοντέλα και Βιτόρια Σετούμπαλ της χάρισαν την παραμονή από το «παράθυρο»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x